Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Mozi

Filmajánló - Szeptember 2022

83 Avatar  (2009)

(208) (43)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Mozikban | Disney+

Egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő Na'vik élnek. A gyönyörű és éritetlen... több»

Az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb alkotása, szerintem méltán kavart nagy port,mert egyedülálló filmtörténeti munka.A történet újszerű és pikáns, az Avatar-testben való beépülès a Na'vy-k közé és Sigourney Weaver kulturális munkája megkapó és érdekfeszítő. A... több»
  Jelenleg a Kultikban és további 37 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

75 Elátkozott barlang  (2022)

(2) (1)

családi | fantasy

Mozikban

Egy varázslatos barlang található az erdő mélyén, amelyben a legendák szerint annyi só található, hogy az évszázadokon keresztül, bőséggel látta el az embereket, nyújtott... több»

Alapjában véve nagyon szórakoztató és kalandos film, de szerintem az ilyen filmeket nem lehet alacsony költségvetéssel megúszni, márpedig itt érezhető a pénz hiánya.
  Ma összesen 10 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma

Mozikban

Erőss Zsolt hegymászó 2013-ban bekövetkezet halálán megdöbbent az egész ország, majd szinte minden figyelem feleségére, a frissen megözvegyült Sterczer Hildára irányult, aki... több»

Ez a film egész egyszerűen fantasztikus, felemelő és persze nyomasztó is egyszerre. Nagyon sikerült minden valós érzelmet belepakolniuk a készítőknek. Egy kicsit felkavaró volt számomra, de szerintem még meg fogom nézni.
  Ma összesen 31 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

71 A barlang  (2021)

(2) (1)

dráma

Mozikban

A 60-as évek gazdasági fellendülése idején Európa legmagasabb épülete épül Olaszország virágzó északi részén. Az ország másik végén a barlangászok a calabriai fennsíkon, az... több»

Irtó drámai sztori, csak persze nem épp cselekményes, és nekem kissé zavaró volt a dialógusok hiánya.

80 Magyar hangja...  (2022)

(2) (2)

dokumentum

Mozikban

Számos színész és filmes szakember szólal meg ebben a dokumentumfilmben, amely a magyar filmgyártás egyik legfontosabb területét, a szinkronszakmát tárja fel. Az alkotás egyúttal... több»

Nagyon izgalmas dokumentumfilm, amit egyszerűen mindenkinek látnia kell. Szerintem a manapság sokat vitatott szinkronszakma igazi nehézségeit ismerhetjük meg, így végre meg is érthetjük azokat a kérdéseket, amik felmerülnek ezzel kapcsolatban.

dokumentum

Mozikban

Raffaello Santi halálának 500. évfordulója alkalmából 2020-ban Rómában rendezik meg a valaha volt legnagyobb kiállítását, amihez a Exhibition on Screen csapata exkluzív hozzáférést... több»

Rendező: Phil Grabsky
Bennem maradtak ugyan kérdések, de valahogy nem maradt hiányérzetem a film megtekintése után. Szerintem igazán remekül sikerült.
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma | fantasy | romantikus

Mozikban

Egy tudós története, aki tulajdonképpen elégedett az életével, miután azonban találkozik egy dzsinnel, aki három kívánságot kínál neki a szabadságáért cserébe, az élete... több»

A történetek mesélése egyidős az emberiséggel. A történelem előtti időkbe nyúlik vissza és minden kultúrában megtalálható a legprimitívebb törzsektől a legfejlettebb civilizációkig. George Miller történelmi korszakokon átívelő tanmeséje erotikával, hedonizmussal és... több»
  Ma összesen 12 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma

Mozikban

A 14 éves Balli-nak nincs könnyű dolga cikizett kívülállóként, de miután egy helyi srác beveszi őt a bandájába - akinek édesanyja nem melleslet tisztánlátó-, a két fiú között... több»

A Csodálatos teremtmények nem egy könnyű falat, nagyon igényeli a film, hogy minden mozzanatára odafigyeljünk, csak épp nem mindig éri meg.
  Ma összesen 4 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

73 Fiatal szeretők  (2021)

(2) (4)

dráma

Mozikban

A hetvenegyedik életévét betöltött Shauna úgy érzi, teljesen szabaddá és függetlenné vált, szerelmi életét pedig végleg maga mögött hagyta. Pierre csodálatos férfinak tűnik,... több»

Nagyon érzelmes film, amihez mitagadás kell némi türelem, de ha az embernek sikerül ráhangolódni, akkor egy felejthetetlen filmélményben lesz része.
  Ma összesen 7 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

72 Alienoid  (2022)

(3) (4)

akció | fantasy | sci-fi

Mozikban

Földönkívüli lények már hosszú évek óta börtönbolygóként használják a Földet, ahol a cellák maguk az emberek. Az emberek testébe zárják az ide érkező elítélteket azok... több»

Ezt kell, hogy mondjam, hogy ez a film nagyon megérte a pénzét. Pörgős és látványos, és időnként szerintem nem is kell több.
  Ma összesen 6 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

86 Védelem alatt  (2020)

(2) (1)

dokumentum

Mozikban

Toszecky Renáta szociális dolgozóként a Baptista Szeretetszolgálat egyik magyarországi védett házát vezeti, ahová a korábban prostitucióra kényszerített és az emberkereskedelem... több»

Rendező: Schwechtje Mihály
Szereplők: Toszeczky Renáta
Erős filmalkotás, amit egyszerűen látni kell, bár szólok előre, hogy nagyon emésztgetni kell mindazt, amit láttam.
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

77 Minden jót, Leo Grande  (2022)

(4) (3)

dráma | vígjáték

Mozikban

Nancy Stokes, a nyugdíjas tanárnő csendes, nyugodt életet élt. Férje halála után elviselhetetlen kalandvágy keríti hatalmába. Ezért igénybe veszi egy fiatal kísérőfiú, Leo Grande... több»

Emma Thompson alakítása egyszerűen fenomenális. Van ebben a filmben valami keserédes, ez kétségtelen, és ez az, amitől én újra szeretném nézni.
  Ma összesen 21 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma | misztikus

Mozikban

Kya Clarkot Barkley Cove lakói titokzatos és vad teremtésként ismerik, akit családja magára hagyott. Ez a történet egy fiatal lány felnőtté válásának története, aki az 50-es évek... több»

Delia Owens regénye 3 évvel ezelőtt nagyot "robbant" a világ könyvpiacain és a hatalmas ováció után Olivia Newman filmje is élénk figyelmet kapott a filmrajongóktól. A várakozása legfőbb oka pedig a történet maga, mely különlegesnek mondható. Kettős sztoriról van szó... több»
  Jelenleg a Kultikban és további 27 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

75 Nevem Zlatan  (2021)

(5) (3)

dráma | életrajzi | sportfilm

Mozikban

Zlatan Ibrahimovic egy világszerte ismert futballsztár. Svéd nemzetiségű bajnokként több generáció ismeri a nevét. Zlatan a Balkánon született, nehéz és kemény gyermekkor áll... több»

Szeretem a focit, szeretem Zlatant. Az életrajzi filmek, főleg a sport témájúak a szívem csücskei. Vártam már ezt a filmet, de ez a film konkrétan össze lett csapva. A sztoriban ott a potenciál, látszik a filmen is, de olyan mintha nem tudná mit akar. Mindenből kapunk, folyamatosan... több»
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

fantasy

Mozikban

Centopia varázsalatos szigete nem mindenki számára válik láthatóvá. Miután Mia rájön, hogy a birtokában levő varázskő valójában egy ősi prófécia része, a lány csodálatos... több»

  Ma összesen 11 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

vígjáték

Mozikban

Marlilou és Philippe épp nyugdíjas éveikre készülnek, végre portugáliai álomházuk is elkészül. A család útnak is indul, hogy felkeressék az új otthonukat, azonban amikor egy... több»

Nekem már az előző rész is nagyon tetszett. Mindenkinek csakis ajánlani tudom a folytatást!
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

81 A gyilkos járat  (2022)

(12) (11)

akció | szatíra | thriller

Mozikban

Öt profi bérgyilkos néz szembe egymással egy száguldó vonaton, a kirakós részletei pedig lassan összeállnak, hiszen úgy tűnik, hogy mindannyian ugyanabban a küldetésben vesznek... több»

David Leitch ért a pörgős akciófilmek készítéséhez és a humor sem idegen tőle. Ezt bizonyította már olyan filmekkel mint a John Wick vagy a Deadpool 2. Legújabb rendezése egy groteszk hangvételű akcióvígjáték, mely olyan érzetet kelt, mintha a Gyilkosság az Orient expresszen... több»
  Ma összesen 19 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

76 Együtt kezdtük  (2022)

(8) (6)

dráma | romantikus | vígjáték

Mozikban

Előbb vagy utóbb mindenkit utolér a múlt, hogy azután csakugyan mérlegre tegye azokat a döntéseket, amelyeket még kamaszkorában hozott. Bármennyire különösen hangzik is, az ember... több»

Tíz év egy ember életében rövid, de mégis jelentős időszak. Főként akkor, ha a felnőttkor első tíz évét tekintjük. Néha nem árt megállni egy pillanatra, és elgondolkodni azon, hogy honnan indultunk, és hol tartunk ma. Sikerült megvalósítanunk a terveinket? Hűek maradtunk... több»
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

Miután Lex Luthor foglyul ejti az Igazság Ligáját, Superman kutyája, Krypto néhány menhelyi háziállatokból álló csapatot tobroz, hogy kiszabadítsa gazdáját és társait. A kis... több»

A DC a Lego Batman után újfent egy, a legkisebbeket célzó animációs alkotással jelentkezett, a biztonság kedvéért pedig a Lego Batman egyik forgatókönyvíróját, Jared Ster-t ültették a rendezői székbe. A történet a képregényes alapokkal is rendelkező Szuperállatok... több»
  Jelenleg a Kultikban és további 17 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

83 A jó főnök  (2021)

(2) (2)

vígjáték

Mozikban | Cinego

A Blancos Básculas gyárban és annak környékén mindennek mindig rendben kell lennie, hiszen itt mindenféle méretű és formájú mérlegeket gyártanak. A látszólag jóindulatú főnök,... több»

Végre egy olyan vígjáték, aminek van annyira intelligens humora, hogy több generáció is jól tud rajta szórakozni. Nem egy pörgős sztori, viszont nem okoz csalódást.
  Ma összesen 4 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

animáció | családi | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

Mozikban

Az 1970-es évek derekán, melyet meghatároztak a tupírozott frizurák és a farmerek, Gru (Steve Carell) egy csendes kertvárosban nevelkedett, mit sem sejtve arról, mekkora tetteket is fog... több»

Az, hogy a tanítvány néha túlnő a tanítóján hatványozottan igaz a minyonokra. A bájos, kis sárga cukiságok ugyanis a szupergonoszból szuperapává váló gazdájuk, Gru filmjében bukkantak fel először 2010-ben. Akkor mindössze asszisztáltak a cselekményhez, azonban hamarosan... több»
  Jelenleg a Kultikban és további 25 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

73 Fekete telefon  (2021)

(15) (10)

dráma | horror

Mozikban

A hetvenes években járunk egy coloradói kis település külvárosában, ahol egy rejtélyes sorozatgyilkos gyermekeket rabol el.  Következő áldozatai azonban nem hajlandók beletörődni... több»

Mielőtt úgy döntünk, hogy beülünk a sötét moziba egy kis nyári borzongásra, érdemes néhány dolgot tisztázni a filmmel kapcsolatban. Mint ahogy azt a promóciós anyagok már egy ideje sulykolják, ez a film bizony Stephen King fia, Joe Hill története alapján született. Az viszont... több»
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

79 Elvis  (2022)

(19) (23)

dráma | életrajzi | zenés

Mozikban | Telekom TVGO | HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Elvis Presley-t a rajongók egyszerűen csak A királyként említik, a legendás sztár élete és munkássága pedig zenészek generációit inspirálta. Ezúttal pedig egy olyan oldaláról... több»

Nagyon nagy kihagyott lehetőség Baz Luhrmann idei Elvis filmje. Az egyik legnagyobb hibát ott vétették, hogy a "Király" történetének középpontjába a szélhámos menedzserét tették. Andreas van Kuijk, holland bevándorlóból lett Tom Parker ezredes, hogy aztán kihasználva az... több»
  Jelenleg a Kultikban és további 6 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

78 A játszma  (2022)

(6) (3)

dráma | krimi | thriller

Mozikban

Jung András, az állambiztonság tisztje szinte tökéletesnek mondható. A férfi boldog házasságban él gyönyörű feleségével, Évával, karrierje azonban stresszesnek mondható, hiszen... több»

A hétvégén Sopronban jártam, egy mozizással összekötött városnézésen. A belvárosi mellékutcában megbúvó kis filmszínház felidézte bennem a gyerekkori élményeket, amikor még nem léteztek a napjainkat jellemző, minden nézői igényt kiszolgáló, óriási sötét labirintust... több»
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

88 Top Gun: Maverick  (2022)

(39) (22)

akció | dráma

Mozikban

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék, mert... több»

Volt szerencsém megtekinteni ezt a filmet, és leírhatom a véleményem itt, a mafab.hu-n, amit meg is köszönök. Remek élményben volt részem! Röviden annyi, hogy egy olyan folytatást kaptam, amit a filmvilágban ritkán kapunk meg egy régi mozifilm folytatásától. Minden ízében ott... több»
  Jelenleg a Kultikban és további 13 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

krimi | romantikus | sci-fi | vígjáték

Mozikban

A 18 éves Misi egy rendkívül gtlásos srác, aki évek óta szerelmes Jankába, a fiú azonban képtelen megtenni az első lépéseket. Pánikrohamai ellen a Zanox nevű kísérleti gyógyszert... több»

Furcsa egy film, nem az a tipikus magyar alkotás, amire alapból számítanánk. Tetszett, hogy nagyon merész volt a sztori elgondolása, és hogy azt bátran végig is vitték a készítők. Részemről jár az öt csillag!

87 A tenger dala  (2014)

(25) (1)

animáció | családi | dráma | fantasy | kaland

Mozikban

Saorise népének utolsó gyermeke, megszökik nagyanyjától, és csodálatos kalandok részese lesz a tengereken. A lány célja, hogy kiszabadítsa a tündéreket a modern világ fogságából. több»

Remélem megnyeri az Oscart, nagyon megérdemelne. Rendkívül szívhez szóló, kedves és a szó szoros értelmében szép mese lett, mindenkinek csak ajánlani tudom.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Mozikban

Borzalmas fenyegetés készül eltörölni az összes, létező univerzumot. Látszólag semmi remény arra, hogy bárki is megmeneküljön, de talán még nincs minden veszve. A létet fenyegető... több»

Először, mikor kikapcsoltam a filmet, csak ízlelgettem, vajon mit is láttam, mit is értettem meg belőle? Dan Kwan és Daniel Sheinert rendezték a filmet és a forgatókönyvet is ők írták, és egyben ők is rendezték a filmet. Michelle Yeoh pedig eszméletlen! A Tigris és Sárkány, a... több»

84 Vezess helyettem  (2021)

(9) (5)

dráma

Mozikban | Cinego | Telekom TVGO | TV-ben (Cinemax 2, csütörtök 01:33)

Két évvel felesége váratlan halála után Yusuke Kafuku, az elismert színész és rendező felkérést kap, hogy rendezze meg a Ványa bácsi című előadást egy hirosimai színházi... több»

Ryûsuke Hamaguchi japán rendező Oscar-esélyes filmje olyan, mint egy Ozu rendezte Csehov-darab. A lassan kibontakozó érzelmek sosem törnek igazán felszínre a stabilan haladó narratíva sodrásában. A Vezess helyettem a visszafogottság moziélményét nyújtja, miközben mérhetetlen... több»

dráma | romantikus | vígjáték

Mozikban | Cinego | Telekom TVGO

Julie egyre jobban elveszve evickél az élet tengerén, miközben a valód szerelmet keresi. A fiatal nő életének négy évét ismerhetjük meg, ahogy megpróbálja megtalálni és megismerni... több»

Nem egészen tudtam, hogy miről fog szólni a film. Csak sejteni lehetett az előzetes alapján. A stílusát sem lehetett behatárolni előre, de talán a film megnézése után sem. Romantikus filmnek tűnő művészfilm, de nem az a nagyon elvont, érthetetlen, megfoghatatlan fajta. Az utóbbi... több»
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »