Filmek

Legjobb filmek 2024-től 2024-ig

Saját filmes lista készítése
#1

98 Agymanók 2  (2024)

(3) (5)

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban

A Pete Docter és Ronnie Del Carmen rendezésében készült 2015-ös Agymanók hatalmas sikert aratott a közönség és a kritikusok körében egyaránt, hiszen az animációs film az emberi... több»

Fuh, én ezt nagyon vártam már, és szerintem hihetetlenül kedves és felemelő lett. Ismét minden nagyon a helyén van, ahogy lennie kell ebben a történetben. Nagyon megérintett és biztos vagyok benne, hogy mások is így lesznek vele.
#2

81 Kung Fu Panda 4  (2024)

(8) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban | Telekom TVGO (2024.06.21.)

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három veszélyes... több»

Po, mindenki kedvenc pandája először 2008-ban tűnt fel a mozivásznon egy inkább a kisebb korosztályt célzó, ám nagyon kedves, érzelmes és vicces kalandban, melynek középpontjában az útkeresés és önelfogadás állt. Az utóbbi 16 évben pedig Po köré szinte kultusz épült,... több»
#3

80 Dűne: Második rész  (2024)

(47) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

Frank Herbert 1965-ben írta meg Nebula-díjas zseniális regényét, a Dűnét, mely aztán megihlette George Lucast is, aki átvette tőle a regényvilág számtalan elemét is a 12 évvel későbbi Star Wars-univerzum létrehozásakor. Ott van mindjárt a sivatagbolygó, a Tatooine és annak... több»
#4

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon való... több»

Az új Mad Max spin-off alapsztorija Furiosa élettörténetét dolgozza fel gyermekkorától egészen odáig, hogy Halhatatlan Joe főembere (imperátora) lesz. George Miller rendezése ezúttal kicsit csapongóbb, csakúgy, mint az alaptörténet. Adott három hatalmi központ a disztópikus... több»
#5

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Mozikban

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nyomozók ismét egy kemény balhéba keverednek. A páros egy korrupciós botrány nyomába ered, amely egyenesen a miami rendőrség... több»

A Bad Boys bája a főszereplők egyedi dinamikáján alapul. Azon, ami nem pótolható és nem tanítják. Képes-e a párosunk újra nagyon alkotni együtt? A sok csalódottságot tartalmazó kritikák miatt félve ültem be az előadásra. Arra számítottam, hogy nem fog tetszeni. Szerencse,... több»
#6

79 Artúr, a király  (2024)

(6) (3)

kaland

Mozikban | Telekom TVGO

Tíz nap és 435 mérföld alatt megbonthatatlan kötelék alakul ki Michael Light (Mark Wahlberg) profi kalandversenyző és egy Arthur nevű utcai kutyus között, aki hű társnak bizonyul az... több»

Szerintem ez egy mélységesen szívhez szóló történet, amit mindenkinek látnia kellene legalább egyszer. Az egész annyira tanulságos és megható.
#7

78 Abigail  (2024)

(12) (3)

horror | thriller

Mozikban

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

Az Abigail egy laza nyári film (csak tavasszal), melyben egy egész oké akció-vígjáték keveredik némi horror elemmel. Pár bűnöző próbál kordában tartani egy vámpírt, miközben néha kicsit egymással is harcolniuk kell. Egy egyszerű és a zsanér ismert elemeivel telezsúfolt, de... több»
#8

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy része soha... több»

A majmok bolygója Hollywood történetének meghatározó franchise-a, mely már közel 6 évtizede töretlenül lázban tartja a közönséget. Az emberiséget romlásba döntő, a világot uralmuk alá hajtó majmok ötlete Pierre Boulle francia író 1963-ban megjelenő regényéből... több»
#9

77 Lisa Frankenstein  (2024)

(8) (3)

fantasy | horror | vígjáték

Telekom TVGO

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor játékosan... több»

Nagyon féltem, hogy nehéz lesz férfiként rezonálni vele, de pozitívan csalódtam ilyen szempontból. A történet elég őrült, de szinte mindig azt éreztem, hogy komfortzónán belül mozognak az események, ritkán mentek el úgy igazán atombeteg irányba. Szóval lehetett volna... több»
#10

87 Képzeletbeli barátok  (2024)

(4) (3)

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet, varázslatos... több»

Az, hogy John Krasinski rendezte a filmet, már eleve nagyon csábítóan hangzott, illetve a szereposztás is igencsak impozáns. És bár nagyon kedves és aranyos a történet, összességében valahogy kicsit maníros lett a végeredmény.
#11

96 Brats  (2024)

dokumentum

A „Brat Pack” főszereplésével készült 1980-as évekbeli filmek és a fiatal sztárok életére gyakorolt mélyreható hatásuk áll a dokumentumfilm középpontjában. több»

#12

dokumentum

Olyan műsorvezetők, pedagógusok és filmkészítők útjának krónikája, akik hittek abban, hogy a televízió egész életen át tartó olvasásszeretetre ösztönözhet. több»

#13

74 Bob Marley: One Love  (2024)

(10) (5)

dráma | életrajzi | zenés

SkyShowtime (2024.08.06.)

2024-ben a BOB MARLEY ONE LOVE című film végre a nagyvászonra viszi egy olyan ikonikus személyiség inspiráló életét és zenéjét, aki a szeretet és az egység erőteljes üzenetével... több»

Bob Marley a 20. század meghatározó alakjainak egyike. A zenei, a vallási és a politikai életben egyaránt jelentős szerepet játszott, neki köszönhetjük, hogy a reggae zene, valamint a rasztafári vallás széles körben ismert lett. Vegyes házasságból született, és egy faji és... több»
#14

74 A kaszkadőr  (2024)

(24) (7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy kaszkadőr a balesete után új esélyt kap, amikor visszahívják egy filmes projekthez. Itt találkozik egy korábbi munkatársával (Aaron Taylor-Johnson), aki... több»

Először is szeretném megköszönni a jegyeket a Mafab oldalnak. Az előzetesekből és a halottakból a következőre számítottam. Egy látványos akciós és érzelmekben gazdag filmre, ahol persze a vígjáték része sem marad el. Nos ebből a sorból sorrendben a vígjáték, látvány és... több»
#15

94 A boldogság ügynöke  (2024)

(2) (2)

dokumentum

Mozikban

Bhután, amely a Himalája utolsó buddhista birodalmaként ismert, mindössze 700 000 fős lakossággal rendelkezik. Földrajzi és politikai elzártsága miatt az ország csak nemrég lépett a... több»

Egy varázslatos dokumentumfilm arról, vajon mi is az igazi boldogság. Sok megközelítést hallhatunk és tényleg lefoglalt az egész, kíváncsian hallgattam a filmben megszólaló embereket. Szerintem érdemes megnézni.
#16

dráma | romantikus

Max

A Turtles All the Way Down a szorongással foglalkozik a tizenhét éves Aza Holmeson (Isabela Merced) történetét bemutatva. Nem könnyű Azának lenni, de próbálkozik... Próbál jó lány,... több»

Indításképp egy nagyon egyedi világú lányt ismerünk meg, a film remekel abban, ahogy bemutatja nekünk az ő kis fura világát. Hozzá ez a rém érdekes teknősös cím, minden együtt volt egy remek élményhez. Aztán menet közben elég hamar kiderült, hogy kb. 30-40 évvel meghaladtam... több»
#17

horror

1977-ben egy élő televíziós adás szörnyen balul sül el, és a gonosz elszabadul a nemzet nappalijában. több»

A Late Night with the Devil egy stílusos horror. Nem az a fajta ijesztgetős film, ahol spriccelő vértől és szörnyektől kell félni, inkább az, ami hangulatával bevonz, majd ismerősnek ható világát a feje tetejére állítja. Az alapkoncepciója és felvezetése tökéletes, és már... több»
#18

92 Érintés  (2024)

dráma | romantikus

Egy romantikus és izgalmas történet, amely több évtizeden és kontinensen átível, és egy özvegyember érzelmes útját követi, hogy megtalálja ötven évvel ezelőtt eltűnt első... több»

#19

72 A méhész  (2024)

(35) (3)

akció | thriller

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Clay teljesen a méhészkedésnek szentelte magát. De amikor a szomszédjától egy telefonos csalás során minden megtakarítását elveszik, majd a hölgy... több»

David Ayer csinált már jobb filmet is, és Jason Statham sem most ért karrierje csúcsára. A méhész alaptörténete ugyanis kicsit bugyuta a szuper képességű kommandósokból álló titokzatos szervezettel. Ők a méhészek, akik sokkal képzettebbek, mint a Delta Force, a CIA vagy FBI... több»
#20

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy strand drámai felfedezés helyszínévé válik, amikor a tenger egy fiatal lány holttestét sodorja partra. Az áldozat szokatlan csonkítása gyilkosságra utal. A nyomozást egy... több»

Nem igazán tudtam eligazodni a szereplők között. Majdnem mind egyformák, a nevüket is alig tudtuk meg. A film készítői próbálnak némi izgalmat belecsempészni a történetbe, de sajnos nem sikerül. Nekem nem tetszett a film, de ez az én véleményem. Tulajdonképpen a sok pozitív... több»