NGN   2019.11.21 20:11

Vámpírok a vadnyugaton

Ismét a "zseniális" Uwe Boll rendezte a félig ember, félig vámpír Bloodrayne következő kalandját, ami az első részhez képest jócskán visszamegy a múltba, egészen a vadnyugatra kalauzol el minket. Annyi változás történt, hogy Kristanna Lokent lecserélték, és most Natassia Malthe játszhatja el a címszereplőt. Hogy ez jó vagy rossz, azt ki-ki döntse el maga, szerintem ennél a filmnél úgysem számít.

A történet összelopkodott a jól ismert westernekből, mondjuk úgy, erősen hajaz például a Hét mesterlövészre. Itt van nekünk Billy, a kölyök, csak most vámpír formában jelenik meg; ő lenne a főgonosz, aki maga köré gyűjti a rosszfiúkat, akiket szintén átváltoztat, majd közös erővel terrorban tartják Deliverance lakóit. Itt jön a képbe Rayne, aki szintén szövetségeseket gyűjt maga mellé, hogy aztán visszaállíthassák a rendet a városban. Ismerős, ugye? És sajnos nagyjából ki is merül ennyiben a sztori.

Vámpírok a vadnyugaton

Nos igen, a direktor úr sohasem a történetmesélésről volt híres, itt sem hazudtolta meg önmagát. Az egész filmnek olyan erősen tévéfilm jellege van, szombat délutáni matinéban is elmehetne, kivéve persze a véresebb jeleneteket. Ha azokat kivágnák, akkor rögtön egy egyszerű, zs-kategóriás western mozit kapnánk különösebb izgalom nélkül, gyenge színészi alakításokkal.

Nem tudom, hogy kinek szánták eme remekművet, de bizonyosan nem a Bloodrayne videojáték rajongóinak, mert szerintem ők már az első résznél elveszítették a fonalat. Szerintem a rendező géniusz önmaga szórakoztatására alkotja meg a filmjeit, mert mást bizonyosan nem érint meg ezekkel. De ha tévednék, akkor tessenek megcáfolni!