Listák

Az emberi kommunikáció fejlődésének legizgalmasabb szakasza az elektromos elveken működő kommunikációs eszközök megjelenésével vette kezdetét. A telef... több»
Varázslatos hivatás a színészeké. Folyton átváltozni civilből, és valaki más bőrébe bújni. Hitelesen hozni egy jól megírt karaktert. Szelíd emberként ... több»
Magyarország – finoman szólva – nem számít jelentős piacnak a nemzetközi filmiparban. Ha a filmre nem érzelmi alapon tekintünk, és nem egy fontos művé... több»
Alfred Hitchcock életműve tele van izgalmas, fordulatos történetekkel. A nagy hatású rendező mindig jó érzékkel választotta meg filmjeihez az irodalmi... több»
A nemi szerepekről már régóta megoszlanak a vélemények. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) ma már nem igazán lehet határozottan kijelenteni egy-egy fog... több»
A család az idők kezdetétől a biztonságot, a stabilitást, és a fennmaradást jelentette az emberiség számára. Együtt, összetartásban legyőzhetőek az ak... több»
Hitchcock pályafutása során sok izgalmas filmet készített, és több műfajban is maradandót alkotott. Amellett, hogy kiváló irodalmi alapanyagokból dolg... több»
Az ember egyik legfőbb kincse – az egészség mellett – a szabadsága. Nyilván bizonyos fokú korlátokra szükség van a békés egymás mellett élés érdekében... több»
Nevetni mindannyian szeretünk. Erre a tényre már a mozgókép hajnalán Louis Lumiére is épített a Megöntözött öntöző című klasszikusában. Ahogyan a film... több»
Az emberiség egyre nagyobb mértékben igyekszik növelni életterét a természet rovására. Olykor azonban a növény- és állatvilág kemény ellenfélnek bizon... több»