Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

South Park (1997-2022)

South Park
Filmadatlap
 
78
Szereplők
54
Vélemények
220
Képek
2
Videók

Galéria (220)

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 16.

legújabb vélemény

2
Őszinteségnek

Úgy gondolom, hogy szexről, drogról vagy bármilyen tabutémáról lehet vulgaritás, gusztustalankodás nélkül is beszélni. Mondjuk nem is az volt a cél, hogy elvesszen a tabutémákat finoman boncolgató művek tengerében. Polgárpukkasztás volt a cél. És bejött. Azóta sem készítettek ilyen felnőtt rajzfilmet. Mert, hogy ez felnőtt kategória, az tuti, ahogyan az is, hogy nem gyerekeknek való (hiába rajzolt figurákról beszélünk). Szerintem nincs olyan ember, aki ne hallott volna a rajzfilmsorozatról. Nem tartozik a személyes kedvenceim közé, sőt úgy gondolom, hogy közönségesnek, obszcénnak lenni a legkönnyebb dolog a világon. De mindenképp érdemes a figyelemre. Hiszen, ha nem is a legszerencsésebb módon, de olyan tabutémákat feszeget, olyan társadalomkritikákat tartalmaz, melyek mellett nem szabad, hogy szó nélkül elmenjünk! De most is csak azt mondhatom: ne hallgass rám! Nézd meg, és dönts magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

0

Nagyon őszinte bár sok helyen iszonyatosan erőszakos és undorító jelenetek, mely valahol átváltott már egy önálló műfajjá.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 05.

0

Sosem felejtem el még 10 - 11 éves lehettem mikor láttam egy részt, és annyira megtetszett ez a "stílus", hogy nem győzöm ma már várni a 20. évad részeit!!! Karakterektől kár is beszélni, hiszen Cartman..(többet nem kell mondani) Zseniális sorozat.

 
indingo   2019. 05. 20.

0

Nincs benne tabu téma. Vallás, politikai, szexuális beállítottság volt benne minden. Nem is értem a készítőket honnan merítenek ennyi hülyeséget.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Egy kemény amerikai animáció ami nem gyermekeknek való. A poénok jók a történetek vannak jobbak és vannak laposak. Összességében egy jó sorozat.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Elvetemült állatságok vannak benne az nem is kétséges, viszont sok dologra érdemes odafigyelni. A sorozat tök jó kis hangulatot teremtett, meg volt a maga bája, ami elvarázsolja a nézőt és leköti azt.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

0

Aki nem szereti a South Parkot az csak értelmetlen káromkodást lát benne. Ennél azért több van benne mutat a társadalom felé egy görbe tükröt amiből lelehet szűrni a mondani valót a tanulságot. Szóval valamennyire a nevettetés mellett még tanító célja is van.

 

A "jószemű" nézők sok jelenetben láthatnak indokolatlanul megjelenő földönkívülieket.

(GedyPapa)
 

Kula bácsi karaktere Parker gyerekkorából való, hiszen állandóan elfelejtette lehúzni a vécét maga után, ezért az édesapja azzal ijesztgette, hogy Kula bácsi majd kimászik a vécéből és felfalja őt.

(GedyPapa)
 

Kyle szüleit a sorozatban Stone szülei után nevezték el, míg Stan nővére és szülei pedig Parker családtagjainak nevét viselik.

(GedyPapa)
 

A South Park előzményét két karácsonyi kisfilm adja, az 1992-es Jesus vs. Frosty, illetve az 1995-ös Jesus vs. Santa. Ekkor Cartmant még Kennynek hívták.

(GedyPapa)
 

A Trónok harca sorozatot is befolyásolt a Stick of Truth címmű rész.

(GedyPapa)
 
A legtöbb sorozat színvonala az évadok múlásával egyre romlik, Trey Parkerék közel két évtizede futó produkciója viszont csak fejlődik. CSIGER ÁDÁM ÍRÁSA. több»