Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Mozi

Filmajánló - Január 2022

73 Párhuzamos anyák  (2021)

(1) (4)

dráma

Mozikban

Ugyanazon a nap ad életet gyermekének két egyedülálló nő, akik a későbbiekben ugyanabba a kórterembe kerül. Mint kiderül, sokkal több közös van az ő sorsukban. Egyikük sem... több»

A Párhuzamos anyák Almodóvar filmográfiájának középmezőnyét erősíti. Közel sem a rendező legjobbja, de egy kiforrott mester keze munkáját dicsérő alkotás. A történet két párhuzamosan szülő anyáról szól, akik sorsa ezután szorosan összefonódik. A középkorú... több»
  Ma összesen 20 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma | életrajzi

Mozikban | Telekom TVGO

Prof. James Murray nekilát, hogy megalkossa az Oxfordi Angol Szótár első kiadását. Munkáját a 19. század közepén kezdi. Az egyik kollégájától, Dr. William Minor-tól nem kevesebb,... több»

Egy szótár készítése alapvetően nem a legizgalmasabb, körömlerágós téma, de nem is teljesen érdektelen, főleg, ha ez a szótár az első oxfordi. Természetesen mint mindig, a történet titkát és ízét most is az emberek, emberi sorsok adják, amihez remek társaságot szedtek... több»
  Ma összesen 18 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

romantikus | vígjáték

Mozikban

Lucy szeretne végre szakmai sikert elérni, persze mindezt anélkül, hogy bármilyen tisztességtelen dolgot követne el. Hamarosan egy kíméletlen játék veszi kezdetét, amelyben kegyetlen... több»

Oké, nálam ez az idei év első tuti befutója. Hihetetlenül megérintett a történet, szerintem mi ilyen emberi kapcsolatokról csak álmodhatunk, így ez a történet remekül megmutatja, mire is lehet törekedni az életben.
  Ma összesen 38 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma | vígjáték

Mozikban

Julie egyre jobban elveszve evickél az élet tengerén, miközben a valód szerelmet keresi. A fiatal nő életének négy évét ismerhetjük meg, ahogy megpróbálja megtalálni és megismerni... több»

Norvégia Oscar-díjra nevezett filmje Godard modern alkotásaihoz mérhető, női nézőpontú társadalmi tabudöntögetés. A hősnő fejezetekre tagolt története során a tőle elvárt karrier, stabil párkapcsolat és gyermekvállalás kötelezettségeinek béklyóitól próbál szabadulni.... több»
  Ma összesen 29 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

85 Szerelem első vérig  (1986)

(3) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

Mozikban

Füge egy vidéki gimániumban tanult, kapcsolata elvált szüleivel azonban igencsak megromlott. Barátaival zenekart alapítnak, a srácra pedig rövidesen a szerelem is rátalál... több»

Nagyon hiányzik a magyar filmpiacról ilyen és ehhez hasonló alkotások. Nagyon megfogott, és lélektani szempontból egy fontos filmnek tartom. A karakterek egyszerűen elképesztően részletesen kidolgozottak, így csakis ajánlani tudom!
  Ma összesen 3 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

84 Sikoly  (2022)

(11) (10)

horror | misztikus | thriller

Mozikban

A Sikoly 5 történetének főszereplője egy fiatal nő, aki visszatér szülővárosába, azonban a hazatérését szörnyű gyilkossági esetek árnyékolják be. A hírhedt álarcos... több»

Wes Craven rendező nevéhez többek között olyan ikonikus horrorklasszikusok kötődnek, mint Az utolsó ház balra, a Sziklák szeme vagy a Rémálom az Elm utcában. A Sikoly-franchise Craven karrierjének kései nagy sikere, ami a slasher, azaz "kaszabolós" horror alműfaját újította meg.... több»
  Ma összesen 34 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

84 Szexfantáziák  (2021)

(3) (4)

vígjáték

Mozikban

Csak a képzelet képes határt szabni vágyainknak és szexuális fantáziánknak. Hat pár történetét ismerhetünk meg, akiknek megismerhetjük szexuális képzelgéseiket, illetve mindazt,... több»

Hát, pikánsnak pikáns ez a film, de valahogy a történet egy kicsit megmosolyogtató. Persze ettől függetlenül nagyon is komolyan lehet venni, annak ellenére, hogy egy jó kis téma van vígjáték formájába csomagolva.
  Ma összesen 22 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

72 A hős  (2021)

(2) (3)

dráma | thriller

Mozikban | Amazon Prime Video

Rahim képtelen volt visszafizetni egy régi adósságát, így börtönbe került. A férfi kétnapos eltávozást kap, amely során felkeresi egy korábbi hitelezőjét, hogy törleszthesse az... több»

Szerintem ezt egyszerűen mindenkinek meg kellene néznie. Nem azért mert annyira fajsúlyos mindaz, amit át akar adni, hanem mert nagyon képes megérinteni az embert.
  Ma összesen 3 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

90 Az unoka  (2022)

(4) (3)

akció | dráma | thriller

Mozikban

A történet főhőse Rudi, egy átlagos, jólelkű irodista srác, akinek a nagyapja egy szívtelen csalás áldozatává válik. Rudit nem hagyja nyugodni az igazságérzete, és úgy dönt,... több»

Kicsit tartottam ettől a filmtől, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy Deák Kristóf ki tud hozni egy ennyire folytott hangulatú akció-thrillert mindabból, amit az előzetesek alapján láttam. Egyszerűen remek lett Az unoka. Mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt a műfajt.
  Ma összesen 37 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

72 Annette  (2021)

(3) (5)

dráma | musical | romantikus

Mozikban | Amazon Prime Video

Henry, a meglehetősen sajátos és heves humorral megáldott stand-up humorista és Ann, a nemzetközileg elismert operaénekes szerelme bontakozik ki napjaink Los Angelesében. A két sztár... több»

Az öntörvényű fenegyerek most majd dalban mondja el. Valószínűleg lesznek benne horror elemek is, ha más nem, Adam Driver énekhangja biztosan.
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

77 King's Man: A kezdetek  (2021)

(9) (10)

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Mozikban

A világszerte rendkívüli népszerűségnek örvendő Kingsman széria előzményfilmjében egészen a huszadik század elejéig utazunk vissza, hogy szemtanúi legyünk a titkos ügynökség... több»

Új stílus, új képi világ, új szereplők és új sztori. A 2021-es harmadik King's Man film a századfordulós és első világháborús időkbe repít el bennünket, egy sajátos, alternatív történelemórát tartva számunkra. Nekem igazából bejött, bár az IMDb-n éppen csak közepes... több»
  Ma összesen 22 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

97 Az örökbeadás  (2020)

(5) (3)

dráma

Mozikban

John, a harmincas évei közepén járó férfi egyedülálló apaként neveli kisfiát, akinek szeretne mindent megadni az életben. A férfi rövidesen megtudja, hogy egy betegség miatt csupán... több»

Keresetlen, egyszerű, szép. Semmi túlzó, csak alap szentimentalitás, egyszerűen "heart touching", ahogy jellemezni szokták a hasonló filmeket. Talán szőrmentén a brit "working class"-szociodrámák sorába is beleillik, mert a cselekmény egy haldokló észak-ír munkásosztálybeli... több»
  Ma összesen 5 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Mozikban

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként az... több»

Nagyon jó lett. Zseniális ötlet volt visszahozni a gonoszokat és a régebbi Pókembereket. Izgalmas volt, de nem is a történet tetszett igazán, hanem a nosztalgikus hangulata. A színészek nagyon odatették magukat.
  Ma összesen 31 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

89 West Side Story  (2021)

(7) (12)

dráma | krimi | musical | romantikus

Mozikban

1950-es évek New Yorkjában két rivális banda is szemet vetett a West Side kerületre. Az amerikai tinédzserekből álló Jets és a Puerto Ricó-ig Cápák között egyre jobban... több»

A West Side Story a klasszikus hollywoodi musicalek máig legismertebb és legkedveltebb darabja. Noha az 1961-es, Robert Wise-féle West Side Story maga is egy adaptáció, Leonard Bernstein, Stephen Sondheim, valamint Jerome Robbins 1957-es Broadway-darabjának adaptációja (mely színdarab... több»
  Ma összesen 3 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

90 Énekelj! 2  (2021)

(6) (7)

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték | zenés

Mozikban

Folytatódik az álmokkal és fantasztikus dalokkal teli történet, hiszen Buster Moon és csapata nem állt meg a siker kapujában. Életük legnagyobb showműsorára készülnek, ezúttal... több»

Megérte moziban megnézni a filmet a hang és látvány miatt. Bár a 3D-t nem bírja sokáig a szemem, de hát erre kaptuk a nyereményjegyet, amit nagyon köszönünk. :) Nagyon jó zenék vannak benne, és a történet is aranyos. Mondjuk volt benne kb. 2 durva jelenet, amit szerintem... több»
  Ma összesen 25 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

80 Encanto  (2021)

(9) (10)

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Mozikban

A Madrigals család Kolumbia meseszép hegyei között élik csodálatos mindennapjaikat egy varázslatos kis házikóban. Minden családtak rendelkezik varázserővel. Szupererő, gyógyítás,... több»

A Diseny 2021-ben 2 új animációs filmmel is megörvendeztett minket; a mozgalmas és kalandos Raya és az utolsó sárkány után egy jóval bensőségesebb, lírai darabbal jelentkezett. A Zootropolis alkotói, Byron Howard és Jared Bush ezúttal egy varázslattal és bűbájjal teli világba... több»
  Ma összesen 17 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

80 A Gucci-ház  (2021)

(14) (14)

dráma | krimi | thriller

Mozikban

Maurizio Guccival, az ikonikus divattervezővel bérgyilkosok végeztek, a nyomozati szálak pedig feleségéhez, Patrizia Reggianihoz vezettek. Az asszonyt 26 év börtönbüntetésre... több»

A Gucci sikertörténete kitörölhetetlen része a divattörténelemnek. A legendás divatház alapjait lerakó Gucci család három generációjának intrikákkal teli története, mely során eltékozolták a Guccio Gucci által rájuk hagyományozott céget, és mely Maurizio Gucci tragikus... több»
  Ma összesen 17 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

85 Nagykarácsony  (2021)

(7) (3)

romantikus | vígjáték

Mozikban

Arnold töbször bizonyította már, menyire elszánt, ha a munkájáról van szó. A férfi tűzoltóként dolgozik, egy rosszul elsült lánykérés miatt azonban magánélete és karrierje... több»

Szeretem a magyar filmeket, mert valahogy saját milliőmből keletkeznek, hiszen a szereplők, a rendező és minden készítője ugyanabból a közegből, környezetből és kultúrából érkezve alkotja meg a darabot, melyben én is élek. Tiszeker Dániel idei karácsonyos vígjátékára is... több»
  Ma összesen 5 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

akció | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

Azt követően, hogy négy hős Manhettenben ádáz küzdelem során elűzte a világunkból a szellemeket, a túlvilági lények mintha örökre eltűntek volna a Föld színéről? Az új... több»

Kövezzetek meg, de én nem láttam a korábbi Szellemirtók filmeket. Egyiket sem, viszont ez a film most nagyon meghozta hozzá a kedvem. Tetszett, hogy az új rész úgy csatlakozott rá a korábbiakra, hogy minden könnyen értelmezhető volt. Nem egy "elitista" produkció, amihez ismerned kell... több»
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dokumentum

Mozikban

Botticelli munkássága felmérhetetlen hatást gyakorolt a kultúrára, mely alól olyan 20. századi és kortárs művészek sem tudták kivonni magukat, mint Dalí, Andy Warhol vagy Lady... több»

Rendező: Marco Pianigiani
Nagyon kedvelem A művészet templomai szériát, így tudtam, hogy ezúttal sem fogok csalódni. Ez a darab is kiváló, rendkívül tanulságos.
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma | horror | misztikus | thriller

Mozikban

Egy fiatal, szenvedélyes divattervezőnő titokzatos módon a hatvanas években találja magát, ahol találkozik a példaképével, egy káprázatos wannabe énekesnővel. Csakhogy a hatvanas... több»

A film, amely elrepít minket a hatvanas évek Londonjába. Az ígéretes lány felvételt nyert a londoni divatiskolába, viszont nehezen illeszkedik be a menő csajok világába a koleszban. Úgy dönt, hogy kivesz egy kis garzont, ám azt ő sem sejti, hogy amit ott fog látni, az megváltoztat... több»
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dokumentum

Mozikban

Pentezugban járunk, a Hortobágy egyik lélegzetelállítóan gyöngyörű védett területén, ahol a világ egyik legnagyobb vadló ménese is található. A Mongóliában őshonos faj mára... több»

Rendező: Török Zoltán
Szereplők: Pokorny Lia
Nem kell más kontinensek természetfilmjeit nézni ahhoz, hogy gyönyörködhessünk. Művészi és zseniális a látványvilág. A bemutatás érzékeny. Az egyetlen hiányosság a "veszély" hiánya, de hát ez a Hortobágy szelídségéből fakad. Köszönöm az élményt.
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma | vígjáték

Mozikban

Daniel épp egy szuperprodukció szerepének meghallgatására készül Londonba. Mielőtt azonban repülőre szállna, még beugrik kedvenc kocsmájába, ahol megszólítja őt egy... több»

Oké, most számomra bebizonyosodott, hogy Daniel Brühl nem csupán színészként, de rendezőként is zseniális. Fantasztikus történet, aminek ugyan megvan a maga sajátos ritmusa, de érdemes ráhangolódni.

73 Magyar passió  (2021)

(3) (2)

dráma

Mozikban

Magyarország az ötvenes években igyekszik újjáéledni a második világháború után. Leopold atya azért küzd, hogy szerzetestársaival újra felállíthassák a ferences rendet, és bár... több»

Oké, alapjában véve egy hiánypótló filmről van szó, amit szerintem érdemes megnénzni, örülök, hogy nem ment át fanatizmusba a film, de Eperjes Károly gyakorlatlansága a filmezés terén teljesen átsüt.
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

76 Tina  (2021)

(2)

dokumentum | életrajzi | történelmi | zenés

Mozikban

A dokumentumfilm eddig sosem látott bepillantást enged a legendás énekesnő, Tina Turner életébe és munkásságába. Az R&B királynője az 1980-as évektől kezdve számos lemezeladáso... több»

Mivel imádom Tina Turner zenéjét, nem volt kérdés, hogy megnézem ezt a filmet. Szerintem hiánypótló, nagyon hangulatos és egyben szívszorító is.
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

78 A Francia kiadás  (2021)

(2) (11)

dráma | romantikus | vígjáték

Mozikban

A 20. században játszódó film egy fiktív francia városban megjelenő amerikai magazin utolsó lapszámában közölt történeteket eleveníti meg. A francia kiadás szerkesztősége úgy... több»

Mivel imádom Wes Anderson filmjeit, így nem volt kérdés, hogy meg fogom nézni a francia kiadást. Szerintem mestermű, a rendező pedig tényleg felhasználta minden eddigi tapasztalatát. Imádtam.
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

71 Post Mortem  (2021)

(15) (22)

horror | misztikus | thriller

Mozikban

Az első világháború után rendeződni látszanak az európai viszonyok, a spanyolnátha járvány okozta sokkból lassan újra magához tér az öreg kontinens. Csakhogy rengeteg halott... több»

Nagyon kíváncsi voltam Bergendy Péter filmjére, és hát csalódtam is meg nem is. Nagyon szeretem a hazai alkotásokat, különösen az utóbbi évek filmtermésében találni gyöngyszemeket, és bár a Post Mortem egyáltalán nem rossz film, azért találni benne néhány hiányosságot,... több»
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

88 Az igazság bajnokai  (2020)

(9) (2)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Mathilde úgy érzi, egyedül maradt a világban, miután egy vonatbalesetben elveszítette az édesanyját. Apja, Markus hivatásos katonaként éveket töltött távol az otthontól, de most... több»

Az év egyik meglepetésfilmje szerintem. Minden poén a helyén, van akció, dráma, érzelmek, humor és Mads Mikkelsen is, grátiszban. Mindenkinek ajánlom, aki egy kellemes és izgalmas esti mozira vágyik (és szinkronosan nézzétek, úgy az igazi!).
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

73 Titán  (2021)

(6) (2)

dráma | thriller

Mozikban

Íme a Titán, egy olyan fém, amely minden korróziónak ellenáll, jól bírja a hőt, és a szakítószilárdsága is kiváló. Főként emiatt is használják a gyógyászatban fémprotézisek... több»

Nos, ami Cannes-ban díjat nyer, na ott már elgondolkodom, hogy megnézzem-e egyáltalán... Első körben nem értem, mi ezen a gyomorforgató?! Olyan bemutatót, tartalmat kapott itt-ott, ami mondjuk a tapasztalt filmfogyasztót pont arra készteti, hogy ez az a mozi, amit pont ki kell hagyni.... több»
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

83 Dűne  (2021)

(47) (16)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Telekom TVGO

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»

Bárki bármit is mond, Villeneuve került a legközelebb ahhoz, hogy filmvászonra álmodja Frank Herbert klasszikusát. Lynch-nek beletörött a bicskája, Jodorowskynak pedig fel kellett adnia a tervasztalnál. A tévésorozatokat inkább hagyjuk, a Dűne kizárólag széles vásznon hatásos!... több»
  Ma összesen 4 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »