GabrielSloane   2021.10.24 21:10   olvasottság: 142x
5

Unalom a nyugdíjasotthonban

Ez is lehetne akár a film címe, és talán találóbb is lett volna. Ebbe az bizonyos kúriába érkezik Judith, akit a lánya és az unokája kísér be, hátha jobb kezekben lesz, a lényeg, hogy ne otthon szívja el a levegőt előlük. Mindez a hetvenedik születésnapján történt rosszullét miatt alakul így, igazság szerint nem nagyon értettem, hogy miért kell egyből bepattintani a sok öregember közé, simán nem oda való még, annyira fiatalos és életvidám, na de mindegy, kellett egy alibi, hogy legyen sztori, és azért ritka az ilyen nyugdíjashorror, lássuk be.

Természetesen Judith elkezd furcsa dolgokat tapasztalni, éjjelente lát valakit vagy valamit a szobájában, persze reggel senki nem hisz neki, így lassan elkezdik ráhúzni az ápolók és a doki is az Alzheimer-kór tüneteit. Furcsa halálesetek is történnek, így Judith az unokája segítségét kéri, hogy a végére járjanak, még mielőtt ő is az áldozatok táborát erősítené.

Körülbelül ennyi, van benne misztikum, egy-két jumpscare jelenet, de félni nem fogunk, sőt leginkább az unalom az, ami velünk tart majd másfél órán keresztül, nem pedig az izgalom és a rettegés. A tempó valóban öreges, és az, hogy a rendezőnő (Axelle Carolyn) most egy horrort vagy inkább egy thrillert akart leforgatni némi drámai felhanggal, nos az kérdéses, egyik sem állja meg a helyét, és a nagy finálé pedig teljesen ellentmond a "főhősnő" addigi cselekedeteinek; persze bele lehet ezt magyarázni, hogy nem akarja magára hagyni az unokáját, de akkor beáll a sorba, és ő is támogatja a gyilkolászást? De hisz a film végéig pont ezt akarta megakadályozni, erre ő is simán rábólint, egye fene, lesz ami lesz? Rendben, legyen így, csak arcul csapta az addig felépített dramaturgiát, és lehúzta a vécén!

Nem igazán ajánlom senkinek, egyszerű, kiszámítható, és legfőképp unalmas, nem üti meg azt a mércét, amit egy hasonszőrű műfajban illene megütni.

NA A kúria  (2021)

horror

Egy szélütést követően Judith Albright öregek ottonába kerül, ahol gyanút fog, hogy valami természetfeletti munkálkodik a háttérben, és vadászik az itt lakókra. Hogy... több»

5