MoviesChris   2022.04.16 05:38   olvasottság: 283x
1

Dumbledore titkai

A Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai teljesen más, mint az első két rész. És ez egyáltalán nem baj. Nem mintha nekem az első kettővel nagy bajom lett volna (főleg nem ez elsővel). De ennek a filmnek kifejezetten jól áll, hogy különböző. Rögtön a legelején nagyon erősen indít. Aztán belassul, és kicsit megijedtem, hogy a majdnem 2 és fél óras játékidőt tekintve ez így nagyon vontatott lesz, de szerencsére nem így történt. A történet fokozatot kapcsolt és ezt a sebességet végig megtartotta ezután.

Szövevényes történet. Épp ezért úgy gondolom, ez a rész szinte már nem is való gyerekeknek. Na meg egy-két brutálisabb rész is van benne, amit a kicsik gyomra és szeme már nem biztos, hogy olyan lelkesen fogad. A film sokkal kevesebb humorral dolgozik, mint az első rész. De amikor vicces jelenet van, az jól el van találva. Kowalski figurája is sokkal több már egy comic relief karakternél. Sokkal mélyebb. Maguk az állatok talán nem kapnak annyi játékpercet, de annál nagyobb a hatásuk a cselekményre és a néző hangulatára. Nehéz kiemelni, hogy ki a film főszereplője. Eddie Redmayne már nem, ugyanis szerintem nem szerepel túlnyomóan sokat. De talán senki sem. Sok mindenki hasonló játékidőt kapott. Ez is egy érdekesség. Mads Mikkelsen szerintem erős volt. Nekem nem volt bajom Johnny Depp-pel sem, de kétségtelen, hogy Mads Mikkelsen sokkal jobb volt Grindelwald szerepében. Sokkal tekintélyt parancsolóbb és veszedelmesebb volt. Egyszerűen látszott, hogy a megtestesült gonosz. Jude Law-t nem igazán szívlelem, de Dumbledore szerepében jó.

Dumbledore titkai

Összességében tetszett a film, jobban, mint a második rész és kb. egy szinten van nálam az elsővel, úgy is, hogy nagyon különbözik tőle.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»

1