Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Stranger Things (2016-2021)

Stranger Things
Filmadatlap
 
48
Szereplők
89
Vélemények
250
Képek
17
Videók

Galéria (250)

Videók (17)

 
jakedave   2022. 06. 30.

legújabb vélemény

0
Sajnálatos hanyatlás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az első évad után folyamatos hanyatlott. Az első évadot végigdaráltam talán egy nap alatt, annyira megfogott az újszerűsége, különlegessége és a 80-as évek hangulatos ábrázolása. A második évadban egyértelműen Sean Astin karaktere volt a kedvencem, aki 24 sorozat 5. évadához hasonlóan itt is önmagát feláldozva menti meg a többi karakter életét. Viszont a harmadik évadra a sorozat szinte nézhetetlenül érdektelen és unalmas lett. Szegény kisgyerek felnőve kicsit csúnyák lettek, ez sem segít, bár erről nyilván nem tehet senki. Most épp a negyedik évad felénél tartok, nem igazán akar meggyőzni, nem értem a hatalmas hype-ot körülette. Kezd már bőven kifújni, valami nagyon éles váltás kellene, hogy újra érdekessé váljon.

 
Anti007   2019. 07. 16.

a nap véleménye

6
Demagorgon, jó zene és mindig Coca-Cola!

A Stranger Thingsre simán lehet azt mondani, hogy az elmúlt évek legjobb sorozata. Nehéz behatárolni a film műfaját, de ami biztos, nagyon szórakoztató. A sci-fi/fantasztikus zsáner mellett a Stranger Things magában hordozza a korszak jellegzetes ho... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 06.

1

Nagyon tetszik a nyolcvanas évek hangulata, kifejezetten jó a film vonalvezetése, érdekesek a szereplők. Végig feszültség alatt tartja a nézőt, és nem enged a tempó feszességéből. Remek párbeszédek, szép képi világ. Ajánlott kategória.

 
Orosz István   2017. 07. 18.

2

Én merem állítani, hogy 2016 legjobb sorozata. Nekem alapból tetszik a sztori, na meg a látvány tehát a ruházat a bútorzat a kocsik, annyira élethűen tükrözik vissza, a nyolcvanas éveket, hogy én nem is láttam még ilyet egy filmben sem. És ez a 8 rész szerintem nagyon ütött.

 
Eastern79   2021. 02. 21.

3
Veszélyesen jó

Tizi és a többiek története annyira jól ki lett találva, hogy ha könyv lenne, azt mondanám, "olvasmányos". De mivel – hála az égnek – filmsorozatról beszélünk, egy sor más összetevő is hozzájárult a sikerhez. Először is Winona Ryder annyira jó, mint talán egyetlen mozifilmjében sem, sorozathoz képest nagyon igényes a látvány, valamint a filmzene is megér egy misét. A gyermekszínészek néha még a nagyokat is felülmúlják ebben a sci-fi-horror-fantasy-akció-kaland-tini-thrillerben, ráadásul a rendezés is olyan piszok jó ritmust talált el, hogy az első évadot gyakorlatilag egy hétvége alatt néztem meg. Ha van letehetetlen könyv, akkor ez a sorozat abbahagyhatatlan, ha egyszer ráéreztél az ízére.

 
dulkap   2016. 08. 26.

1

Nem állítom, hogy az utóbbi évek legjobb sorozata, de az is igaz, hogy nem tartozom a sorozatfüggők közé. A forgatókönyv kicsit gyengécske és erőltetett, de azért élvezetes kis történet, remek karakterekkel. (Nálam Dustin vitte a prímet.) Viszont han... több»

 
hp   2020. 09. 08.

5
Még mindig tudom várni a negyedik szezont...

Nagyon jól indult a sorozat, az első rész után rögtön jött a második, aztán annyira rákaptunk, hogy az egész évadot egy délután, este, éjszaka alatt bedaráltuk. Aztán jött a második szezon, még mindig jó, de helyenként már kezdett az az érzésem lenni, hogy kezdett elszabadulni a forgatókönyvírók tolla, és nem feltétlenül jó irányba. A remek színészgárda (beleértve a fiatalokat is természetesen) még így is elvitte azért a szezont, a harmadik évadnak pedig kimondottan jót tett az új szereplők bevonása. Viszont erre az évadra már elfogyott Millie Bobby Brown természetes játéka, és ami eddig csuklóból jött neki, ott azt láttam, hogy nagyon színészkedni akar, és ettől nekem hamiskásak lettek a jelenetei, ellenben a többiekkel. A sztori kapcsán éreztem azt, hogy kezdenek kifogyni a bátorságból, nem mernek kiírni olyan karaktereket, akikkel az első évadban csuklóból végeztek, de értem a logikát, a közönség megkedvelte őket és a többi, de nagy híve vagyok a bátor húzásoknak, és abból egyre kevesebb jutott. Összegezve egy zseniális szintről indult, és annak, ami jó volt benne az elején, egy jó részét még meg tudta tartani. Hogy még mindig tudom várni a negyedik szezont, azt jó jelnek veszem, úgyhogy ha 5 csillagot nem is, 4-et nyugodt szívvel tudok adni, plusz egy ajánlást, ha még nem kezdtél bele.

 

Barbara (Shannon Purser) karaktere erősen hasonlít Az élőhalottak éjszakája (1990) című filmben szereplő Barbara (Patricia Tallman) karakterére.

(Thibo84)
 

A show számos szereplője olyan híres színészek vagy rendezők után kapta a nevét, akik nagyon sikeresek voltak a 80-as években. Néhány példa: Hopper (Dennis Hopper), Dustin (Dustin Hoffman), Lucas (George Lucas), Steve (Steven Spielberg).

(Thibo84)
 

Millie Bobby Brown (aki 11-t játssza) tizenegy éves volt a szereplőválogatás és a forgatás megkezdése során.

(Thibo84)
 

Mielőtt együtt dolgoztak a show-n, Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Sadie Sink (Max Mayfield) és Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair) már ismerték egymást, mivel a Broadwayen különböző darabokban dolgoztak együtt. Többek között az Oroszlánkirályban.

(Thibo84)
 

A sorozatban Wheeler otthonaként használt házat a Scream (2015) sorozatban Maggie Duval (Tracy Middendorf) gyermekkori otthonának is használták.

(Thibo84)
 
A cincálásra azonban aligha fog sor kerülni, ugyanis a Stranger Things egyfelől afféle szent tehén, másfelől képes volt megőrizni a báját annyira, hogy a néző hajlamos legyen felülemelkedni néhány logikai bakugráson. több»
 
A Stranger Things ötlete a Duffer testvérpár fejéből pattant elő, melyben nem titkoltan a reneszánszát élő retro-hullámot próbálták meglovagolni – a lehető legnagyobb sikerrel: az utóbbi évek (egyik) legjobb sorozata lett az eredmény. több»
 
Azt gondolom, kijelenthetjük, hogy ezen évad legalább olyan hibátlanra sikerült, mint a kezdetek, engem személy szerint abszolút lenyűgöz, ha egy napjainkban készült film vagy sorozat hitelesen mutat be egy adott évtizedet, korszakot: ebben pedig a Stranger Things igencsak jeleskedik. több»