Az Amazon Prime Video készülő új Szárnyas fejvadász sorozatának főszerepére Michelle Yeoh-t szerződtették, de - ahogy az várható volt - az Amazon egyelőre nem nyilatkozott a karakter konkrét részleteiről.

Ridley Scott először 2021 novemberében árulta el, hogy a Blade Runner 2099 készül, az Amazon pedig 2022 februárjában fedte fel, hogy ott is fejlesztés alatt áll.

Yeoh 2023-ban elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Minden. Mindenhol. Mindenkor című filmért, ezzel ő lett az első ázsiai, aki elnyerte a díjat. A filmben nyújtott alakításáért a SAG Awards, a Independent Spirit Awards és a Golden Globe díjátadón is győzelmet aratott.

A színésznő olyan filmekben játszott szerepeiről is ismert, mint a Kőgazdag ázsiaiak (Őrült gazdag ázsiaiak), a Tigris és sárkány vagy az Egy gésa emlékiratai. A televízióban a közelmúltban olyan sorozatokban láthattuk, mint A Sun-fivérek, az Egy kínai Amerikája és a Vaják: A vér eredete

Mit lehet tudni az új sorozatról?

A Blade Runner 2099 című sorozatot 2022 szeptemberében rendelték meg az Amazonnál. A sorozat az eredeti Szárnyas fejvadász film és a folytatás, a Szárnyas fejvadász 2049 folytatása lesz. A cselekmény pontos részleteit egyelőre titokban tartják, de a források szerint Yeoh egy Olwen nevű karaktert fog alakítani, akit egy életének vége felé járó replikánsként írnak le.

A showrunner és executive producer Silka Luisa lesz, aki mellett Ridley Scott is ellát majd executive produceri feladatokat.

Kíváncsian várjuk!