69% 373 szavazat
Rémálom az Elm utcában: Freddy visszavág

Rémálom az Elm utcában: Freddy visszavág

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
19
Szereplők (19)
14
Képek (14)
1
Videók (1)
8
Érdekességek (8)
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Cercei  

FILMINFÓ

Öt éve már, hogy Nancy Thompsont rémálmok gyötörték az Elm utcában, s közben a házba új lakók költöztek. Jesse-t a beköltözés pillanatától kezdve rémálmok gyötrik, de a szülei nem aggódnak, azt hiszik, hogy csak a beilleszkedés nehézségei viselik meg a fiút. Jesse új barátnőjéhez, Lisához fordul, és lassan összeáll a kép az épület lidérces múltjáról és Freddy Kruegerről, akit már évekkel korábban meggyilkoltak. Hiába tudják azonban, hogy Freddy már nem él, a fiú úgy érzi, hogy férfi sötét, titokzatos, gyilkos énje egyre inkább elhatalmasodik benne.

Rendező: Jack Sholder
Író: David Chaskin
Forgatókönyvíró: Wes Craven
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1990.03.08.
Több
 
2020.08.17 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Freddy visszatér.A hatalmas sikerű első rész után gyorsan megcsinálták a második részét,ami semmivel nem lett rosszabb,mint az első.A történeten csavartak egy jót,új szereplők,és Freddy elkezdhet ismét kaszabolni.Horrorfilm rajongóknak kötelező darab.Englund egybeforrt a szereppel.

0
 
2020.03.18 Kóborló

a nap véleménye

Freddy újra itt van

Az 1984-ben bemutatott Rémálom az Elm utcában című film viharos sikere miatt a forgalmazó stúdió, a New Line Cinema egyből zöld utat adott a folytatásra, és nem is kellett sokat várni rá, hisz már 1985-ben mozikba küldték a második Rémálom-filmet, am... Teljes kritika

1
 
2018.10.17 Márton

Egy méltó folytatása a Rémálom az Elm utcában: Freddy visszavág

Nekem kimondottan tetszett ez a folytatása a Rémálom szériának! Szinte tökéletesen idézi meg az első rész hangulatát, sőt talán még egy kicsit félelmetesebbre is sikeredett és ezt, elsősorban a története miatt írnám! Már az első Rémálom az Elm utcába... Teljes kritika

0
 
2016.04.27 ereln

Nekem jobban tetszett, mint az 1. része, de mai szemmel nézve nagyon bugyuta egy film, de ettől függetlenül természetesen ízig vérig klasszikus horrorfilm és a műfaj egyik kiemelkedő darabja ez az antológia.

0
 
2017.09.26 koba1996

Csodás, zseniális, nagyszerű. Az, hogy a kultúra egyik alapkövének folytatást csinálnak, alapvetően öngyilkos misszió, viszont ebben az esetben kellő mennyiségű új elemet tudtak belevinni ahhoz, hogy kiváló folytatása legyen az első résznek.

0

A film összbevétele 29 999 213 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film egy részét ugyanabban az iskolában rögzítették, ahol a Karate kölyköt is.Szerző: stevepisti

#2
 

Ez a film volt Kim Myers színésznői debütálása.Szerző: Kóborló

#3
 

Jesse autója egy 1966-os Dodge Dart Gt volt.Szerző: Kóborló

#4
 

Brad Pittet és Christian Slatert is meghallgatták Jesse szerepére.Szerző: Kóborló

#5