80% 48 szavazat
Esernyőtrükk

Esernyőtrükk

Le coup du parapluie
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
9
Képek (9)
Videók
Érdekességek
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Grégoire (Pierre Richard), a pancser színész született balfácán, aki még a legelvetemültebb bérgyilkost is képes riválisnak nézni, ha egy szerepről van szó. Miután a folyosón tévedésből balra fordul, a filmszerep helyett egy gyilkosságot vállal el, melynek célpontja Otto Krampe, a fegyvercsempész milliomos. Grégoire meg sem áll a lányokkal teli tengerpartig, hogy leforgassa élete nagy filmjét. Méghozzá egy fordulatokkal teli akciófilmet, mit sem sejtve arról, hogy neki valóban meg kell ölnie valakit, nem is beszélve a gyilkos tekintetű bérgyilkosról, aki a sarkában lohol.

Rendező: Gérard Oury
Forgatókönyvíró: Gérard Oury, Danièle Thompson
Ország: Franciaország
Premier (HU): 1992.02.07.
 
2022.06.16 JRD

legújabb vélemény

Pierre Richard esernyője...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Manapság már nem igazán készülnek igazán jó vígjátékok, ezért is jó az, hogy az ilyen komédiák megmaradtak az utókornak! Richard olyan élethűen játszotta mindig is a balek, esetlen hülyegyereket, hogy az már a névjegyévé vált. (Volt szerencsém élőben is találkozni vele és ez életem egyik legjobb élménye volt!) Főhősünk nagy nőcsábász, de nem különösebben keresett színész, akinek lehetősége nyílik egy jelentősebb filmszerepre, ám pechjére rossz ajtón nyit be. És ezzel el is indul a történetlavina. A francia legenda ebben a filmben is hozza a Richardos-figurát. A történet jópofa, a karakterek érdekesek és olyan duma van benne, hogy csak na! Kedvenc jelenetem az a történet, amikor megkapta azt a bizonyos esernyőt. És szót kell mondanunk az igazi bérgyilkos karaktere mellett, aki folyamatosan olyan helyzetekbe kerül, melynek mindig ő az elszenvedője és mindig köze van hozzá Richardnak is. És mindezt fapofával éli meg. Egyetlen egyszer vélhető fel az arcán egy villanásnyi érzelem. Mindenképpen ajánlom kicsinek és nagynak is. Humoros, aranyos, szórakoztató és vicces! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

1
 
2019.07.17 Berto49

Mérgezett paraplé

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Pierre Richard ebben a filmben sem változtatott szerepének megformálásán, de igazából ez áll jól neki. P.R. általam látott filmjei közül második a sorban, a „Magas, szőke férfi…” címűt azért nem előzte meg. A Grégoire nevű, mellesleg nagy nőcsábász ... Teljes kritika

0
 
2016.11.21 DarkLion

fantasztikus, pukkasztóan nevettető komédia, Pierre Richard itt még esetlenebb mint máskor

0