Egy francia bíróság felmentette Roman Polanskit a rágalmazási perben

Egy francia bíróság felmentette Roman Polanski filmrendezőt a Charlotte Lewis brit színésznő által felhozott rágalmazási vádak alól.

Az 56 éves Lewis azzal vádolta a 90 éves Polanskit, hogy 16 éves korában egy párizsi casting során megerőszakolta őt. Polanski egy 2019-es interjúban „szörnyű hazugságnak” nevezte a vádat, Lewis ez alapján vádolta meg rágalmazással a rendezőt.

Polanski, aki nem vett részt a bírósági tárgyaláson, 1977 óta több szexuális zaklatással kapcsolatos váddal is szembesült, többek között Samantha Gailey - aki később megbocsátott neki - és Valentine Monnier részéről. Polanski 1977-ben egy vádalku után elmenekült az Egyesült Államokból, és továbbra is szökésben van. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiából kizárták 2018-ban.

Emellett egy Santa Monica-i bíró augusztus 2025-re tűzte ki egy másik, Polanski ellen indított nemi erőszakkal kapcsolatos per tárgyalásának időpontját, amelyet egy nő nyújtott be, aki azt állítja, hogy a férfi 1973-ban, kiskorúként megerőszakolta őt.