NGN   2019.11.24 17:11

Középszerűség a vadnyugaton

Kezdhetném rögtön a film hibáinak felsorolását, de legyen inkább az az első, hogy méltassam Natalie Portmant, akinek jól áll a puska a kezében; igazán vagány a törékeny színésznő, ahogyan lövi a rosszfiúkat. Nem mondom, hogy maximálisan belead mindent, mint mondjuk egy Fekete hattyúnál, de szerintem eléggé "tökös" ebben a szerepben is. Ewan McGregor mint a rosszfiú, nos nekem nem igazán jött át a karaktere, nem volt túl "badass", szóval talán továbbra is maradjon a pozitív karaktereknél, azokat mindig hitelesen alakítja. Megemlíteném még Joel Edgertont is, aki eléggé takarékon megy ebben a moziban, viszont ő jegyzi a film forgatókönyvét, ami inkább csak középszerű lett, mintsem izgalmas vagy eredeti.

Amiért szerintem nem működik túl jól a film, az a fentebb említett forgatókönyv. Lehetett volna sokkal több akció is benne, ez igaz, mert eléggé lassú sodrású, és ez inkább hátráltató hatású. A romantikus szállal nem tud mit kezdeni, egyszerűen nincs meg a kémia a színészek között, holott itt egyszerre két férfi is van, aki (elméletileg) elnyerte a főhősnő szívét, de valahogyan nem érezzük ezt át kellően, olyan steril és rideg mindenki benne. De ezt persze foghatjuk arra is, hogy amiken átmentek a szereplők, attól változtak meg és égett ki belőlük minden érzelem. De ez kevés, egyszerűen foghíjas a forgatókönyv, és ezen nem segítenek az amúgy kiváló, A-kategóriás színészek sem. A rendező, Gavin O'Connor olyan filmeket tett le az asztalra. mint a Warrior - A végső menet vagy a Könyvelő, szóval neki többszörösen is oda kellett volna tennie magát, de itt most ő sem tudott csodát tenni, és ez nem feltétlenül az ő hibája.

Középszerűség a vadnyugaton

Átlagos kis westernfilmként vonul be a filmtörténelembe, ami igazából semmit sem tesz hozzá a műfajhoz, nem reformálja meg azt, inkább egyfajta biztonsági játékot játszik, és már sokszor ellőtt sablonokból építkezik. Számomra ezt jelenti a középszer.

akció | dráma | western

Jane (Natalie Portman) férjét megelőzi a hírneve, ugyanis egy bűnözőbanda tagja. Egyik nap saját bandájának tagjai lelövik, a férfi vérző sebbel állít haza. Jane nem akarja... több»