Gabor Norbert   2022.08.04 23:45   olvasottság: <100x
0

Semmi kiemelkedő, semmi maradandó

Sejtettem én, hogy nem életem legjobb filmjét fogom látni, de Momoának sikerült a minimális elvárásaimat is alulmúlnia. Nincs a sztoriban semmi ismeretlen elem, semmi csavar, semmi ami kicsit is különlegessé tenné az élményt. Rosszkor kerül rossz helyre egy jó nagy adag drogszállítmány, és persze a rosszfiúk visszakövetelik azt a mit sem sejtő hősünktől, azaz Jason Momoától.

Neki természetesen a családja testi épsége az első, így nem lesz rest felvenni a kesztyűt. A történet faék, minden eredetiséget nélkülöz, láthattunk ilyet már számtalanszor, kicsivel másabb külsőkben, más színészekkel, sokszor hasonló színvonalon, de néha magasabb fordulatszámon. Momoa apját Stephen Lang játssza, a fő gonosz Garret Dillahunt, de nem írja be magát az emlékezetes gonosztevők nagykönyvébe, olyan silány, olyan szagtalan az egész játékuk. Talán, akivel valóban kezdeni lehetett volna valamit, az Lang karaktere, de az írók másképp gondolták na, nem egy rugóra jár az agyunk. Sebaj, legalább Momoa elpusztíthatatlan Terminátor módjára menetel, néha trükközik kicsit a havas erdőben, olyan Rambo módjára, de ne örüljünk, nem lesz túl sok maradandó akciójelenet, azok elvesztek valahol a forgatókönyv és a megvalósítás között, így maradnak a B-filmes, közhelyes megoldások. Mi pedig unottan lessük a játékidőt, hogy mennyi van még hátra, hiszen pontosan tudjuk mi fog történni, ha kimegyünk közben főzni egy kávét, nem maradunk le semmiről.

Semmi kiemelkedő, semmi maradandó

Félretéve a tréfát, megint sikerült egy olyan filmet kreálni (Lin Oeding a bűnös), ami nem nyújt semmi pluszt nékünk, klisékkel megtölteni pedig másfél órát, hogy majd csak jó lesz az egyszerű filmfogyasztónak, nos igen ledegradáló és valahol kicsit dühítő is. Amiért nem egy csillagot kap, az a szép tájak miatt van, de minden más lerágott csont, és az ilyenekkel már tele van a padlás. Ha kicsit több energiát ölnek a szkriptbe, élettel töltik meg a karaktereket és izgalmasabb akciókat kreálnak, akkor talán, de csak talán kaphatott volna egy közepes értékelést.

53 Braven  (2018)

akció | dráma

Egy favágó megvédi a családját egy csapatnyi narkós banditától. több»

0