Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Rémálom 4. - Az álmok ura (1988)

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master
Filmadatlap
 
32
Szereplők
4
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Videók (1)

 
Kóborló   2020. 04. 10.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Az ezer sebből vérző Rémálom rész

Wes Craven (1939–2015) és a film forgalmazásáért felelős New Line Cinema igazi se veled, se nélküled kapcsolatot ápolt a Rémálom-filmek terén. Míg az 1984-ben elkészített Rémálom az Elm utcában egy igazi kulthorror lett, amit egyértelműen Wes Cravenn... teljes kritika»

 
TribeBubu   2015. 11. 02.

1

Eddig ez volt a leggyengébb része a szériának. Béna színészek szerepeltek benne és gyenge horrorötletekkel volt telepakolva. Kivéve a csúcsjelenet befejezését, az nagyon látványos és ötletes volt. Igazából amiatt adtam neki ilyen "magas" pontszámot.

 
Márton   2018. 10. 24.

0
Üresjáratok a Rémálom 4-ben

Az 1987-ben bemutatott Rémálom az Elm utcában harmadik része mint kritikailag, mint pedig anyagilag (főleg ez időtájt) nagyon sikeres volt, ezért a forgalmazó stúdió egyből elkezdte forgatni a soron következő Rémálom filmjüket és a kevés idő miatt, s... teljes kritika»

 
koba1996   2017. 09. 26.

0

Nem volt rossz, bár szerintem mind a korábbi, mind az utána jövő részek többet hoztak ki belőle. Ami kicsit zavart, hogy minden rész végén lezárják a Freddy-ügyet, de hát valójában úgysem záródik le.

A film összbevétele 49 369 899 dollár volt (imdb.com).

 

A Patricia Arquette helyett beugrott Tuesday Knight színésznő szolgáltatta a film betétdalát is, ami a Nightmare címen lett híres.

(Kóborló )
 

A harmadik részben látható Patricia Arquette nem vállalta el ismét a karaktere szerepét, így Tuesday Knight színésznő játszhatta el ezt a szerepet.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Renny Harlin megjelenik egy apróbb szerepben a filmben, egy osztálytermi diákot alakít.

(Kóborló )
 

Dick Maas, holland filmrendezőt megkérték, hogy segítsen be a film rendezésébe, de ezt végül nem tudta összeegyeztetni egy másik film munkálataival; ez a film az Amszterdam, a rettegés városa volt.

(Kóborló )
 

Robert Englund és Brian Helgeland 1988-ban ismét együtt dolgoztak, a 976 - A Sátán hívószáma című filmben.

(Kóborló )