Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
63%

A halál angyala (1983)

Sleepaway Camp
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2020. 08. 20.

legújabb vélemény

2
Halálesetek egy erdei kempingben

A horror műfaj talán legtermékenyebb időszaka a 80-as években volt. Ebben az évtizedben megszámlálhatatlanul sok jó és kimagasló horrorfilm megszületésének örülhettek a műfaj szerelmesei. Jómagam is ezen időszak horrorjait tartom a legnagyobb becsben... teljes kritika»

 
tamas84   2015. 12. 09.

0

Egy igazi példa rá, hogy még a kissé gyengus film is idővel kultikussá válhat a megszépítő messzeségben...


 
juliS   2015. 01. 25.

0

Én is megéltem az úttörőtáborokban egyetsmást, úgyhogy, miközben néztem, enyhén lúdbőrzött a hátam közben. Ez a hely is igazán undi volt...szó se róla...tartalmazott minden finomságot...

Galéria (14)

Videók (1)

A film összbevétele 11 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt Robert Hiltziknek, a film forgatókönyvírójának és rendezőjének a debütáló filmje.

(Kóborló )
 

A filmben látható mentősök valódi mentősök voltak a forgatás közelében lévő kisvárosból.

(Kóborló )
 

A forgatások idején az egyik gyerekszínészt, John E. Dunnt kórházba kellett szállítani, mert az egyik jelenet felvétele során egy vízalatti szikla felhasította a kezét.

(Kóborló )
 

A film közepén feltűnik egy bajszos rendőr, akinek a film legvégén volt még egy apróbb jelenete is. Csakhogy a rendőrt alakító színész nem tudott arról, hogy lesz még egy jelenete, ezért leborotválta a bajszát. Mivel a készítőknek nem volt annyi idejük, hogy megvárják, míg visszanő a bajsza, álbajuszt használtak a felvételnél.

(Kóborló )
 

Mivel az első rész igen sikeres volt, idővel folytatták további négy résszel. Az ötödik résznél több színész és stábtag is visszatért az első részből.

(Kóborló )
 

A film költségvetése mindössze 350 000 dollár volt, viszont a bevételei alapján igen sikeres lett a maga 11 millió dollárjával.

(Kóborló )
 

A filmben látható tábor valódi és működő tábor volt, ahol a film forgatókönyvírója és rendezője, Robert Hiltzik is járt gyerekkorában.

(Kóborló )
 

A filmbéli Mozart karakterét, Willy Kuskint a történetben sokszor ugratták. A többi gyerekszínész annyira belelkesedett ezen, hogy akkor is zaklatták, mikor a forgatás állt.

(Kóborló )
 

A filmet ősszel vették fel, viszont a történet szerint nyár volt. Az évszakok eltérését úgy oldották meg a készítők, hogy ahol barna leveleket láttak, azokat zöld festékkel lepermetezték.

(Kóborló )
 

A filmbéli Angelát alakító színésznőnek, Felissa Rose-nak ez volt az első szerepe. 13 éves volt a forgatások ideje alatt, és 5000 dollár fizettek neki a szerepért.

(Kóborló )