NGN   2019.11.21 23:11

Hurrikán, aligátorok és a kötelező családi dráma

Alexandre Aja soron következő filmje az aligátorok és az ember kapcsolatát veszi górcső alá; hogyan viszonyulnak egymáshoz, és tudnak-e együtt élni egy házon belül. Természetesen sejtjük, hogy az együttélés nem lesz zökkenőmentes, nincs meg az összhang, az a bizonyos kölcsönhatás, hogy békésen megférjenek. Itt az éli túl, aki ügyesebben tud túljárni a másik eszén.

Persze mindenről a hurrikán tehet, aminek köszönhetően a hüllők ellepik Haley (Kaya Scodelario) és édesapja, Dave (Barry Pepper) házát és annak környékét, így a meneküléshez minden tudásukra szükség lesz, főleg főhősnőnk úszó tudományára. Közben persze megkapjuk az apa-lánya drámát, az elhidegült kapcsolatuk most a krízishelyzetnek köszönhetően helyrebillenhet, hiszen a túlélés a tét, egymásra számíthatnak csupán. Itt voltaképpen azért egy trash-filmet láthatunk, szóval lesznek terítéken más balsorsú emberek is, akik kevésbé szerencsésebben végzik, mint hőseink. A rendezőnek már van bőven tapasztalata a brutális jelenetek leforgatásában, akik látták már a Sziklák szeme, vagy a Magasfeszültség című filmjeit, azok értik, hogy miről beszélek.

Hurrikán, aligátorok és a kötelező családi dráma

A CGI aligátorok élethűek, nagyon szépen le lettek modellezve, ezáltal hihető a jelenlétük a vásznon (eltekintve egy-két gyengébben sikerült jelenettől). Amikor megragadnak valakit, azt szinte mi is érezzük, olyan erővel csapnak le, és utána jöhet a jóízű falatozás is. Szóval vérből nincs hiány, ez is kipipálva. Sokszor történik meg azonban az a tipikus, utolsó pillanatban való megmenekülés, mielőtt lecsapnának az állkapcsok, de a főszereplőkkel sem bánik kesztyűs kézzel a rendező, szóval azért ők is megismerkednek közelebbről azokkal a hatalmas fogakkal.

Kaya Scodelario kimondottan erős egyéniség a filmben, nagyon jól hozza a törékeny, ámde harcos lelkületű amazont, szintúgy Barry Pepper, ő is remekel végig. A mozi nem akar többnek látszani annál, ami, így kapunk egy kellemes katasztrófa-akció-trash egyveleget. Nem kell véresen komolyan venni, elég, ha az aligátoraink komolyan veszik a prédáikat, és jóllaknak a végére.

62 Préda  (2019)

akció | dráma | horror | thriller

Haley Kellert, Florida tehetséges úszóját a testvére, Beth figyelmezteti a közelgő veszélyre, a Wendy hurrikán ugyanis egyre nagyobb pusztítást végez az országban. A lány... több»