NGN   2020.10.28 23:10
2

Kezdj új életet Holly!

Ellátogattam a romantikus filmek világába, és a kiszemelt "áldozatom" eme alkotás lett. Azt kell mondanom, jól választottam. Ugyan benne van minden, aminek benne kell lennie egy ilyen típusú filmben, mégis van egyfajta varázsa és hangulata, ami megragadja az embert.

Lehet ez a két főszereplő közötti kémia is: Gerry (Gerard Butler) egy veszettül életvidám zenész, és barátnője, Holly (Hilary Swank) az, aki kiegészíti őt. Gerryt sajnos utoléri a halál, de nem hagyja feladat nélkül gyászába temetkező párját, és egy alaposan megtervezett játékba invitálja őt, mégpedig úgy, hogy különböző üzeneteket rejt el, és azokon bizony feladatokat ad Hollynak, így próbálván őt ráterelni egy új élet ösvényére. Az útja egészen Írországig vezet, ahol annak idején megismerték egymást, és itt kezdődnek az igazi kalandok.

Kezdj új életet Holly!

A film sokat ugrál az időben, de ez így rendben van, hiszen megismerhetjük a kapcsolatuk bonyolultságát, és hogy mennyire szerették egymást, így teljes képet kapunk a múltjukról és a jelenről is. Richard LaGravenese (Saját szavak, Lenyűgöző teremtmények) egy igazán stílusos romkomot tett le az asztalra, amiben azért van dráma is bőven, és a vicces, humoros jelenetekből is akad jó pár, de szerencsére a jó ízlés határán belül marad mindvégig, és soha nem megy át giccsbe.

Hilary Swank nagyon jól hozza a kissé zavarodott, élete darabjait éppen összeszedegető lányt, tényleg rá lett szabva a szerep, amit lehetett, azt ő meg is tette, hogy szerethető legyen a karaktere. Ugyanígy Gerard Butler, akinek szintén jól áll ez a macsó szívtipró szerep, aki még a halála után is meg tudta őrizni a humorérzékét, és szerencsére ripacskodásnak nyoma sincs. Felbukkan még Jeffrey Dean Morgan, aki szintén zenész a filmben; Butlerhez hasonlóan hozza a remek figurát.

Nem tudok rosszat írni a filmről (nem is akarok), mert valóban üdítő darab lett, és párját ritkítja ez a szép kis romantikus sztori. Aki nem vevő a műfajra, annak nem ajánlom, mindenki másnak viszont igen, és még meg is lehet könnyezni, hiszen nagyon eltalálták az érzelmes jeleneteket benne. Utóirat: négy csillag az ötből.

86 P.S. I Love You  (2007)

dráma | romantikus | vígjáték

Holly (Hilary Swank) és Gerry (Gerard Butler) csodálatos házasságban élnek, de a férfi egy betegség következtében meghal. Holly teljesen összetörik, nem akar tovább élni. Gerry... több»

2