Életmentő pénzt kér a rajongóitól a Rémálom az Elm utcában 2 sztárja, Mark Patton

Mark Patton színész, aki Rémálom az Elm utcában folytatásának főszereplője volt, súlyos állapotban fekszik egy mexikói kórházban - erősítette meg menedzsere.

A 63 éves férfinál 1999-ben, a 40. születésnapján diagnosztizálták a HIV-fertőzést, és mindössze egy évet adtak neki, de sikerült túlélnie a rövid prognózist. Barátja, a Dallas sztárja, Timothy Patrick Murphy 1988 decemberében, mindössze 29 évesen halt meg AIDS-ben.

Az NHS szerint a HIV (humán immunhiány vírus) egy olyan vírus, amely károsítja az immunrendszer sejtjeit, és gyengíti a mindennapi fertőzések és betegségek elleni küzdelem képességét. Az AIDS (szerzett immunhiányos szindróma) kifejezés számos potenciálisan életveszélyes fertőzést és betegséget jelöl, amelyek akkor fordulnak elő, amikor az immunrendszert a HIV-vírus súlyosan károsítja.

Az AIDS nem terjedhet egyik emberről a másikra, a HIV azonban igen. A HIV jelenleg nem gyógyítható, de léteznek nagyon hatékony gyógyszeres kezelések, amelyek lehetővé teszik, hogy a legtöbb vírusfertőzött ember hosszú és egészséges életet éljen anélkül, hogy a vírust továbbadná.

Mark menedzsere, Peter Valderrama most egy GoFundMe oldalt indított, abban a reményben, hogy sikerül elég pénzt összegyűjteni ahhoz, hogy a színészt egy angol nyelvű kórházba szállítsák. Az oldalon közzétett nyilatkozatában Mark a következőket kérte rajongóitól: "Alapvetően segítséget kérek, nem fogok szégyenkezni. Csak szeretnék egészséges lenni és otthon lenni a családommal'.

Elmondta, hogy a kórház 'túlterhelt a Covid miatt', és hogy 'túlságosan kompromittált' ahhoz, hogy ott maradjon. Mark azt mondta, át kell költöznie egy amerikai kórházba, 'ahol megkaphatom azt a kezelést, amire kétségbeesetten szükségem van'. A kórház, ahová Mark reméli, hogy átkerülhet, napi 300 dollárba (245,28 font) kerül.

Így folytatta: "Nagyon hülyén érzem magam, amiért túlságosan optimista voltam. Azt hittem, hogy ma Chicagóba repülök, de ígérem, hogy amikor már elég jól leszek ahhoz, hogy az USA-ba repüljek, akkor elrepülök. Már korábban is szembesültem ezekkel az egészségügyi kihívásokkal, és tudom, hogy még sok erő van bennem - de az elmúlt néhány év anyagilag megnyomorított. Mindig is hónapról hónapra éltem, és október óta küzdök az orvosi vizitekkel - anyagilag. Ha valaki képes hozzájárulni, az életmentő lehetőséget jelentene számomra, hogy egy olyan helyen gyógyulhassak, amely az állapotomnak megfelelően tud gondoskodni rólam. Köszönöm mindenkinek. Szeretettel, Mark."

Peter hozzátette: "Már jó ideje betegeskedik - eredetileg úgy gondolták, hogy a covid utóhatásait és néhány súlyos fertőzést, amit átélt esetleg gondoskodással és pihenéssel meg lehetne oldani. De most már egyértelműen az AIDS-hez kapcsolódó betegségekről van szó, amelyekkel küzd. Eddig a saját magánélete érdekében hallgatott, de mivel a Musicbox színházban és a Horror House Shopban tartott rendezvényeit lemondták, úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza a híreket, abban a reményben, hogy a közössége segíthet neki."

Mark, aki leginkább az 1985-ös Rémálom az Elm utcában: Freddy visszavág című filmben Jesse Walsh szerepében vált ismertté, legutóbb a 2022 augusztusában bemutatott The Once and Future Smash című mockumentary filmben játszotta önmagát.

A GoFundMe - amely 18 000 dollár (14 716,70 font) összegyűjtését remélte - majdnem a dupláját érte el a célnak: a közzététel időpontjáig 30 295 dollár (24 769,03 font) gyűlt össze.