Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

A halál angyala (1983)

Sleepaway Camp
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 01.

legújabb vélemény

2
Jó kis véres vakáció!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Valamit szögezzünk le már az elején. Nálam a nyolcvanas évek más polcon van, mint a többi korszak, így ez nálam egy alapmű, ami a slasher műfaj egyik klasszikusa. Na, mert táborozni iszonyatosan jó dolog. Főleg fiataloknak, pelyhedző állú tiniknek, a... teljes kritika»

2
 
Kóborló   2020. 08. 20.

3
Halálesetek egy erdei kempingben

A horror műfaj talán legtermékenyebb időszaka a 80-as években volt. Ebben az évtizedben megszámlálhatatlanul sok jó és kimagasló horrorfilm megszületésének örülhettek a műfaj szerelmesei. Jómagam is ezen időszak horrorjait tartom a legnagyobb becsben... teljes kritika»

1
 
tamas84   2015. 12. 09.

0

Egy igazi példa rá, hogy még a kissé gyengus film is idővel kultikussá válhat a megszépítő messzeségben...

 
juliS   2015. 01. 25.

0

Én is megéltem az úttörőtáborokban egyetsmást, úgyhogy, miközben néztem, enyhén lúdbőrzött a hátam közben. Ez a hely is igazán undi volt...szó se róla...tartalmazott minden finomságot...

A film összbevétele 11 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt Robert Hiltziknek, a film forgatókönyvírójának és rendezőjének a debütáló filmje.

(Kóborló )
 

A filmben látható mentősök valódi mentősök voltak a forgatás közelében lévő kisvárosból.

(Kóborló )
 

A forgatások idején az egyik gyerekszínészt, John E. Dunnt kórházba kellett szállítani, mert az egyik jelenet felvétele során egy vízalatti szikla felhasította a kezét.

(Kóborló )
 

A film közepén feltűnik egy bajszos rendőr, akinek a film legvégén volt még egy apróbb jelenete is. Csakhogy a rendőrt alakító színész nem tudott arról, hogy lesz még egy jelenete, ezért leborotválta a bajszát. Mivel a készítőknek nem volt annyi idejük, hogy megvárják, míg visszanő a bajsza, álbajuszt használtak a felvételnél.

(Kóborló )
 

Mivel az első rész igen sikeres volt, idővel folytatták további négy résszel. Az ötödik résznél több színész és stábtag is visszatért az első részből.

(Kóborló )