Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Carnivàle - A vándorcirkusz (2003-2005)

Carnivàle
Filmadatlap
 
54
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
JRD   2022. 10. 13.

legújabb vélemény

0

Bevallom először úgy voltam vele, hogy ez a sorozat közepes. Aztán megnéztem újra. Rá kellett jönnöm, hogy nem rossz. Ha túllendülünk a kezdeti vontatottságán (mert eleinte nagyon az), kifejezetten jól szórakozhatunk. Érdemes megnézni! Szóval filmre fel és jó szórakozást!

 
Robinson76   2021. 05. 15.

1
A jó és a gonosz armageddoni cirkusza

A széria az 1930-as évek Amerikájába helyez egy sajátos mitológiát, amit sokféle szimbólummal vizuálisan is érzékeltet. Hűen adja vissza a nagy gazdasági világválságot. Mindezt a mindennapi életre, szociális viszonyokra fókuszálva, a vándorcirkusz és a különböző helyszínek bevonásával teszi. Maga a téma a klasszikus jó és rossz harca, egy misztikus történetbe ágyazva. A lassú folyású történet engedi kibontakozni a sok karaktert, így minden fontos szereplőről alapos jellemrajzot kapunk. A széria eseményei csupán két szálon futnak, Ben és Justin testvér életét kísérhetjük figyelemmel, ahol előbbi gyógyító képességgel rendelkezik, ám azt az életerőt, amit visszaad, valahonnan el kell vennie, míg utóbbi az Úr bal kezének tartja magát... A sorozatból csak úgy árad a misztikum, a természetfeletti erők, baljós és rejtélyes dolgok történnek, a vándorcirkusz csodabogarainál pedig teljesen hétköznapi dolognak számítanak a paranormális tevékenysége. Aztán lesznek itt: szabadkőműves csoportok, a Templomos Lovagrend is megjelenik, de a tarot kártya sem maradhat el... A maga nemében páratlan sorozat ez, amely több figyelmet és talán több évadot érdemelt volna.

 
Katapult   2017. 04. 29.

1

Remek sorozat. A misztikus történetvezetés és a zseniális képi világ ötvözete. Kár érte, nem lett folytatás.

 

A sorozat rövid élete ellenére is számos díjban részesült.

(JRD )
 

Ha valaki úgy érzi, hogy a sorozatot áthatja a Szörnyszülöttek és a Twin Peaks hangulata, akkor nem téved.

(JRD )
 

Felvetődött a mozifilm ötlete is, mely hivatott lett volna megmagyarázni a számos nyitva hagyott kérdést, de Knauf erre nemet mondott. Ugyanis rengeteg anyag volt még, amit nem tettek bele a sorozatba, és egy mozifilmbe ezt mind belezsúfolni nem lett volna értelme.

(JRD )
 

Érdekesség, hogy amilyen hatalmas pénzeket fektetett bele a sorozatba az HBO, a harmadik évadban már arra hivatkozott, hogy lehet folytatni a sorozatot, ha az epizódonkénti 4 milliót 2 millióra csökkentik a producerek. A rajongók azonban nem igazán hagyták annyiban a széria törlését. Levelekkel bombázták az HBO-t. Próbálkoztak más gyártókkal is, hátha ők megfilmesítik az eredetileg 6 évadosra tervezett sorozat többi évadát. Sajnos azonban a sorozat más csatornán, filmes végen keresztüli újjászületése nem volt lehetséges. Az HBO ugyanis a teljesen történetet és a karaktereket is birtokolta.

(JRD )
 

"Minden nemzedékben megtestesül a Világosság és a Sötétség”: akár lehetne ez is a sorozat alcíme.

(JRD )