Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93

Stranger Things (2016)

Stranger Things
Filmadatlap
 
47
Szereplők
60
Vélemények
250
Képek
20
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
SzB.   2020. 01. 19.

legújabb vélemény

Furcsábbnál furcsább dolgok

A sorozat izgalmas, egyetlen egy percre sem lankadt a figyelmem! Az eddigi 3 évad számomra teljesen egyedül álló volt, nem találkoztam hasonló élményű sorozattal az életemben. Mind a gyerek-, mind a felnőtt szereplők tökéletes választások voltak. Az, ami igazán megfogott a sorozatban, a retro stílusa. A Stranger Things szerintem örökre egybe fort a Netflix nevével. Remélem a 4. évad is ennyire szórakoztató lesz, mint az eddigiek!

 
Anti007   2019. 07. 16.

a nap véleménye

Demagorgon, jó zene és mindig Coca-Cola!

A Stranger Things-re simán lehet azt mondani, hogy az év sorozata. A harmadik évad kritikáit olvasva figyeltem fel igazán rá. Nehéz behatárolni a film műfaját. Sci-fi, horror? Talán mindkettő keveréke, de ami biztos, nagyon szórakoztató is. A sci-fi és fantasztikus zsáner mellett a Stranger Things magában hordozza a korszak jellegzetes horror elemeit is (a dolog például rendszeres visszatérő a sorozatban közvetlen utalások és átvett stílusjegyek révén). A történések misztikumát számomra egy nagyon erős Stephen Kinges utóíz adja. Na de nézzük is! Az első évadban rejtélyes módon eltűnik egy kisfiú, akinek eltűnését barátai nem hagyják annyiban, és egyre érdekesebb úton kerülnek közelebb az ig... több»


 
indingo   2017. 04. 10.

Remekül felépített sorozat volt. A kor és a stílus jól el lett találva. A történet végig pörgős volt. A szereplők végre nem tipikus szép gyerekek voltak. A duci csajról azért jól elfeledkeztek az alkotók

 
dulkap   2016. 08. 26.

Nem állítom, hogy az utóbbi évek legjobb sorozata, de az is igaz, hogy nem tartozom a sorozatfüggők közé. A forgatókönyv kicsit gyengécske és erőltetett, de azért élvezetes kis történet, remek karakterekkel. (Nálam Dustin vitte a prímet.) Viszont hangulata zseniális, ahogy megidézi a 80-as évek filmjeinek hangulatát, folyamatos utalásokkal a korszakra, plusz egy kis 21. századi látványvilággal, ami a Tótágast illeti. Ugyan nem tökéletes, de élvezetes és gyakran izgalmas kis sorozat.

 
Orosz István   2017. 07. 18.

Én merem állítani, hogy 2016 legjobb sorozata. Nekem alapból tetszik a sztori, na meg a látvány tehát a ruházat a bútorzat a kocsik, annyira élethűen tükrözik vissza, a nyolcvanas éveket, hogy én nem is láttam még ilyet egy filmben sem. És ez a 8 rész szerintem nagyon ütött.

 
Nem kell vetélkednie az elismerésért az olyan presztízs-sorozatokkal, mint például a The Leftovers vagy éppen a The Americans és inkább egy másik, szórakoztatóbb irányba terelte a történetet. Még ha nincs is a közvetlen élmezőnyben a sorozat, azért mindenképpen hiányzott már egy olyan darab, ami betölti a televízióban ezt az űrt is és erre ez az évad minden igényt kielégítő volt.
7.5/10 több»
 
A Stranger Things ötlete a Duffer testvérpár fejéből pattant elő, melyben nem titkoltan a reneszánszát élő retro-hullámot próbálták meglovagolni – a lehető legnagyobb sikerrel: az utóbbi évek (egyik) legjobb sorozata lett az eredmény. több»
 
Azt gondolom, kijelenthetjük, hogy ezen évad legalább olyan hibátlanra sikerült, mint a kezdetek, engem személy szerint abszolút lenyűgöz, ha egy napjainkban készült film vagy sorozat hitelesen mutat be egy adott évtizedet, korszakot: ebben pedig a Stranger Things igencsak jeleskedik. 9/10 több»
 

Barbara (Shannon Purser) karaktere erősen hasonlít Az élőhalottak éjszakája (1990) című filmben szereplő Barbara (Patricia Tallman) karakterére.

(Thibo84)
 

A show számos szereplője olyan híres színészek vagy rendezők után kapta a nevét, akik nagyon sikeresek voltak a 80-as években. Néhány példa: Hopper (Dennis Hopper), Dustin (Dustin Hoffman), Lucas (George Lucas), Steve (Steven Spielberg).

(Thibo84)
 

Millie Bobby Brown (aki 11-t játssza) tizenegy éves volt a szereplőválogatás és a forgatás megkezdése során.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.