Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
93%

Stranger Things (2016-2021)

Stranger Things
Filmadatlap
 
48
Szereplők
76
Vélemények
250
Képek
16
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 21.

legújabb vélemény

2
Veszélyesen jó

Tizi és a többiek története annyira jól ki lett találva, hogy ha könyv lenne, azt mondanám, "olvasmányos". De mivel – hála az égnek – filmsorozatról beszélünk, egy sor más összetevő is hozzájárult a sikerhez. Először is Winona Ryder annyira jó, mint talán egyetlen mozifilmjében sem, sorozathoz képest nagyon igényes a látvány, valamint a filmzene is megér egy misét. A gyermekszínészek néha még a nagyokat is felülmúlják ebben a sci-fi-horror-fantasy-akció-kaland-tini-thrillerben, ráadásul a rendezés is olyan piszok jó ritmust talált el, hogy az első évadot gyakorlatilag egy hétvége alatt néztem meg. Ha van letehetetlen könyv, akkor ez a sorozat abbahagyhatatlan, ha egyszer ráéreztél az ízére.

 
Anti007   2019. 07. 16.

a nap véleménye

1
Demagorgon, jó zene és mindig Coca-Cola!

A Stranger Thingsre simán lehet azt mondani, hogy az elmúlt évek legjobb sorozata. Nehéz behatárolni a film műfaját, de ami biztos, nagyon szórakoztató. A sci-fi/fantasztikus zsáner mellett a Stranger Things magában hordozza a korszak jellegzetes ho... teljes kritika»


 
dulkap   2016. 08. 26.

1

Nem állítom, hogy az utóbbi évek legjobb sorozata, de az is igaz, hogy nem tartozom a sorozatfüggők közé. A forgatókönyv kicsit gyengécske és erőltetett, de azért élvezetes kis történet, remek karakterekkel. (Nálam Dustin vitte a prímet.) Viszont han... több»

 
hp   2020. 09. 08.

2
Még mindig tudom várni a negyedik szezont...

Nagyon jól indult a sorozat, az első rész után rögtön jött a második, aztán annyira rákaptunk, hogy az egész évadot egy délután, este, éjszaka alatt bedaráltuk. Aztán jött a második szezon, még mindig jó, de helyenként már kezdett az az érzésem lenni, hogy kezdett elszabadulni a forgatókönyvírók tolla, és nem feltétlenül jó irányba. A remek színészgárda (beleértve a fiatalokat is természetesen) még így is elvitte azért a szezont, a harmadik évadnak pedig kimondottan jót tett az új szereplők bevonása. Viszont erre az évadra már elfogyott Millie Bobby Brown természetes játéka, és ami eddig csuklóból jött neki, ott azt láttam, hogy nagyon színészkedni akar, és ettől nekem hamiskásak lettek a jelenetei, ellenben a többiekkel. A sztori kapcsán éreztem azt, hogy kezdenek kifogyni a bátorságból, nem mernek kiírni olyan karaktereket, akikkel az első évadban csuklóból végeztek, de értem a logikát, a közönség megkedvelte őket és a többi, de nagy híve vagyok a bátor húzásoknak, és abból egyre kevesebb jutott. Összegezve egy zseniális szintről indult, és annak, ami jó volt benne az elején, egy jó részét még meg tudta tartani. Hogy még mindig tudom várni a negyedik szezont, az jól jelnek veszem, úgyhogy ha 5 csillagot nem is, 4-et nyugodt szívvel tudok adni, plusz egy ajánlást, ha még nem kezdtél bele.

 
indingo   2017. 04. 10.

1

Remekül felépített sorozat volt. A kor és a stílus jól el lett találva. A történet végig pörgős volt. A szereplők végre nem tipikus szép gyerekek voltak. A duci csajról azért jól elfeledkeztek az alkotók

 
Orosz István   2017. 07. 18.

1

Én merem állítani, hogy 2016 legjobb sorozata. Nekem alapból tetszik a sztori, na meg a látvány tehát a ruházat a bútorzat a kocsik, annyira élethűen tükrözik vissza, a nyolcvanas éveket, hogy én nem is láttam még ilyet egy filmben sem. És ez a 8 rész szerintem nagyon ütött.

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Egész szuper sorozat lett, kissé lassan indult be de nem sokáig kellett várni az izgalmas és pörgős történetre. Nagyon szuperek voltak a karakterek is én imádtam.

Galéria (250)

Videók (16)

 

Barbara (Shannon Purser) karaktere erősen hasonlít Az élőhalottak éjszakája (1990) című filmben szereplő Barbara (Patricia Tallman) karakterére.

(Thibo84)
 

A show számos szereplője olyan híres színészek vagy rendezők után kapta a nevét, akik nagyon sikeresek voltak a 80-as években. Néhány példa: Hopper (Dennis Hopper), Dustin (Dustin Hoffman), Lucas (George Lucas), Steve (Steven Spielberg).

(Thibo84)
 

Millie Bobby Brown (aki 11-t játssza) tizenegy éves volt a szereplőválogatás és a forgatás megkezdése során.

(Thibo84)
 

Mielőtt együtt dolgoztak a show-n, Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Sadie Sink (Max Mayfield) és Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair) már ismerték egymást, mivel a Broadwayen különböző darabokban dolgoztak együtt. Többek között az Oroszlánkirályban.

(Thibo84)
 

A sorozatban Wheeler otthonaként használt házat a Scream (2015) sorozatban Maggie Duval (Tracy Middendorf) gyermekkori otthonának is használták.

(Thibo84)
 

Anyja videokamerával rögzítette, miközben Millie Bobby Brown leborotválta a fejét. Az apját traumaként érte az esemény; zokogott, és nem tudta elviselni, hogy nézze. Az esemény felvételeit feltöltötték a YouTube-ra.

(Thibo84)
 

Az első szezon sok jelenete az E. T. A földönkívülire emlékeztet. Példaként említhetjük azokat a jeleneteket, amikor a fiúk kerékpároznak (különösen, amikor a tudósok üldözik őket), valamint a telekommunikációs furgonokat, amiket a tudósok használnak.

(Thibo84)
 

2018-tól kezdődően David Harbour (Hopper) és Finn Wolfhard (Mike) az egyetlen szereplők, akik megjelennek mind a 3 évad minden epizódjában.

(Thibo84)
 

Roane megye, Etowah és Jonesborough valódi helyek Tennessee keleti részén, csakúgy, mint a laboratóriumok Oak Ridge-ben, ahol kidolgozták az uránt a Manhattan Projekt számára.

(Thibo84)
 

A 3. évad utolsó előzetesében Mike (Finn Wolfhard) azt mondja, hogy "bármi is történjék, meg kell állítanunk őt... együtt." Ez egy nyilvánvaló utalás az Az című filmre, ahol a fő címszó: "Az egyetlen módja annak, hogy túléljük Az-t, ha együtt vagyunk".

(Thibo84)
 
Nem kell vetélkednie az elismerésért az olyan presztízs-sorozatokkal, mint például a The Leftovers vagy éppen a The Americans és inkább egy másik, szórakoztatóbb irányba terelte a történetet. Még ha nincs is a közvetlen élmezőnyben a sorozat, azért mindenképpen hiányzott már egy olyan darab, ami betölti a televízióban ezt az űrt is és erre ez az évad minden igényt kielégítő volt. több»
 
A Stranger Things ötlete a Duffer testvérpár fejéből pattant elő, melyben nem titkoltan a reneszánszát élő retro-hullámot próbálták meglovagolni – a lehető legnagyobb sikerrel: az utóbbi évek (egyik) legjobb sorozata lett az eredmény. több»
 
Azt gondolom, kijelenthetjük, hogy ezen évad legalább olyan hibátlanra sikerült, mint a kezdetek, engem személy szerint abszolút lenyűgöz, ha egy napjainkban készült film vagy sorozat hitelesen mutat be egy adott évtizedet, korszakot: ebben pedig a Stranger Things igencsak jeleskedik. több»