Rólam

A kultúra másfél évtizede szerves része a mindennapjaimnak. Megközelítőleg ugyanennyi ideje publikálok különböző kritkai felületeken. Jöhet színház, zene, irodalom, film, mindezeket nagykanállal falom. Ami a filmeket illeti, már jó ideje nem gondolkodom zsánerekben, ebben a műfajban nem lehet blöffölni. Legyen akár egy nagyvolumenű produkció vagy egy egyszerű, low budgetes projekt, a film az egyik legösszetettebb művészi tevékenység, amelyet rengeteg ember odaadó munkája fémjelez, és ettől válik annyira varázslatossá számomra.

2023. 04. 27.
Egy igazi lovagtörténet lebontása
Szeretném azzal kezdeni, hogy engem teljesen lenyűgözött ez a film, bár David Lowery korábbi filmje, a Kísértettörténet is nagyon mély nyomot hagyott bennem. Azt gondolom... több»
Már az előző két résznél is határozottan azt éreztem, hogy ennek a szériának már semmi köze sincs a Harry Potter világához, hiába van számos olyan adaléka, amellyel kötőd... több»
2022. 07. 16.
Rettentesen zavarba ejtő dolog számomra véleményt formálni a negyedik Mátrix filmről. Nagyon vártam a megjelenését, és miután megnéztem, nem éreztem "csalódottságot", de ... több»
2022. 07. 15.
James Gunn érezhetően feszegeti a határokat ezzel a sorozattal. Olyasfajta humort enged meg, amellyel kevésbé találkoztunk az utóbbi időben. Ebből kifolyólag nagyon közön... több»

55 Morbius  (2022)

2022. 07. 12.
Kétségtelen, hogy a Sony valami nagyon "teszkó gazdaságos" ötlettel állt elő a Morbius forgatókönyvével kapcsolatban. Bár, nem is lenne akkora nagy baj ezzel a filmmel, h... több»
Taxisofőr (1976)