Sóhajok

Sóhajok

Suspiria

Egy fiatal balerina érkezik egy neves svájci balettintézetbe, ahol fokozatosan rájön, hogy új iskolájának személyzete boszorkányokból áll.

(Menyét Ibolya)

Rendező: Dario Argento
Ország: Olaszország
Premier: 1977.02.01.

Könnyek anyja  (2007)

Pokol  (1980)

Alida Valli

2021.08.23 Gauss

Elejétől a végéig izgalmas, van hangulata, és emlékezetes, az ember nem felejti el. A zenéje pedig zseniális. :)

2019.04.23 BoBamburg

Nem tartozik a nagy kedvenceim közé, de kultfilm státusza tagadhatatlan. Az erős színek használata és a fényképezés hihetetlenül erős képi világot biztosít neki, a zenei aláfestések pedig csak növelik a hangulat mélységét. Az pedig csak hab a tortán, hogy mindezt 1977-ben.

2020.12.12 Ildikó Bacskai

A filmet itteni ajánlás miatt néztem meg, a Luca Guadagnino által rendezett 2018-as verzió után. Tagadhatatlanul művészfilm, semmint horror, köszönhetően a nagyon intenzív színek, képek és zenék kombinálásának. A hangulata nagyon egyedi, így nemcsak engem, de teljesen eltérő ízlésű páromat is lebilincselte a film.

2021.03.10 Kóborló

Argento ismét varázsolt

Kimondottan kedvelem a korai eurohorrorokat, de ezen belül is elsősorban az Olaszországból származók állnak közel a szívemhez, hisz olyan zseniális filmesek alkotásait csodálhattam, mint Lucio Fulci (1927–1996), Mario Bava (1914–1980), vagy jelen fil... Teljes kritika

A forgatást 1976. július 26-án kezdték meg, és 1976. november 30-án fejezték be.Szerző: Kóborló

A film főszereplője, Jessica Harper szerepel a 2018-as, Luca Guadagnino által rendezett Sóhajok remake-ben is.Szerző: Kóborló

Értékelés: 8/10
(2017. 02. 19.)
A zseniális formai megoldások ellenére mégsem adhatok tíz pontot erre az olasz horrorklasszikusra. Több