Ryan Reynolds új ‘fantasyje’ és még 5 film, amit csak a mozikban láthatsz a héten (19. hét, 2024)

Ryan Reynolds visszatér a mozikba a héten! Az ő új családi filmje egy fantasy-vígjáték lesz tele Képzeletbeli barátokkal. De mellett több újdonság is debütálni fog, köztük a Gyönyörű esküvővel, az ügyeletes horror Hívatlanok: Első fejezettel és egy új dokumentumfilmmel!

Ryan Reynolds újdonsága egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet, varázslatos utazásra indul, hogy újra összehozza az elfeledett képzeletbeli barátokat azokkal a gyerekekkel, akik megidézték őket. A filmben olyan sztárok keltik életre a képzeletbeli lényeket, mint Matt Damon, Emily Blunt, Steve Carell vagy Sam Rockwell.

Szintén családi mozi lesz az animációs mese, a Nina és a sündisznó titka. A francia mese főhőse a tízéves Nina, akinek képzeletét mindig is apja sündisznós történetei töltötték meg. Ám amikor a férfi elveszíti a munkáját, Nina aggódni kezd a családja jövője miatt. A főhőst Audrey Tautou szólaltatja meg.

A romantikus vígjátékok kedvelőinek szól a Gyönyörű esküvő, amely Abby és Travis életét követi, akik egy Las Vegas-i őrült éjszaka után rájönnek, hogy házasok. Mexikóba mennek nászútra a barátokkal és a családdal. Ott majd kiderül, hogy önkívületben egybekelni sorsszerű volt, vagy csak egy újabb sorscsapás…

Aki viszont a komolyabb témákat keresi, annak a Marguerite, a számok szerelmese lehet jó választás. A matematikusnak készülő, briliáns Marguerite Hoffmann Franciaország egyik legjobb egyetemén tanul. Diplomavédésének napján azonban egy tévedés minden bizonyosságot megingat, ezért Marguerite úgy dönt, mindent hátrahagy, és egész életét újrakezdi.

Nem maradunk ezen a héten sem horror nélkül, erről a Hívatlanok: Első fejezet gondoskodik. Egy fiatal pár az országot átszelő úton halad az újrakezdés felé. Nincs más választásuk, mint megállni egy eldugott oregoni Airbnb-ben, és elviselni egy rettegéssel teli éjszakát három álarcos idegen társaságában.

Végül, de nem utolsósorban jön egy új dokumentumfilm is, amely a népszerű digitális kiállítások műfaját gyarapítja. Az EXHIBITION ON SCREEN: Az ifjú Picasso a legendás festő életének és pályafutásának korai éveibe enged bepillantást.

#6

dokumentum | életrajzi

Mozikban

Pablo Picasso a történelem egyik legmegbecsültebb művésze. Mégis, mi vezette őt ilyen elismeréshez? Évekig figyelmen kívül hagyták meghatározó élményeinek jelentőségét –... több»

Pablo Picasso minden idők egyik legnagyobb művésze. De hogyan lett az? Sokáig figyelmen kívül hagyták a korai évek szerepét sikerében: a nevelést, a rendkívüli eredményekhez vezető tanulást. Három város játszott kulcsszerepet ifjúságában: Malaga, Barcelona és Párizs. A film készítői mindháromba ellátogattak, s megvizsgálták Picassóra gyakorolt hatásukat. Dokumentumfilmünk két kulcsfontosságú időszakot elemez: az úgynevezett kék és rózsaszín korszakot, vagyis az 1907-ig tartó periódust, amikor gyakran ábrázolta önmagát például Harlequinként. Majd 1907-ben megszületett az Avignoni kisasszonyok című festmény, amely fordulatot hozott nemcsak a saját művészetében, de általában a képzőművészetben is. És ekkor Picasso még csak 25 éves volt! A film a malagai, a barcelonai, a párizsi Picasso múzeumokkal, illetve a New York-i MOMA-val együttműködésben készült.
#5

horror

Mozikban

Egy fiatal pár az országot átszelő úton halad az újrakezdés felé. Nincs más választásuk, mint megállni egy eldugott oregoni Airbnb-ben, és elviselni egy rettegéssel teli... több»

Maya és Ryan (Madelaine Petsch és Froy Gutierrez) a nő új munkája miatt Oregonba utazik, időközben pedig megállnak egy elhagyatott nyaralóhelynél. Ezen az ismeretlen helyen három maszkos idegen tör rájuk, akik látszólag indíték nélkül tartják rettegésben a fiatal párt. Az indítékokra fény derül a filmtrilógia folytatásaiban.
#4

dráma

Mozikban

Marguerite (Ella Rumpf), az ENS briliáns matematika szakos hallgatójának jövője kirajzolódni látszik. Ő az egyetlen lány az évfolyamban, aki befejezte a diplomamunkáját, amelyet... több»

A matematikusnak készülő, briliáns Marguerite Hoffmann Franciaország egyik legjobb egyetemén tanul. Diplomavédésének napján azonban egy tévedés minden bizonyosságot megingat, ezért Marguerite úgy dönt, mindent hátrahagy, és egész életét újrakezdi.
#3

romantikus | vígjáték

Mozikban

Reggel súlyos másnaposság és széles filmszakadás jelzi egyértelműen, hogy Abby (Virginia Gardner) és Travis (Dylan Sprouse) keményen átbulizták az éjszakát Las... több»

Abby és Travis egy őrült vegasi éjszaka után másnaposan és zavarodottan ébred, ráadásul nagy meglepetésükre: házasan! Így hát éppen azt teszik, amit bármely főiskolás korú ifjú férj és feleség tenne, akik alig ismerik egymást: Mexikóba utaznak nászútra a legjobb barátaikkal és családjukkal. Ott majd kiderül, hogy önkívületben egybekelni sorsszerű volt, vagy csak egy újabb sorscsapás…
#2

animáció | családi | kaland

Mozikban

Nina imádja hallgatni édesapja esti meséit egy sünről, aki felfedezi a világot. Egy este azonban apja, aki a munkájával van elfoglalva, nem jön el, hogy elmesélje neki az új... több»

A tízéves Nina képzeletét mindig is apja sündisznós történetei töltötték meg. Ám amikor a férfi elveszíti a munkáját, Nina aggódni kezd a családja jövője miatt. Kering egy pletyka, miszerint a régi gyár főnöke elrejtett valahol egy kincset, Nina és legjobb barátnője, Mehdi pedig elhatározzák, hogy felkutatják és szétosztják apja és a többi munkás között. Ekkor kezdetét veszi egy életre szóló kaland.
#1

95 Képzeletbeli barátok  (2024)

(4) (3)

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet,... több»

A KÉPZELETBELI BARÁTOK egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel, amikor belevág a varázslatos kalandba, hogy újból összehozza az elfelejtett képzeletbeli barátokat az őket annak idején elképzelő gyerekekkel… A film főszereplői Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw. A csodásan egyedi karakterek hangjait az eredetiben többek között olyan színészek adják, mint Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. és Steve Carell. Az elbűvölő családi filmet írta és rendezte John Krasinski.