Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
72

A pokol hét kapuja (1981)

...E tu vivrai nel terrore! L'aldilà
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
5
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2019. 07. 10.

legújabb vélemény

A pokol egyik ajtaja feltárul

Jómagam kimondottan kedvelem a – főleg a 80-as években készített – úgynevezett eurohorrorokat, azon belül is az olasz földről származókat. Rengeteg nagynevű rendezőt ismerhettem meg ebből a korszakból, többek közt jelen filmünk rendezőjét, Fulcit is ide sorolnám. Talán az első eurohorrorok közt láthattam annak idején először jelen filmünket, ami már akkor mély nyomot hagyott bennem elsősorban a kegyetlen brutalitása miatt, illetve azzal a komor és sötét atmoszférájával, ami az egész filmet belengi. Sok-sok évvel az első megtekintése, és jó pár klasszikusnak nevezhető eurohorror után ismét elővettem A pokol hét kapuja című Fulci filmet, ami azóta szerencsére itthon is beszerezhetővé vált az U... több»

 
moov18   2016. 02. 15.

Érdekes történet melynek központjában egy elátkozott szálloda áll. Ezt a szállodát örökli meg főhősünk, Liza Merril. Azonban a felújítások közepette érdekes eseménysorozatok veszik kezdetüket. Hullanak a festők, építészek, szerelők. Mint kiderül a pokol hét bejáratának egyikére épült jelen objektumunk. A történet egészen jónak mondható, Lucio Fulci pedig egy kultikus horrorfilmet hozott lére a Pokol hét kapujával. A cím rendkívül lényegre törő, ezúton is üdvölzöm a fordítókat. Az angol "The Beyond" kifejezést Pokol hét kapujára fordítani nem volt szép dolog. A film egyébként egyedi atmoszférával rendelkezik, próbál ledöbbenteni. 1981-es évjáratú horror révén durvának mondató. Itt-ott vannak benne szabdalós jelenetek, szemkinyomások, trancsírozások. Külön említésre méltó a pókos jelenet, ahogy átrendezik a kedves szereplőnk arcát a kis szőrőslábúak, nem túl ízléses módon. A kutya jelenet sem volt semmi, a kamera mindent mutat a vér pedig ömledezik rendesen. Látványban, durvaságban tehát nem szenvedtünk hiányt. Voltak benne egészen feszült, komor jelenetek is, viszont az izgalmakat erős mértékben hiányoltam. Többször ránéztem filmnézés közben az órára, gyakran máshol jártak a gondolataim ebből következik, hogy nem tudott teljességgel lekötni. Két csillagot szánok rá.

A film összbevétele 123 843 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezője ebben a filmben is vállalt egy apróbb szerepet, ő volt a könyvtáros.

(Kóborló )
 

A temetőre épült ház című filmben látható könyvtár ebben a részben is megtalálható.

(Kóborló )
 

Ez a film Fulci úgynevezett Halál-trilógiájának a második része. Az első rész A zombik városa, míg a harmadik A temetőre épült ház volt. A filmek közt nincs kapcsolat, tehát külön-külön is lehet őket nézni.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.