Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Évfordulók: szeptember 26.

#1

90 A tégla  (2006)

(124) (25)

dráma | krimi | thriller

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a... több»

Ezzel a szereplőgárdával és rendezővel művészet lett volna elrontani ezt a filmet. Szerencsére nem is sikerült! Az egész darab egy macska-egér harc, szinte tapintható feszültséggel. Körömlerágós feszültség. A film végi lezárás, s vele a feszültség feloldása eléggé... több»
#2

88 Holtodiglan  (2014)

(248) (20)

dráma | misztikus | thriller

TV-ben (Paramount Channel, csütörtök 01:33)

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) látszólag boldog házasságban élnek, gazdagok és sikeresek. Épp az ötödik házassági évfordulójukra készülnek, amikor Amynek nyoma vész. A... több»

Szuper, fantasztikus, zseniális...klisék, de igazak! Rosemund Pike és Ben Affleck nagyon nagyot alakítottak a filmben. Az egyik legjobb thriller, amit láttam. Fordulatos és kemény. Ajánlott kategória.
#3

88 A tanú  (1981)

(60) (10)

dráma | politikai | szatíra | vígjáték

Filmio | TV-ben (Humor+, csütörtök 01:33)

A Bacsó Péter rendezte kultfilm számos szállóigét adott nekünk, miután egy évtizeddel elkészülte után egyáltalán végre bemutathatták. A személyi kultuszt kiparodizáló, Kállai... több»

Egy Bacsó filmtől mit is várunk?Hogy magyar legyen,és a lelkünkig hasson...na igen,és jó színészekkel persze...Őze és Kállai jutalomjátéka egyszerűen zseniális.Mondanivalója még talán ma is aktuális,nyomokban a mai valóságot is tartalmazza !
#4

85 Széttörve  (2016)

(80) (23)

horror | thriller

Élt egy férfi, William Stanley Milligan, közismert nevén Billy Milligan, akinek 24 különböző személyisége volt. Csak a saját személyiségét, Billy-t tudta befolyásolni, a többi... több»

Nem akció dús a film, de amit James McAvoy alakít az lenyűgöző! Neki hála végig jelen van a filmen a feszültség, néhol tudunk röhögni is rajta, és borzongani. Zseniális az alakítása, ezt mindenképpen ki kell emelni. A téma tetszett, de az előzetes láttán tartottam attól, hogy... több»
#5

80 Kötéltánc  (2015)

(42) (5)

dráma | életrajzi | kaland | thriller

TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Philip Petit artista és kötéltáncos egy magazint lapozgatva, a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyainak képét szemlélve elhatározza, hogy egy kifeszített kötélen keresztül... több»

Elég jó a film rendezése, de mégis unalamsnak találtam, bemutatja hogy "főhősünk" milyen érzésekkel, megvalósítási vágyakkal vág bele tervébe. Az egész szinte az előkészületekről szól, lehet ha véletlenül rákapcsolnék a tv-n és nem tudnák róla semmit akkor érdekelne na... több»
#6

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Telekom TVGO

Az univerzum egy távoli pontjáról ismeretlen lény érkezik a birtokra, ahol Shaun, a bárány, Blitzer, a pásztorkutya és a többi állat gondtalanul élik tanyasi életüket. A váratlan... több»

Hihetetlenül édes gyerekrajzfilm:-) Mert elsősorban az, és az benne a szép, hogy a felnőttek újraélhetik a régi kedves, mesenézős nyári délutánokat. A nosztalgikus érzések mellett egyénileg is egyszerűen imádtam az egész rajzfilmet. A szuperaranyos karaktereket, Shaunt és a... több»
#7

87 Szerelempróba  (2008)

(5) (1)

dráma | romantikus

Caleb és Catherine két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos... több»

Sokkal nagyobb figyelmet érdemelne ez a film, pláne a mai világban, ahol a házasságoknak a jelentős része válással végződik... Elgondolkodtató, hogy a házasságért mennyi mindent kell tenni ahhoz, hogy az hosszú távon működőképes legyen. A házassági fogadalom újragondolását... több»
#8

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | szatíra | vígjáték

Netflix

Halfalvát elborította az égből hulló étel - és mert lakói torkig vannak már a sok égi fogással, takarítókat szerződtetnek. A cég hamar jóllakik a feladattal: beszélő kovászos... több»

Az első rész után tetszett a folytatás is. Érdekes, színes, és étvágygerjesztő ez a mesevilág, amit a szerzők készítettek a sok édességgel, gyümölccsel és megannyi ínycsiklandó étellel, amik állatkák módjára élnek a földön. Az emberi karakterek pedig nagyon jópofák.... több»
#9

vígjáték

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy... több»

Nem tetszett. Gyenge humor, vagyis azok a silany gegek mintha humor akart volna lenni, remes. Bar csak felig neztem, de nekem meg ez is sok volt. A Rotten tomatoes-nak igaza van 35%-ot adott a 100-bol. Rosszul idozitett vagasok, vagy hianyos gegek jellemzik ezt a fercet. Ludas Matyi haromszor... több»
#10

69 Lángelmék  (2016)

(32) (4)

krimi | vígjáték

A történet középpontjában David Scott Ghant áll, aki viszonyt kezd kolléganőjével, majd úgy döntenek, hogy ideje munkaadójukat megszabadítani némi tőkétől. A férfi barátnője... több»

Hát ez elég siralmas volt. Pedig a nevek alapján egy kacagtató vígjátékra számítottam, de még csak hasonlót sem kaptam. A rendező korábban két olyan jópofa hülyeséget hozott össze, mint a Nevetséges Napóleon és a Nacho Libre. Most meg csinált egy ilyet. A sztori nettó... több»
#11

76 A 109. utas  (2008)

(7)

dráma | fantasy | horror | misztikus | romantikus | thriller

A fiatal és csinos Claire pszichoterapeutaként dolgozik. A doktornőt egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek kezelésével bízzák meg, hogy segítsen az embereknek feldolgozni a... több»

...aztán úgy döntöttem, hogy megnézem. Megjegyzem, hogy egy idő után teljesen indokolatlanul eszembe jutott, hogy talán nem is élték túl a balesetet, ...de a gondolat ahogyan jött úgy el is ment. Aztán a közepe felé egyre jobban biztossá váltam a dolgomban...
#12

dokumentum

Telekom TVGO

Valószínűleg még az is felismeri a Szellemirtók hatalmas slágerét, aki nem ismeri fel azonnal a Ray Parker Jr. nevet. Ez Ray Parker Jr. elképesztő és lenyűgöző története, aki az... több»

#13

életrajzi

A XX. század első évtizedeiben, Nápolyban élt orvos, Giuseppe Moscati legendája a mai napig fennmaradt. Nemcsak kiváló diagnoszta és nagy tudós volt, hanem emberségből is ragyogó... több»

Nagyon jó kis életrajzi film egy olyan emberről, aki abban volt különleges, hogy tette a dolgát, amikor kellett, ahogy kellett. Szeretettel, megértéssel és odafigyeléssel fordult mindenki felé. És ezt egyáltalán nem egy ideológia, a mennybekerülés vagy a jó karma szerzése vagy... több»
#14

dokumentum

Két fiatal londoni színész összeállnak, hogy közösen szembenézzenek a színjátszás egyik legnagyobb kihívásával. Shakespeare-rel.

#15

81 Csillagporos emlékek  (1980)

(1) (3)

dráma | szatíra | vígjáték

A Csillagporos emlékek című vígjátékban Sandy Bates, az ünnepelt forgatókönyvíró és rendező számos sikeres vígjátékot alkotott meg az idők során. A férfi azonban depressziós:... több»

Woody Allen a korai vidám filmjei után karrierje egy pontján a "komolyabb" drámai művek felé fordult. A kritikai és közönségsiker azonban igen sokáig elmaradt ezeknek az alkotásoknak az esetében. Allent mindenki annak a szórakoztatóan neurotikus figurának szereti látni a vásznon,... több»
#16

81 Gyomor  (2007)

dráma

Az éttermek világában farkastörvények uralkodnak. Van, aki eszik és van, akit megesznek. Raimundo Nonato alternatív megoldást talál: azért főz, hogy túléljen és helyet találjon a... több»

#17

71 A Csodacsapat  (2012)

(2)

sportfilm | vígjáték

Egy visszavonult focista összegyűjti régi csapattársait, hogy segítsen egy helyi halásznak megnyerni néhány meccset, hogy pénzt gyűjtsenek és megmentsenek néhány embert a... több»

Nem egy maradandó alkotás, de el lehet rajta mosolyodni néha. Meglepően kellemes kis limonádé. A régi focisták karakterei elviszik a hátukon a filmet, ráadásul a sztori sem halad a tipikus sablonok alapján.
#18

dráma | krimi | thriller

A történet 1960-ban játszódik, és két elégedetlen alkalmazottról szól, akik a London Diamond Corporation-nél dolgoznak. Az egyik egy nyugdíjaskorú takarító, míg a másik egy... több»

Nem régen újranéztem ezt a filmet, mert úgy emlékeztem, hogy még nem láttam korábban, aztán a a felénél beugrott, hogy mégis. A történet nem túl egyedi, viszont annak, aki szereti a rablós filmeket, az valószínűleg nem fog csalódni benne. Nem világmegváltó de szórakoztató.
#19

80 Manhattan kicsiben  (2005)

(4) (3)

családi | romantikus | vígjáték

A Manhattan kicsiben című amerikai vígjátékban a tizennégy éves Gabe reménytelenül szerelmes Rosemary-be, akivel együtt járnak karate órákra. A fiú nagyon szeretné randira hívni a... több»

A film egy hétköznapi történetet dolgoz fel, szórakoztató és elgondolkodtató kivitelben. A színészek szerethetők, emberiek, hitelesek, és természetesen nem tökéletesek. Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit mélyebb tartalommal bíró, mégis könnyed kikapcsolódásra vágyik.
#20

romantikus | vígjáték

A Playing it Cool című romantikus vígjáték egy fiatal íróról szól, aki talán a világ legszkeptikusabb embere - már ami a szerelem létezését illeti. A forgatókönyvírással... több»

Nagy átlagos romkom lett ez. Tipikusan az a film, amiről fogalmam sincs, miért készítik el. Az ilyenekkel pénzt mosnak, vagy hogy van ez? Egyszer meg lehet nézni, de másnapra elfelejted, vagy rosszabb eseteben arról fogsz beszélni, mennyire gáz jelenetek voltak benne.