5 kihagyhatatlan film, amit ezen a héten nézhetsz (streaming+mozi, 20. hét)

A szokásosnál egy árnyalattal keményebb hetünk lesz, ha ki akarjuk választani, melyik filmet részesítsük előnyben az aktuális újdonságok közül. Öt olyan film is akad ezen a héten, amely vagy a mozikban debütál épp, vagy a streaming világában, de mindegyik megérdemli, hogy elsőként csapjunk le rá. Ilyen a régóta várt Furiosa: Történet a Mad Maxbőlből vagy épp a Dűne: Második rész is.

Kétségtelenül a legnagyobb új cím e héten a mozikban a Furiosa: Történet a Mad Maxből. Már a néhány évvel ezelőtti nagy visszatérés után lehetett arról hallani, hogy az egész franchise atyja, George Miller külön filmet szentelne az abban megismert Furiosa karakterének. Ez a film most itt van olyan szereplőkkel, mint a főhőst alakító Anya Taylor-Joy vagy mellette Chris Hemsworth.

A mozikban már bizonyított, most megteheti a streaming világában is: a Dűne: Második rész a héten megérkezik az HBO Max kínálatába is. Ebben tovább folytatódik az ádáz küzdelem az Arrakison, ahogy tovább folytatódik Paul Atreides és Chani története is. A filmben igazi sztárparádé vár: Timothée Chalamet, Zendaya, Christopher Walken, Javier Bardem és Josh Brolin is szerepel a teljesség igénye nélkül.

Szintén a sci-fik táborát fogja erősíteni, de már eleve streamingre készült az Atlas, amely a Netflixen debütál. Ebben Jennifer Lopezt és Mark Strongot is láthatjuk, a történet pedig a távoli jövőben játszódik egy háború kellős közepén, amelyet csak úgy lehet megnyerni, ha az emberiség elpusztul.

Jóval könnyedebb vizekre evez, aki a The Beach Boysra szavaz a Disney+-on. A dokumentumfilm a legendás zenekar ünneplése, amely forradalmasította a popzenét, és megteremtette azt a harmonikus hangzást, amely megtestesítette a kaliforniai álmot.

Végül, de nem utolsósorban egy igazi férfias dokumentumfilm is jön, méghozzá az Amazon Prime-ra. A The Blue Angelsben a haditengerészet és a tengerészgyalogság veteránjait és legújabb repülőszázadát ismerhetjük meg, amint intenzív kiképzésen vesznek részt, és egy szívbemarkoló légiművészeti gyakorlatba kezdenek.

#5

dokumentum

Amazon Prime Video

A haditengerészet és a tengerészgyalogság veteránjait és legújabb repülőszázadát ismerhetjük meg, amint intenzív kiképzésen vesznek részt, és egy szívbemarkoló... több»

Rendező: Paul Crowder
A haditengerészet és a tengerészgyalogság veteránjait és legújabb repülőszázadát ismerhetjük meg, amint intenzív kiképzésen vesznek részt, és egy szívbemarkoló légiművészeti gyakorlatba kezdenek. Május 23-tól az Amazon Prime-on.
#4

dokumentum | életrajzi | zenés

Disney+

Dokumentumfilm soha nem látott felvételekkel és új interjúkkal, amelyeket a zenekar tagjaival, Brian Wilsonnal, Mike Love-val, Al Jardine-nal, David Marks-szal és Bruce Johnstonnal... több»

Dokumentumfilm soha nem látott felvételekkel és új interjúkkal, amelyeket a zenekar tagjaival, Brian Wilsonnal, Mike Love-val, Al Jardine-nal, David Marks-szal és Bruce Johnstonnal készítettek, valamint olyan további sztárokkal, mint Lindsey Buckingham, Janelle Monáe, Ryan Tedder és Don Was. A korábbi tagok, Carl és Dennis Wilson, Blondie Chaplin és Ricky Fataar is láthatók a filmben. Május 24-től a Disney+-on.
#3

61 Atlas  (2024)

(27)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix

Egy sötét jövő, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség. több»

Atlas Shepherd arról ismert, hogy bizalmatlan a technológiai fejlődéssel, különösen a mesterséges intelligenciával szemben. Az élete azonban váratlan fordulatot vesz, amikor drámai kudarcot vall egy lázadó robot semlegesítésére irányuló küldetés, amellyel titokzatos kötelék fűzi össze. Arra kényszerül, hogy újragondolja előítéleteit, és Atlasnak együtt kell működnie egy mesterséges intelligenciával, hogy meghiúsítsa az emberiséget fenyegető veszélyt. Ez a valószínűtlen partnerség olyan felfedezésekhez vezet, amelyek megváltoztatják a világról és a technológiáról alkotott képét. Május 24-től a Netflixen.
#2

80 Dűne: Második rész  (2024)

(45) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Max

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas sivatag terül el, ez az egyetlen ismert hely, ahol a csillagközi utazást lehetővé tevő fűszer bányászható. A Harkonnenek legyőzték az Atreides családot, így Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) maradt az egyetlen túlélő. Most sivatagban bujkál együtt a Fremenekkel, egy titokzatos nomád törzzsel, ahol találkozik egy Chani nevű lánnyal (Zendaya), akibe azonnal beleszeret. Paul feladata, hogy hűséges csapatait csatába vezesse, hogy megbosszulja családja pusztulását. Nehéz döntés előtt áll: az igaz szerelmet követi, vagy beteljesíti a végzetét. A sors, amit választ, meghatározza az egész univerzum sorsát, és olyan útra készül, amely megváltoztathatja az általa elképzelt szörnyű jövőt. Frank Herbert kultikus regényéből Denis Villeneuve készített epikus filmes adaptációt. A Dűne első felvonása 2021-ben hatalmas sikert aratott, a produkció 6 kategóriában nyert Oscar-díjat. 2023-ban megérkezett a folytatás, amelynek főszerepeiben Christopher Walken, Javier Bardem, Josh Brolin, Timothee Chalamet, Zendaya, Stellan Skarsgård és Rebecca Ferguson láthatók. Május 21-től az HBO Maxon.
#1

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron. A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja. Május 23-tól a mozikban.