Jackynee   2020.07.08 15:07

Legendás nevek, kevesebb Star Trek

Nekem nagy Star Trek: The Next Generation fanként jó volt viszontlátni azokat a nagy neveket(Picard, William, Data...), akik annak idején a sorozatban játszottak. Nagy lelkesedéssel ültem neki, mikor kijött a sorozat, és sajnos csalódnom kellet. Itt nagyobb hangsúly volt a nosztalgián, mint azon, hogy értékelhető történetet, értéket tálaljanak a nézőknek.

Nem magával a történettel van baj, igazából tartogat meglepetéseket. Viszont maga a környezet olyan 21. századi, rengeteg mindenben szembemegy, ütközik a régebbi filmek és sorozatok normáival. A megfogalmazások/beszéd, mint "itt a fegyvered", "meghúzta a ravaszt", meg az e-cigiző csajszi... mintha nem is Star Trek univerzumban lennénk. Régebbi művekben figyeltek erre, hogy adjanak valami sci-fi hatást az embereknek, most meg nézhetjük, hogy a jövőben élő emberek csinálják a 21. századi dolgokat.

Legendás nevek, kevesebb Star Trek

Ha nem lenne elég, a sorozat tele van technikai logikátlanságokkal. Nem lehet észrevenni egy űrhajót, ami szemmel láthatóan mögöttük van szinte alig pár méterre, és ez már kívül esik a szenzor távolságon. A fájdalomra képtelen androidok rugdosása, hogy ezzel kifárasszuk őket? Akik hátra is esnek... esnek... az androidok! Lehet, túl koreografált volt a rúgás, és meglepődött, ki tudja... Nevetséges, ahogy ezeket leírom, és itt írhatnám, amíg csak akarnám.

Ez egy közepes akciósorozat, amit Star Treknek álcáznak. Tele trágár szavakkal, mert így lesz egy akció kőkemény. Én nem ajánlom, csak egy gyenge valami, ami nem sokat tartogat annak, aki rajong a Trek címekért.

NA Star Trek: Picard  (2020)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Titkos cselekmény. A Star Trek: The Next Generation (1987) folytatásának középpontjában Jean-Luc Picard kapitány (Sir Patrick Stewart) élete áll.   több»