Rólam

Álmatlanságban szenvedek, így éjszakákon át nézek filmeket, Morpheusz a görög álomisten eljövetelére várva. Szeretek filmkritikákkal illetve filmelemzésekkel bíbelődni, amíg a mátrixban tévelygek. Itt a Mafabon 2019 márciusa óta vagyok.

Kedvenc franchise-ok: a Star Wars kánon-sorozat a Mission Impossible és Bourne filmek, a James Bond mozik, a háborús klasszikusok (pl Kémek a sasfészekben), a Marvel-világ, a Beavatott és Éhezők viadala filmek, a Vissza a jövőbe legendák, az Alien, Predator akciók, Rocky és Die Hard őrületek és természetesen a legjobb sci-fi történetek, sőt Szállító, Total Recall mozik, meg persze a Tom Cruise filmek szinte mindegyike (pl Túl az óperencián, Kéjjel nappal, MI5). Ezek mellett szeretem a veretes régiségeket is, a fekete-fehér korszakból, mint a Casablanca, Tizedes meg a többiek és a Van, aki forrón szereti ... stb. A két legnagyobb kedvencem azonban nem tartozik egyetlen franchise-hoz sem: Kelly hősei (1970) és A remény rabjai (1994). ... Szóval imádok filmezni, ez van. :) Email: [email protected]

https://www.mafab.hu/user

2024. 06. 11.
Az Escobar-sztori a beszállító szemszögéből
Pablo Escobar kábítószeres hálózatában kulcsfigura volt az a repülős, aki folyamatosan becsempészte kis sportrepülőjével a drogot az Egyesült Államokba. Az ő története a ... több»
2024. 06. 11.
Akció-vígjáték, mely félrement kicsit
Félrement kicsit a Kaszkadőr, noha élvonalbeli színészeket tettek bele és érezhetően nagy durranásnak szánták. Humor plusz akció plusz romantikus szerelem egyvelege akar ... több»
2024. 06. 11.
Nagyon odatették minden téren
A Hang nélkül a Krasinski - Blunt házaspár érdeme (és szerelemgyereke) hiszen John Krasinski egyszerre scriptor, rendező és főszereplő is a filmben, mégpedig felesége, Em... több»

81 Andor  (2022)

2024. 06. 10.
A legjobb élőszereplős Star Wars-sorozat
Nálam az Andor egy erős Star Wars-sorozat, talán a Mandalórit is beelőzi. Ugyanakkor vannak vele problémáim is. De előbb a méltatás: az első 5 rész afféle felvezetés, de ... több»
2024. 06. 08.
Két rész készült el, ezek alapján egyelőre közepes
Összesen két résszel indították el a dolgot, mely két epizód nem húzta fel az Akolitust a már elkészült SW sorozatok fölé. Jelenleg az élőszereplős SW streaming sorozatok... több»
Cheers (1982)
A beavatott (2014)