Filmek

Évfordulók: május 27.

Saját filmes lista készítése
#1

89 Halott ember  (1995)

(5) (6)

dráma | fantasy | western

Egy teljesen hétköznapi könyvelő a világhírű költő, William Blake nevét viseli. Mikor új állást kap, maga mögött hagyja a nagyvárost, és egy világtól elszigetelt vadnyugati... több»

Jim Jarmusch rendezője és írója is egyben ennek a látomásokkal teli, allegorikus utazásnak, melyet Neil Young pszichedelikus gitárjátéka tesz felejthetetlenné. Groteszk, abszurd, művészi, vicces és mégis felkavaró alkotás. Johnny Depp pedig egyszerűen zseniális. Erősen ajánlott.
#2

85 A faun labirintusa  (2006)

(58) (50)

dráma | fantasy | háborús

Ofélia (Ivana Baquero) anyjával újdonsült mostohaapjához költözik, aki Franco seregében szolgál. Bár a polgárháborúnak vége, a hegyekben még harcolnak a gerillák, és ez a civilek... több»

Guillermo del Toro legikonikusabb műve, mely egyszerre vegyíti magában a direktor összes jellegzetes kézjegyét és amely egyszerre egy szívszorítóan szép tündérmese, és egy elborzasztóan véres háborús dráma. A faun labirintusa letaglózóan megkomponált tanmese, mely a... több»
#3

romantikus | vígjáték

A legendás sorozat szereplői visszatérnek a jól ismert stúdióba, ahol improvizálnak, játszanak és visszaemlékeznek a történetekre, amelyeket a sorozat forgatása során tapasztaltak. A... több»

Vajon megérte ennyi éven át várni a Jóbarátok nagy összeborulását? A kérdés ennél talán összetettebb, de kezdjük az elején! Ha azt kérdezzük magunktól, hogy vajon szükség volt-e a Jóbarátok: Újra együttre, és a szívünkre tesszük a kezünket, akkor a válasz leginkább... több»
#4

dráma | romantikus

Disney+

Egy álmodozó fiatal katona nem sokkal azután, hogy hazaérkezett a világháborúból, találkozik egy gyönyörû mexikói lánnyal, Victoriával. Vállalja, hogy Victoria apjának azt... több»

Keanu Reeves és Anthony Quinn játéka feledhetetlenné teszi ezt a szép,és megható romantikus filmet.A bon-bon imádó öregúr,és a háborús hős finom játéka mindennél szebb képsorokat eredményez.Kell még a recepthez egy dühös apa,egy szép,de csalódott lány,egy tündéri... több»
#5

76 A gyűlölet  (1995)

(12) (9)

dráma | krimi

A film három fiatal fiú történetét követi nyomon, akik egy francia külvárosi gettóban tengetik életüket bevándorlókként. Vinz (Vincent Cassel) zsidó, Said (Saïd Taghmaoui) arab,... több»

Ez a remekbe szabott film nagyszerűen ábrázolja korunk szociális problémáit, és azt a közeget, amiben a gyűlölet elhatalmasodik az emberen, ami végül meggondolatlan és minősíthetetlen tettekre kényszeríti. Valójában senki sem születik gonosznak, de a világ gonoszat csinál az... több»
#6

84 Szilaj: Zabolátlanok  (2021)

(4) (7)

animáció | családi | kaland | western

Telekom TVGO

Lucky Prescott képtelen megbékélni a helyzetével. Miután a nagyvárosból egy vidéki városkába költöznek, a lány túlságosan távol érzi magát a világtól. Rövidesen azonban új... több»

Nagyon varázslatos mese, imádtom Szilajt, örülök, hogy még ennyi év után is sikerült ennyi fantáziát belevinni!
#7

92 Szamurájlázadás  (1967)

(1) (1)

dráma

A hűbérúr egyetlen örökösét elrabolja a lord akkori férjétől. A férj, és a szamuráj apjának el kell döntenie, hogy elfogadja-e az igazságtalan döntést, vagy nagy kockázatot... több»

Kiváló lett a maga keretei között nekem úgy ahogy volt tetszett ez a sztori nem hiányzott semmi. Ez a film nagyszerűen sikerült. A történetet, amit körítettek hozzá azt nagyszerűen sikerült megvalósítani és nem lett egyáltalán fellengzős sem.
#8

69 Törtetők  (2015)

(19) (2)

vígjáték

A fiatal jóképű filmsztár, Vince Chase (Adrian Grenier) és barátai úgy döntenek, beveszik Hollywoodot, bármi is legyen az ár. Megpróbálnak nem elhinni mindent, amit a gyönyörű nők,... több»

A film a sorozat után 9 nappal játszódik, Vincent (Adrian Grenier) már el is vált Sophiától. A srácok éppen a kibérelt jachtjára tartanak. A bulit Ari hívása szakítja félbe, aki szerepet ajánl Vinnynek, aki rákontrázik erre, és a filmet rendezni is karja. Ezek után jött egy a... több»
#9

88 Zsebtolvaj  (1953)

(1) (3)

krimi | thriller

A Zsebtolvaj főhőse Skip, aki New York egyik legpitiánerebb tolvaja. Tettestársa a gyönyörű Candy, aki Pilláit rebegtetve vonja el a férfiak figyelmét, hogy simán kifoszthatóak... több»

Nagyon szorongtam. Folyamatosan Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése ugrott be a film megtekintése során. Érdekes, hogy a csendnek mennyi nyelve van egy filmben.
#10

67 Sosem voltál itt  (2017)

(15) (7)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Cinego

Joe háborús veterán, és egykori FBI-ügynök. Karrierje során olyan dolgokat látott és tett, amik lényegében tönkretették az életét. Amikor épp nem az öngyilkosság gondolata... több»

Véleményem szerint Joachim Phoenix ebben a filmben messzemenően jobban alakít, mint Rooney Mara mellett a Mária Magdolnában Jézusként. Ez a fajta karakter valahogy behozza számomra a Drive című filmet, az ilyen agresszió és brutalitás ott volt kidomborítva, és szerintem egyáltalán... több»
#11

dráma | musical | vígjáték

Az Aranyásók 1933-ban című vígjáték bemutatja a Broadway táncoslányainak küzdelmeit, akik bármit megtesznek azért, hogy elkerüljék az ínséget. több»

#12

dokumentum

A film Theodore Roosevelt életét és munkásságát mutatja be.

#13

76 Rajtaütés  (1998)

(2)

akció | krimi | thriller

Marcus Raynek, a dörzsölt üzletembernek a fülébe jut, hogy az orosz maffia mikroméretű bombákat akar a feketepiacra dobni. Közben az egyik farmergyártó cég értékesitési igazgatója,... több»

Sokkal furább, de mégis sokkal jobb párost sikerült összehozni, mint Dennis Rodman-nel, ráadásul Van Damme karaktere is valamivel másabb, mint szokott lenni még ha csak egy kicsivel is, így legalább nem ugyanazt a karaktert kell megnézni sokadszorra. A film egyébiránt humoros, Rob... több»
#14

85 Pesti mese  (1937)

(3)

vígjáték

Filmio

A lenézett, elnyomott kalaposlány élete egy pillanat alatt megváltozik. Mint a mesében, értesítik, hogy milliomos lett, mivel amerikai rokona - akit nem is ismert - méltóztatott elhunyni.... több»

Van ebben a történetben valami nagyon is aktuális, amit még Kabos kellemes és utánozhatatlan humora sem tud elfedni. Szerintem az ilyen társadalmi rétegeket feszegető kérdések egyszerűen örökzöldek. Már csak emiatt is érdemes megnézni a Pesti mesét.
#15

dráma | történelmi | western

Max

A bosszúra éhes fehérek ki akarják űzni őket a szent földjükről, az aranyban gazdag Black Hillsből. Csak Daves szenátor emel szót az érdekükben. Eközben Charles Eastman, a fiatal,... több»

Történelmileg pontos, érdekes és legfőképpen nem hatásvadász. A western műfaj helyett, úgy gondolom találóbb a dokumentumfilm, mivel annyira tényszerű és reális. A film a sziúk Little Big Horn-i győzelme után veszi fel a fonalat és követi az azóta legendává lett híres... több»
#16

családi | dráma | életrajzi | kaland

Netflix

Hogy megmentsék szeretett intézményüket, egy tisztviselő és egy hajóskapitány tengerre szállnak, hogy benevezzenek a helyi halászversenyre, és hogy megnyerjék a fődíjat, amely... több»

Egyáltalán nem rossz, de ezt a témát elég sokszor feldolgozták már, és attól tartok, jobban. Azért megér egy esélyt.
#17

dokumentum | életrajzi | sportfilm

A világ egyik legismertebb sportolójának portréja, akinek egész élete hazugság volt. Az amerikai profi kerekes, Lance Armstrong minden vágya a pénz, a hírnév és a siker volt.... több»

Hát igen....sok mindent megtudhatunk a biciklizésről és annak hátteréről. Csalás, csalás hátán. Nem értem ezt az embert. Minek jött vissza az utolsó tour-jára. Nem kellett volna.
#18

dráma | sci-fi | vígjáték

Egy feszült törpe és szabad szellemű, UFO-megszállott szomszédja útra kel, hogy a határokat feszegetve keressék helyüket az univerzumban. több»

Jane Austen - Zárt ajtók mögött
#19

dokumentum

A filmben végigjárjuk Jane Austen életének színhelyeit szülőfalujától, Steventontól Bath-on, Southamptonon és a ma múzeumként működő chawtoni házon át a végső nyughelyéül... több»

#20

61 Aloha  (2015)

(7) (7)

dráma | romantikus | vígjáték

Egy ünnepelt katonai vállalkozó visszatér karrierje legnagyobb sikerének helyszínére, és újra felveszi a kapcsolatot régi szerelmével, azonban csakhamar meglehetősen kínos események... több»

Szeretem ezt a filmet. Van valami különc, megfoghatatlan bája, ami engem nagyon eltalál. Könnyed, mégis nagyon erős érzelmi szálak vannak a háttérben. A befejezése különösen szépre sikerült.