Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
60

Kabinláz (2002)

Cabin Fever
Filmadatlap
 
19
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Kabinláz
 
Owotonor   2019. 02. 12.

legújabb vélemény

Az egyik kedvencem, Eli Roth filmje nagyon elvont beteges és egyedi, ezért is kedvelem ezt a filmet, maga a rendező Eli feltünik a filmben egy jelenet erejéig, csipetnyi humor jól áll a filmnek, a krikusoknak is bejött érdemes meglesni a rottent és a filmet is.

 
respect the movies   2018. 01. 09.

Szerintem nem volt rossz film! Amikor először láttam a filmet (talán úgy 10 évvel ezelőtt) akkor azért még sokkal nagyobb hatással volt rám! Egyszerűen nagyon gusztustalannak találtam először a filmet (persze minden bizonnyal a rendezőnek is ez volt a szándéka)! Most hogy már a film megjelenése óta eltelt 15 év, az emberek horror küszöbe is sokkal jobban kitolódott (persze még így is tud hatni az emberre ez a film) de talán már nem annyira mint rég! A film története végtelenül egyszerű, semmit sem bonyolítottak túl! A színészi alakítások nem rosszak, a karakterek hatást tudtak gyakorolni az emberre, tehát semmi rosszat nem tudnék mondani rájuk! Szerintem is vannak Eli Roth-nak ennél sokkal jobb filmjei, de azért ez sem volt rossz (főleg a maga idejében)!


 
SzFa Nézhetetlen  2017. 09. 25.

Felháborítóan undorító jelenetekkel teli film, nem ezt vártam tőle. Csak azért néztem végig, hogy tudja mi a vége, de egyáltalán nem érte meg, senkinek sem ajánlom. A történet bonyolult, és emellett gusztustalan részek. Egyáltalán nem félelmetes, hanem beteges.

 
moov18   2016. 02. 05.

Nagy rajongója vagyok Eli Roth munkásságának, viszont nem ez a kis költségvetésű horror az oka annak, hogy megkedveltem személyét. Nem is értem, hogy tudta ezt összehozni. Olyanokat pakolt le az asztalra mint a Green Inferno, Knock-Knock. Ez viszont kilóg a sorból, minőségben és élményben sem hozza az elvárt szintet. Annak idején elég meredek kritikák, szakmai elismerések érték a filmet, sokan számomra érthetetlen okokból dicsőítették és magasztalták az egekbe. Nem értettem az okát. Pedig esküszöm többször is megnéztem, de nekem valahogy nem jött át. Valószínűleg bennem leledzik a hiba. Tény, hogy van benne valami elvont, valami beteg zsenialitás, ami maga Eli Roth személyét is áthatja, de hiányzik nekem a plusz, a grátisz. Egyértelműen az Evil Dead feelingjét idézi (kis ház, néhány karakter). A film legnagyobb mumusát, az események elszabadulásáért felelőst, egy természeti forrásban bújtatja el, ami nem más mint maga a víz. Igen, a víz mindennek a kiváltója, ami egy húsevő vírust terjeszt, amely hamar megfertőzi a társaság tagjait. Aki kíváncsi, hogy eztán milyen szörnyűségek történnek a fiatalokkal, az nyugodt szívvel nézze meg, nagy baj nem származhat belőle. De aki jó Eli Roth filmet akar látni annak ajánlom figyelmébe a Knock-Knock, Green Inferno filmeket. Borítékolható a pozitív filmélmény.

A film összbevétele 30 553 394 dollár volt (imdb.com).

 

Egy-két jelenet erejéig maga a rendező Eli Roth is feltűnik a filmben.

(Owotonor)
 

A film olyan sikeres lett a 2002-es Torontoi Filmvesztiváli bemutatója után, hogy a stúdiók versengeni kezdtek a forgalmazásért. (köztük azok is, amelyek kezdetben visszautasították a támogatást).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film történetét állítólag az ihlette, hogy Eli Roth 19 évesen egy farmon dolgozott Izlandon, ahol egy kellemetlen bőrbetegséget kapott el. Később pedig olvasott egy cikket a húsevő baktériumokról, ekkor döntötte el, hogy filmet készít a témából.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.