Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Stephen King: Alvajárók (1992)

Sleepwalkers
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Alice Krige
Mädchen Amick
Alice Krige
Brian Krause
Mark Hamill
Brian Krause
Brian Krause
Alice Krige
Mädchen Amick
Glenn Shadix
Jim Haynie
Alice Krige
Mädchen Amick
Brian Krause
Brian Krause
Mädchen Amick
Stephen King
Clive Barker
Stuart Charno
Ron Perlman
Jim Haynie
Brian Krause
Alice Krige
Ron Perlman
Alice Krige

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 07.

legújabb vélemény

0

Kifejezetten jó adaptáció,és ismét egy King remekmű,amire nagyon ki vagyok hegyezve.De a film kifejezetten pozitív csalódás,izgalmas,és pörgős kis horrorfilm.A kilencvenes évek színvonalát technikailag simán megüti,és jók a szereplők is.

 
gondi94   2018. 04. 18.

1

Mai szemmel elég sura és sokszor suta is a film, de egy retro horrornak elmegy. Számomra nagyon kevés az a Stephen King filmadaptáció, amely vállalható is. A Rose reden és a Stanley Kubrick féle Ragyogáson kívül a többi csak olcsó és nevetségesen but... több»

 
SzFa   2018. 05. 28.

0

Nekem tetszett a film még 2018-ban is. Remek alkotás. Hasbár az egyetlen furcsaság, hogy itt most a szörnyeknek szurkoltam. Nem félelmetes, de különleges történet. Stephen King rajongóknak ajánlani tudom.

 
Anti007   2019. 05. 02.

0
Lehet, mégis jó, ha van otthon macska :)))

Kedvelem ezt az adaptációt. Nem a legjobb,de mindenképp a jobbak közé sorolható. Nem annyira horror, félelmetesnek semmiképp nem mondanám. Inkább talán sci-fi kategória. De viszont jó. Érdekes a sztori,néha szórakoztató is,és jók a karakterek. Különösképp a Twin Peaks-ből ismert,szépséges Mädchen Amick! Részemről ajánlom! A top 10 Stephen King adaptációk közé,mindenképp besorolható.

A film összbevétele 30 524 763 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Kaliforniában forgatták 15M $-ból.

(dulkap)
 

A filmben több cameo is látható: Mark Hamill (egy rendőr a film elején); Stephen King (temető gondnok); Joe Dante (labor asszisztens); John Landis (labortechnikus); Clive Barker és Tobe Hooper (törvényszéki szakértők).

(dulkap)
 

A temetői jelenetnél az egyik sírkőn a 'Jenny Hicks' név olvasható. Jennyi Hicks a rendező asszisztense volt a forgatás alatt.

(dulkap)
 

A filmben látható házat használták korábban a The Waltons (1971) című televíziós sorozatban.

(dulkap)
 

Tanya szüleit alakító Cindy Pickett és Lyman Ward korábban már alakítottak házaspárt a Meglógtam a Ferrarival (1986) című filmben és az 1992-es válásukig a való életben is házastársak voltak.

(dulkap)