Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
74%

Sóhajok (1977)

Suspiria
Filmadatlap
 
31
Szereplők
8
Vélemények
50
Képek
2
Videók
 
Kóborló   2021. 03. 10.

legújabb vélemény

3
Argento ismét varázsolt

Kimondottan kedvelem a korai eurohorrorokat, de ezen belül is elsősorban az Olaszországból származók állnak közel a szívemhez, hisz olyan zseniális filmesek alkotásait csodálhattam, mint Lucio Fulci (1927–1996), Mario Bava (1914–1980), vagy jelen fil... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 24.

1

Argento mester tökéletesen játszik a képekkel és a színekkel. Tökéletes giallo. Lassan építkezik, de mégis minden igényt kielégít. Külön mindenki figyelmébe ajánlanám a zenét, ami fantasztikusan kiegészíti a filmet. Majdnem öt csillag.


 
BoBamburg   2019. 04. 23.

1

Nem tartozik a nagy kedvenceim közé, de kultfilm státusza tagadhatatlan. Az erős színek használata és a fényképezés hihetetlenül erős képi világot biztosít neki, a zenei aláfestések pedig csak növelik a hangulat mélységét. Az pedig csak hab a tortán, hogy mindezt 1977-ben.

 
Norbert386268   2021. 02. 22.

1
Egy csodálatos és egyben rémisztő utazás a misztikum világába

A valaha készült egyik legjobb horror, ami olyan magas szintű koherens zenei és vizuális minőséget képvisel, ami nemcsak ebben, de más műfajban is nagyon ritka. Argento rendezői pályafutásának csúcspontja, bár sokan a három évvel korábbi, szintén zseniális Deep Redet tartják annak.

 
respect the movies   2018. 03. 01.

0
Giallo kedvelőknek ajánlom

Szerintem egy jó filmről van szó, de azért vannak dolgok benne, amik azért nekem nem tetszettek annyira. Azt mindenképp érdemes megemlíteni, hogy maga a film klasszikus, és efféle mivoltát tagadni nem érdemes. Igen, az én szememben is egy klasszikusr... teljes kritika»

 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 12.

0

A filmet itteni ajánlás miatt néztem meg, a Luca Guadagnino által rendezett 2018-as verzió után. Tagadhatatlanul művészfilm, semmint horror, köszönhetően a nagyon intenzív színek, képek és zenék kombinálásának. A hangulata nagyon egyedi, így nemcsak engem, de teljesen eltérő ízlésű páromat is lebilincselte a film.

 
phelixmad   2018. 07. 03.

0

Az egész a félelemre épül, úgy érzem, amit képes átadni a film, elképesztően expresszionista, ami tűszúrásként talál bele az ember lelkivilágába. Argento rendezése felejthetetlen, és egyedi atmoszférájú világ, amit mindenkinek látnia kellene.

Galéria (50)

Alida Valli
Jessica Harper
Stefania Casini
Stefania Casini
Stefania Casini
Jessica Harper
Jessica Harper
Jessica Harper
Jessica Harper

Videók (2)

 

A forgatást 1976. július 26-án kezdték meg, és 1976. november 30-án fejezték be.

(Kóborló )
 

A film főszereplője, Jessica Harper szerepel a 2018-as, Luca Guadagnino által rendezett Sóhajok remake-ben is.

(Kóborló )
 

A főszerepre felmerült Tina Aumont (1946–2006) neve is.

(Kóborló )
 

Az Entertainment Weekly magazin készített egy listát a világ legfélelmetesebb filmjeiről, melyen ezt a filmet a tizennyolcadik helyre rangsorolta.

(Kóborló )
 

A filmbéli Suzy Bannion karakterét alakító Jessica Harper elutasította az 1977-es, Annie Hall című film egyik szerepét, hogy ebben a filmben szerepelhessen.

(Kóborló )
 

A filmet hang nélkül vették fel, és csak utólag szinkronizálták angolra, mert amerikai mozikba szánták.

(Kóborló )
 

A jelenethez, melyben kukacok esnek a szereplők fejére, valójában rizsszemeket használtak.

(Kóborló )
 

A film egy 1845-ben megjelent esszégyűjteményen alapszik. Az írója Thomas De Quincey volt, és Suspiria de Profundis (Sóhajok a mélyből) címen ismerhetjük.

(respect the movies)
 

A filmet 2018-ban Suspiria címen remake-elték.

(respect the movies)
 

Dario Argento Három Anya trilógiájának ez az első része. A folytatása 1980-ban érkezett a Pokol címen, 2007-ben pedig a Könnyek anyja című filmmel fejezte be a trilógiát.

(respect the movies)
 
A zseniális formai megoldások ellenére mégsem adhatok tíz pontot erre az olasz horrorklasszikusra. több»
 
Vannak azok a nagybetűs élmények, amiket nem elég hallomásból ismerni, hanem át kell élni, mert minden, amit ad az rád telepszik, csontig hatol, és jó pár napig a rabjává válsz. több»
 
Argento nagyon pazar, élénk színeket használ, amik mégse teszik vidámmá a filmet, sőt pont ettől a szürreális, bizarr szivárványvilágtól válik még nyomasztóbbá ez az egész környezet. több»