Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Stranger Things (2016-2021)

Stranger Things
Filmadatlap
 
48
Szereplők
94
Vélemények
250
Képek
16
Videók

Galéria (250)

Videók (16)

 
Leventino   2023. 05. 25.

legújabb vélemény

1

A kedvenc sorozatom. Isteni.

 
Anti007   2019. 07. 16.

a nap véleménye

6
Demagorgon, jó zene és mindig Coca-Cola!

A Stranger Thingsre simán lehet azt mondani, hogy az elmúlt évek legjobb sorozata. Nehéz behatárolni a film műfaját, de ami biztos, nagyon szórakoztató. A sci-fi/fantasztikus zsáner mellett a Stranger Things magában hordozza a korszak jellegzetes ho... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 06.

1

Nagyon tetszik a nyolcvanas évek hangulata, kifejezetten jó a film vonalvezetése, érdekesek a szereplők. Végig feszültség alatt tartja a nézőt, és nem enged a tempó feszességéből. Remek párbeszédek, szép képi világ. Ajánlott kategória.

 
JRD   2022. 07. 10.

2
Kerülgettem, kerülgettem, félretettem majd végignéztem!

Még ha nem is az évtized sorozata, de kellemes csalódást okozott . Bevallom, nehezen vettem rá magam, hogy amúgy alaposan megnézzem. Vagy ötször álltam neki és pár rész után kábé közepesre értékeltem a sorozatot. Aztán hallottam egy éltes ismerősömet erről a sorozatról beszélni. Nos, az ő hatására vettem végre a fáradtságot, és az elejétől a végégig megnéztem. Hát, örülök neki! A sorozat érdekes (igaz néha kissé döcögős, és a 80-as évek feeling nem jön be) mégis érdemes a figyelemre. Viszont állatira tetszett, hogy rengeteg ismerős és/vagy kedvenc számom köszönt vissza aláfestő zene gyanánt! Persze, itt is van bújtatott ideológia, nagyon okos (és bátor kiskamaszok), de az egész egyben van. A sorozat évadról évadra jól építkezik és számomra nem hatott erőltetettnek. Vannak benne para részek. Érdekes a történet vonala és bevallom, imádom egyik-másik karaktert. A rendőrfőnök a bugyutának látszó mackó (de csak annak tűnik), a fogatlan kölök, akinek olyan dumája van, hogy lehidalsz, a vérmes anya. Az egész csapat egy világmegmentő társulás. Szerintem érdemes megnézni ezt a sorozatot. Misztikus-horroros hangulata miatt pedig hiába állnak a középpontban kamaszok, nem igazán kamaszoknak való ! Nézd meg és döntsd el magad, hogy a Stranger Things megéri e a ráfordított időt! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
Eastern79   2021. 02. 21.

3
Veszélyesen jó

Tizi és a többiek története annyira jól ki lett találva, hogy ha könyv lenne, azt mondanám, "olvasmányos". De mivel – hála az égnek – filmsorozatról beszélünk, egy sor más összetevő is hozzájárult a sikerhez. Először is Winona Ryder annyira jó, mint talán egyetlen mozifilmjében sem, sorozathoz képest nagyon igényes a látvány, valamint a filmzene is megér egy misét. A gyermekszínészek néha még a nagyokat is felülmúlják ebben a sci-fi-horror-fantasy-akció-kaland-tini-thrillerben, ráadásul a rendezés is olyan piszok jó ritmust talált el, hogy az első évadot gyakorlatilag egy hétvége alatt néztem meg. Ha van letehetetlen könyv, akkor ez a sorozat abbahagyhatatlan, ha egyszer ráéreztél az ízére.

 
Orosz István   2017. 07. 18.

2

Én merem állítani, hogy 2016 legjobb sorozata. Nekem alapból tetszik a sztori, na meg a látvány tehát a ruházat a bútorzat a kocsik, annyira élethűen tükrözik vissza, a nyolcvanas éveket, hogy én nem is láttam még ilyet egy filmben sem. És ez a 8 rész szerintem nagyon ütött.

 
dulkap   2016. 08. 26.

1

Nem állítom, hogy az utóbbi évek legjobb sorozata, de az is igaz, hogy nem tartozom a sorozatfüggők közé. A forgatókönyv kicsit gyengécske és erőltetett, de azért élvezetes kis történet, remek karakterekkel. (Nálam Dustin vitte a prímet.) Viszont han... több»

 

Barbara (Shannon Purser) karaktere erősen hasonlít Az élőhalottak éjszakája (1990) című filmben szereplő Barbara (Patricia Tallman) karakterére.

(Thibo84)
 

A show számos szereplője olyan híres színészek vagy rendezők után kapta a nevét, akik nagyon sikeresek voltak a 80-as években. Néhány példa: Hopper (Dennis Hopper), Dustin (Dustin Hoffman), Lucas (George Lucas), Steve (Steven Spielberg).

(Thibo84)
 

Millie Bobby Brown (aki 11-t játssza) tizenegy éves volt a szereplőválogatás és a forgatás megkezdése során.

(Thibo84)
 

Mielőtt együtt dolgoztak a show-n, Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Sadie Sink (Max Mayfield) és Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair) már ismerték egymást, mivel a Broadwayen különböző darabokban dolgoztak együtt. Többek között az Oroszlánkirályban.

(Thibo84)
 

A sorozatban Wheeler otthonaként használt házat a Scream (2015) sorozatban Maggie Duval (Tracy Middendorf) gyermekkori otthonának is használták.

(Thibo84)
 
A cincálásra azonban aligha fog sor kerülni, ugyanis a Stranger Things egyfelől afféle szent tehén, másfelől képes volt megőrizni a báját annyira, hogy a néző hajlamos legyen felülemelkedni néhány logikai bakugráson. több»
 
A Stranger Things ötlete a Duffer testvérpár fejéből pattant elő, melyben nem titkoltan a reneszánszát élő retro-hullámot próbálták meglovagolni – a lehető legnagyobb sikerrel: az utóbbi évek (egyik) legjobb sorozata lett az eredmény. több»
 
Azt gondolom, kijelenthetjük, hogy ezen évad legalább olyan hibátlanra sikerült, mint a kezdetek, engem személy szerint abszolút lenyűgöz, ha egy napjainkban készült film vagy sorozat hitelesen mutat be egy adott évtizedet, korszakot: ebben pedig a Stranger Things igencsak jeleskedik. több»