Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80
Filmadatlap
 
72
Szereplők
6
Vélemények
123
Képek
6
Videók
 
Richard Gyrcz   2018. 03. 15.

legújabb vélemény

Szerintem zseniális, bár bizonyos, hogy elfogult vagyok Bryan Fuller-hez kapcsolódó művekkel. Mindenkinek ajánlom, aki fogékony a finom részletekre. Nálam a top5 egyik tagja a sorozat. :)

 
dulkap   2017. 07. 24.

Kétségtelenül nagyon látványos sorozat érdekes történettel, ami szép lassan építkezik. Néha ugyan öncélú és időnként feleslegesen elnyújtva mutat be karaktereket (7.rész) vagy önismétlően (Bilquis), de érdekesek a szereplők, még ha nem is mindenkinél a legjobb a színész választás. De sajátos kis sorozat, amiben azért nekem vannak még sötét pontok, de van egy nem tipikus hangulata. Kíváncsi leszek a folytatásra, még ha az utóbbi 2-3 évben láttam is jobb sorozatot (pl. Stranger Things, Narcos, Taboo).


 
matrosh1980   2017. 05. 10.

Én bíztam benne, hogy ez egy jó sorozat lesz, é nem is tévedtem. Kiváló adaptáció, és el se hiszem, hogy ennyire jól ki van találva, és hogy képes hozzátenni a regényhez. Szerintem az év legjobb sorozata lesz. Nézzétek!

 
luksa10   2017. 05. 04.

Szerintem a látvány egy kicsit túl van tolva, ettől mintha kapnak egy kis giccses "megcsillanást". A színészek meg kell hagyni, nagyon átélhetően alakítanak, de valahogy nekem a könyv jobban bejött. Elvártam volna, hogy ne csak adaptálja, de adjon egy kis pluszt is a sorozat.

 
avatar123   2017. 05. 03.

A kaszting nagyon el van találva, a zene elképesztően jó hangulatot ad a vizuálnak, a képi világ pedig egyenesen lenyűgöző. Szerintem jó alapanyagból dolgozhattak a készítők, és bár a dialógusok itt-ott mintha leülnének, mégis nagyon szórakoztató az egész úgy, ahogy van.

 
lakilúk   2017. 05. 02.

Meg kell valljam, hogy nagyon lassan indul be a sorozat, az első epizód, első tíz perce számomra nem igazán volt bizalomgerjesztő, de Ian McShane végül szerintem mindent vitt, az ő jelenléte szerintem sokat dob az egész koncepción. Ezen felül pedig hozzá kell tegyem, a sorozat további részei már nagyon lebilincselőek. Bár a regényt nem olvastam, nekem nagyon megjött a kedvem hozzá.

Ricky Whittle
Ricky Whittle
Ian McShane
Ian McShane
Yetide Badaki
Ricky Whittle
Ian McShane
Ricky Whittle
Emily Browning
Bruce Langley
Ricky Whittle
Ian McShane
Ricky Whittle
Gillian Anderson
 

Ian McShane immáron második alkalommal tűnik fel egy olyan produkcióban, mely Neil Gaiman regényén alapszik. Az első a 2009-es Coraline és a titkos ajtó volt, melyben Mr. Bobinskyt szinkronizálta.

(hp)
 

Az American Gods Bryan Fuller forgatókönyvíró első sorozat a 2013-as Hannibal óta.

(hp)
 

Mr Wednesday szerepére Nicolas Cage-et is megkeresték, aki bár azt nyilatkozta, hogy tetszett neki a forgatókönyv, mégsem vállalta el a felkérést.

(hp)
 

A sorozat Neil Gaiman angol író azonos című regényén alapszik. A rendkívül sikeres írót számos szakmai elismeréssel tüntették ki, köztük Hugo-, Nebula-, Locus- és Bram Stoker-díjjal.

(hp)
 

A sorozatot gyártó Starz hivatalosan 2015. június 16-án adott zöld utat a projektnek.

(hp)
 

2011-ben az Amerikai istenek című könyv szerzője, Neil Gaiman az Edinburgh Nemzetközi Könyvfesztiválon azt nyilatkozta, hogy az HBO sorozatot szeretne forgatni a regényéből.

(hp)
 

A sorozat első előzetesét a San Diegó-i Comic-Conon mutatta be a Star 2016. július 22-én.

(hp)
 
A Bilquisről szóló jelenet volt az egyetlen megcsillanása annak, hogy hogyan is mutatna csúcsformában a mű: ennek a rövid szakasznak egyszerre volt karaktere, humora, rémisztő misztikuma, és ezek tökéletesen egészítették ki egymást. A maradék 55 perc viszont egy saját hangját kereső alkotás vergődésének tűnt, amely mintha úgy okoskodott volna, ha minden eszközét a néző lenyűgözésére veti be, azzal biztosan nem hibázhat. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.