Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Évfordulók: május 26.

#1

86 Sok hűhó semmiért  (1993)

(9) (4)

dráma | romantikus | vígjáték

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján... több»

Aranyos, kedves, hangulatos, látványos, ármányos, szerelemes, ráébresztős. Egy könnyed komédia Shakespeare tollából, melyet nagy rajongója Kenneth Branagh álmodott meg. Remek szereplőkkel készült film. Igazi sztárparádé. Branagh, Emma Tompson, Washington, Reeves, Keaton... több»
#2

80 Casper  (1995)

(15) (8)

családi | fantasy | vígjáték

Az elhagyatott kastélyt mindenki kerüli, ugyanis kísértetek járják. Az ingatlan új tulajdonosa azonban szeretné elkergetni a hívatlan látogatókat, ezért egy szakemberhez fordult. Dr.... több»

Hatalmas klasszikus, ami még a CGI korszak hajnalán készült. Hallatlanul drága lehetett a szellemeket a képernyőre varázsolni. A film varázsról egyrészt a szellemek, másrészt Christina Ricci remek alakítása gondoskodik. Van ebben a produkcióban valami, ami megérint. Az erős... több»
#3

79 Nincs határ  (2010)

(5) (1)

dráma | krimi | thriller

Egy szélsőséges nézeteket valló nukleáris fegyverszakértő (Michael Sheen - Alkonyat: Hajnalhasadás, Tron: Örökség) három városban rejt el bombákat. A terrorelhárítás azonnal... több»

Izgalmas film, nagyon jó a szövegírás, a terrorizmus más megvilágításból, szerintem nem egy tipikus amerikai film, megéri megnézni, leköti a figyelmet :) Elég brutális valóság, minden törvényt és játékot félretéve...
#4

78 E.T. A földönkívüli  (1982)

(34) (104)

családi | sci-fi

E.T., a békés szándékkal érkező földönkívüliek egyik példánya véletlenül a Földön ragad. Ijedten és zavartan, titokban figyeli az emberek világát, amíg a tíz éves Elliot fel... több»

A földönkivüliekkel foglalkozó filmek közül az hiszem ez az alkotás mindenképp ott van a toppon. Most sikerült újra megnéznem a régi szinkronnal és semmi extrával mert úgy gondolom egy film akkor is "igazi" marad ha nem újítják fel. Söt az eredeti mindig jobb :) Remek rendezés... több»
#5

75 Shop-stop 2.  (2006)

(15) (7)

vígjáték

Dante (Brian O'Halloran) és Randal (Jeff Anderson) kénytelen új munkahely után nézni, miután régi boltjuk porrá ég. A munkaerőpiacon nem igazán tolonganak az ilyen semmirekellőkért,... több»

Kevin Smith 12 év után visszatért a kiindulópontra, s a rajongóit újfent megörvendeztette Randal Graves és Dante Hicks kalandjaival (vagy talán anti-kalandjaival). Hiszen emlékezzünk vissza a kultikus első részre? Igazából semmi nem történt benne, csak volt egy boltos, meg egy... több»
#6

dráma | krimi | thriller

Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el, de a... több»

Alighanem Diane Krueger legjobb alakítása, soha nem volt még egy szerepében sem ennyire zseniális. Imádtam! Ehhez persze az is kellet, hogy már-már a legapróbb részletekig kidolgozott karaktert játszhasson, és ehhez nagyon sokat hozzátett az igényes történet. Látni kell!
#7

82 Veszélyes elemek  (1993)

(3) (8)

dráma | krimi | thriller

A nagyszülei végül megelégelik a dolgot, és kiteszik a szűrét. Caine legjobb barátja a rossz hírű O-Dog, akire a rendőrség vadászik. Ugyanakkor ott van a lány is, akit teherbe... több»

A hood movies vagy a gangsta rap rajongóinak kötelező házi feladat ez a film. Nekem ez a BNTH-vel szemben kevésbé tűnt drámainak. Az egész film szinte egy dokumentum a gettóbeli életről. Plusz egy kis keserű humor.
#8

79 Maniac  (2012)

(4) (9)

horror | thriller

Egy őrült sorozatgyilkos nőket vadász le, öl meg, skalpjaikkal pedig a boltjában tárolt próbababákat "öltözteti"... több»

1980-ban egy bizonyos William Lustig (akinek a nevét a horrorrajongók elsősorban a Mániákus zsaru című horror-trilógiával ismerhették meg) rendezte meg az eme film elődjeként számon tartott, Maniac (Elmebeteg címen is fellelhető) című horrorját. Jómagam kimondottan kedveltem a... több»
#9

69 Fekete pillangó  (2017)

(13)

misztikus | thriller

Netflix

A szebb napokat is megélt forgatókönyvíró (Antonio Banderas) egy nap befogad egy jöttment férfit (Jonathan Rhys Meyers). Az új lakó azonban túszul ejti vendéglátóját, és arra... több»

Elég lassan indul be a film, de a két színész tartani tudja a feszültséget annyira, hogy ne unjunk bele. Mivel a másfél óra min. 80%-a egy házban játszódik, többnyire csak az alakítások képesek elvinni a hátán ezt az egészet. Az ember vár egy fordulatot, mert a film... több»
#10

horror | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Egy hátborzongató történet egy nem e világi gonoszról, mely még a sokat látott és tapasztalt, paranormális ügyek felderítésével foglalkozó házaspárt, Ed és Lorraine Warrent is... több»

James Wan eddigi két filmje szerintem zseniálisra sikeredett. Nagyszerű történettel, kiváló szereplőgárdával, köztük a két legcsillogóbbal, Vera Farmigaval és Patrick Wilsonnal az élen hozták a kötelezőt, vagy még annál is többet. Michael Chaves egy középszerű, kissé... több»
#11

dokumentum | háborús

A dokumentumfilm a 2001. szeptember 11-i terrortámadás utáni eseményeket mutatja be.

#12

74 Mud  (2012)

(10) (21)

dráma

Ellis (Tye Sheridan) és Neckbone (Jacob Lofland) a Mississippi egy elhagyott szigetén rejtőzködő, magányos férfire bukkannak, akinek neve Mud (Matthew McConaughey). Saját bevallása... több»

Nagyon tetszett a film, valahogy mintha egy sajátos amerikai életérzés sugározna belőle, nekem legalábbis ez jutott eszembe róla, de egyáltalán nem egy sztereotip értelemben, hanem nagyon is művészien megformálva. Az alakítások zseniálisak, Matthew... több»
#13

dráma | vígjáték

Giacinto Mazzatella népes családjával Róma egyik lepukkant külvárosában tengeti életét. Míg a férfi egy baleset miatt kártérítés révén némi pénzhez jutott, addig a família... több»

fantasztikusan leforgatott kellemetlen és undorito film a "szemétről", remek szonda egy olasz gettó mindennapi életébe
#14

dokumentum

Ez a dokumentumfilm az Irokéz Nemzet Lacross Csapatot mutatja be a 2015-ös bajnokság során. Ez volt az első év, amikor a Lacrosse bajnokságot egy indián rezervátumban tartották... több»

#15

82 Káprázat  (1965)

(2) (6)

misztikus | thriller

Az Unidyne Building látszólag egyszerű New York-i irodaház. Ám amikor egy alkalommal áramszünet van több ember is az utcára menekül onnan. Így kerül oda David is, aki hamarosan... több»

A Káprázat hitchcocki nyomvonalon haladó alkotás, amely egyszerre tekinthető suspense thrillernek, drámának, paranoiafilmnek, de akár háborúellenes darabnak is. Az értékeiből talán kissé levon a viszonylag hosszú játékidő, a helyenként felbukkanó erőltetett megoldások, vagy... több»
#16

82 Posoki  (2017)

dráma

Egy hamisítatlan bolgár road movie. Mintha az egész ország csakis optimista gondolkodású emberekből állna. Talán azért is, mivel a pesszimisták rég elmentek már. több»

#17

80 Jake visszalő  (1971)

(1)

western

A Jake visszalő című westernben egy rablóbanda garázdálkodik egy kisvárosban. A helyi seriff még elnézi ügyködéseiket, ám amikor elrabolják a kis John McCandles-t, Jake utánuk ered.... több»

#18

életrajzi | zenés

Netflix

Mantovani ismert összetéveszthetetlen stílusáról és felvételeiről. Elvarázsolta az egész világot. A film egy ember és zenéjének története. több»

#19

dráma | krimi | misztikus | thriller

A szélhámos Tom Ripley üzlettársa, Minot egy gyilkossághoz keres minden gyanú felett álló elkövetőt. Ripley egy személyes sérelem miatt Jonathan Zimmermannt, a beteg képkeretezőt... több»

#20

dokumentum

HBO Max

A világhírű sorozat stábtagjai visszatekintenek az utolsó évad forgatásának körülményeire. több»

Teljesen korrekt werkfilm-sorozat, sok mindenre választ kaphatunk és egy pillanatra betekinthetünk abba, amiről ezt megelőzően is tudtuk, hogy számtalan ember rengeteg munkája van a filmben.