NGN   2021.04.07 23:04   olvasottság: 13713x
5

Kiakadt a gagyiságmérőm

1997-ben, amikor beültem a moziba naiv gyerekfejjel, rettenetesen sokat vártam a második résztől. Akkoriban még nem érdekelt, ki rendezte, nem foglalkoztam ilyen mellékes dolgokkal. Már a főcím is gyanús volt, hiszen ugyanaz, mint az első résznél, nem vacakoltak vele sokat, szépen le lett másolva, na de ez talán még nem is nagy tragédia. Aztán jön a feketeleves, hiszen színészcsere is történt közben, sehol egy Christopher Lambert, se Bridgette Wilson, és Linden Ashby is tovaszállt. A megkedvelt karaktereink új bőrben, ez már több mint sok.

A sztori ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész abbamaradt, tehát Shao Kahn megjelenik a random harcosaival (eddig hol voltak?), és irtózatos bosszúra készül, amiért Liu Kang és csapata nyerte a Mortal Kombat tornát, szóval nem túl sportszerű tőle, hiszen veszteni tudni kellene. Na nem baj, jöjjenek az új összecsapások! Raiden nagyúr fiatalítókúrára megy, és kiderül, hogy rokoni szálak fűzik a császárhoz (hogy mi?), szóval van meglepi bőven. Liu Kang (Robin Shou maradt) elindul, hogy felfedezze önmagában az "állatiasságot" (szükséges ez?), hátha ezzel odacsap a főgórénak, hiszen sohasem árt, ha át tudsz változni sárkánnyá, igaz?

Kiakadt a gagyiságmérőm

Johnny Cage-et nevetségesen hamar kiírják a sztoriból (fujj, szentségtörés), helyette visszatér Scorpion és az ifjú Sub-Zero, mert nélkülük nincs Mortal Kombat. Kapunk cyber ninjákat, fémkarú Jaxet, aki, ha jól emlékszem, szerepelt az előző rész elején, de még véletlenül sem ilyen formában. Na sebaj, még egy logikai baki, itt már úgyis minden mindegy. Vannak rettenetesen olcsó hatást keltő jelmezek és díszletek, és egy röhejes CGI harc a film végén, nem lőném le, hátha valakit érdekel még.

Szóval John R. Leonetti – ekkor még első filmes – jött, látott és megrendezte ezt a "zseniális", de teljesen értelmetlen epizódot, mindenki nagy megrökönyödésére, hiszen egy korrekt első rész után ez egy hatalmas színvonalzuhanás a lehető legmélyebb gödörbe. Ismét vérszegény, a harci koreográfiák pedig nagyon sokat romlottak, talán egyedül a Cyrax vs. Jax meccs nem volt teljesen vállalhatatlan, az összes többi gyorsan felejtős részemről. A dialógusok mint olyanok borzalmasan gyermetegek, dramaturgia zéró, nincs kiért izgulni, minden kaotikus és gagyi.

Arra emlékszem, hogy nagyon csalódottan jöttem ki a moziból, nem erre számítottam, nem ilyen formában szerettem volna látni a kedvenc karaktereimet, a Mortal Kombat név pedig csúnyán meg lett gyalázva akkoriban eme alkotás miatt. Több szót nem érdemel, földet rá gyorsan!

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Shao Kahn megsérti a küzdelem szent szabályait, hogy megkaparinthassa magának a Föld nevű bolygót. Csatasorba állítja rettenetese kegyetlenségükről elhíresült megsemmisítő... több»

5