2024.04.30 23:37 Artemisia Olvasottság: <100x
4

A nagy Duó

A MonsterVerse „aranytojást tojó tyúkja”, azaz Godzilla és Kong párosa 3 évvel az első közös kalandjuk után visszatért a mozivásznakra. A 2021-es Godzilla vs. Kong anyagilag még nyereséges volt, bár a kritikusok nem voltak elájulva tőle, és hát mezei nézőként is csak a látványvilág és a két nagy összecsapás maradt emlékezetes. Illetve az, hogy már akkor is jól elhúzták előttünk a mézes madzagot Godzilla és Kong csatájával, amiből valójában nem lett semmi, mert végül összefogtak egy közös ellenfél ellen, aztán békében elváltak. A folytatás már a címben szereplő, együttműködésre utaló „x”-szel (ami felváltotta a korábbi „vs.”-t), sem ígér több látnivalót, de amit kapunk még a rekord alacsony elvárásokat is alulmúlja.

A sztori ott folytatódik, ahol az előző rész abbahagyta: Kong az Üreges földben él, és bár fajtájának utolsó képviselője, keresni kezdi a fajtársait, és meg is találja őket!? Közben a koponya-szigeti kislány, Jia, aki az Iwi törzs utolsó képviselője, telepatikus úton üzeneteket kap az Üreges földben élő többi Iwitől...

A nagy Duó

Miután Kong átesett egy foghúzáson az előző részből visszatért dr. Andrews Jiával, valamint a világ legunalmasabb szörny-állatorvosával és világ legidegesítőbb vloggerével Üreges földre megy, hogy felkutassa, honnan kapja az üzeneteket Jia. Közben Kong gonosz majmokkal találkozik, lenyom egy komplett A majmok bolygója-kopit, aztán jön valami nagyon nagy és nagyon csúnya titán, amit csak Godzilla bevonásával tud legyőzni. Kong még egy Végtelen kesztyűt is kap, Godzilla pinkben csapatja, megmentik a világot és mindenki boldog.

Tehát a sztori teljesen blőd, a forgatókönyvben fekete lyukak tátonganak, a karaktereknél még a ChatGPT-ben is több élet van, a párbeszédek a paródia határát súrolják, színészi játékok nincsenek, és nem fut sehová, nem szól semmiről az egész film.

A pozitívumok most is kimerülnek a látványvilágban és az akciójelenetekben. Üreges föld tényleg jól néz ki, színes-szagos, egzotikus, vadregényes. A csatajelenetek nagyon jól mutatnak, a CGI tökéletes.

Az audiovizualitás miatt érdemes megnézni, ám még is agyrohasztó hatása van.

Hogy hová tart az eddig is bukdácsoló MonsterVerse, azt nehéz lenne megmondani, de hogy Godzilla és Kong kollaborációja ezennel végleg kifújt, az bizonyos.

akció | kaland | sci-fi

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

4