Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Balfácán (1981)

La chèvre
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Galéria (21)

Videók (1)

 
JRD   2022. 09. 23.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A filmvásznon szintén remek párost alkotó színészeknek egy újabb filmje, mely bájosan humoros és vicces. Pierre Richard nem egyszer megmutatta, hogy - az egyébként a magánéletében nyugodt és ügyes férfi- a kamera előtt bámulatosan át tud vedleni a m... több»

 
Yosihiro   2021. 04. 29.

2
Balfácán

Azt hiszem, ezt a filmet méltán nevezhetjük klasszikusnak. Szerintem zseniális a történet, és az alakítás is nagyon pazar lett. Azt hiszem, ebben a műfajban ez a korának egyik legjobb alkotása, amit akár ma is szívesen meg tudok nézni. Nincs unalmas rész, a történet jól felépített, látványos, és ami a lényeg, remek poénok. Összességében a forgatókönyv nagyon jó, a rendezésre sem lehet panaszunk. A szereplők adnak a filmhez, talán életük egyik legjobb alakítását láthatjuk. (Gondolok itt a két főhősre.) A hangi és képi effektek ugyan nem kiemelkedőek, de a kornak megfelelnek. (Magyar szinkron, remek klasszikus.) Így méltán adom meg az öt csillagot erre a produkcióra. A színészek olyan zseniális alakítást mutatnak be, amit ebben a műfajban ritkán kapunk meg, a film történetéhez olyan pluszt tudnak adni saját jellemükkel, játékukkal, ami a filmet egy olyan szinten tartja, ami kimagasló. Az érzelmek terén is kapunk egy csipetet, de a fő irányvonal az a vígjáték és nevetés, a bohókás mozdulatok és szövegek valami fenomenálisak. Csak ajánlani tudom mindenki számára. Én már többször is láttam, és meglepődve tapasztaltam, hogy erre nem érkezett vélemény. Remek kikapcsolódás bármelyik nap estéjére, akár családi programként is. Üdv, Yosi

 
Reitman   2022. 09. 22.

1

Az egyik legjobb színészduó egyik legjobb filmje. Ami meglepő, hogy Francis Veber régebbi filmjei, mint például ez, nagyon magas vizuális esztétikummal rendelkeznek, maga a kamera, de a jelmezek, a háttér-kulissza és kellékek is kiemelkedőek. A későbbi Veber-filmek látványa szerintem egy kicsit giccsesebb.

 
Gyorvik   2022. 04. 23.

0

A Pierre Richard és Gerard Depardieu egyik legjobb közös filmje. Remekül ötvözi a valósághű krimit a szokatlan témájú vígjáték-elemekkel. Még egy romantikus mozzanatot is megért.

 

A két főszereplő három filmben is párt alkottak.

(JRD )
 

A film történetében tragédia is helyet kapott. Torontóban a film vetítése alatt valaki felgyújtotta az épületet, és több mint hatvan ember vesztette életét.

(JRD )
 

Mint minden jó filmet, ezt is igyekeztek lekoppintani az amerikaiak. Igaz, a Tiszta szerencse című film is jó lett, de hiányzik belőle az a plusz, amit csak Pierre Richard tudott beleadni a szerepeibe.

(JRD )