Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
63

Az élőhalottak éjszakája (1990)

Night of the Living Dead
Filmadatlap
 
20
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Lamboh   2017. 10. 28.

legújabb vélemény

Ha minden igaz, akkor még a tévében láttam. Igaz hogy nem nagy szám, a színészek pedig olykor elég gyengén produkáltak, de nekem tetszett. Talán egy kicsit nagyobb oda figyeléssel jobb is lehetett volna.

 
TribeBubu   2016. 06. 25.

Egész jó remake. Vagyis inkább vállalhatónak titulálnám. Ötletesnek egyáltalán nem nevezhető, mivel a sztori lényegében pontosan ugyanaz, mint az eredetié. A karakterek jelleme, szövegei is olyanok, mint az ikerpárok, akiket egymás mellé állítva vesszük csak észre a köztük lévő különbségeket. Tulajdonképpen a több, mint húsz évvel korábbi filmet a '80-as évek utolsó szakaszának stílusában és az akkor elérhető effektekkel újraforgatták, a forgatókönyv pedig szinte pontosan ugyanaz maradt. Szerintem sok értelme nem volt. Általában azzal magyarázzák az ilyen feldolgozások miértjét, hogy a jelen generációja megismerhet egy klasszikust. De egy klasszikusnál igen ritkán működik ez a konvertálás, és itt sem működött kellőképpen. Az eredeti változat a 60-as évek atmoszférájában és fekete-fehér képével hangulatos darab, ez az új verzió pedig még akkor is, ha a régit nem látta a néző, legfeljebb egy közepes zombifilmként hat. Mókás volt színesben és későbbi effektekkel ezt a történetet, de csupán érdekességnek volt jó, nagy filmélménynek korántsem. Mindenesetre rosszabbra számítottam, úgyhogy még pozitív csalódás ért :)


 
a-arnold   2016. 09. 18.

Jó film, egyik legjobb feldolgozása az Élőhalottak Éjszakájának. Gyakorlatilag ugyanaz, mint a klasszikus, csak jobb...

 
MrBlond   2016. 03. 30.

Hát, ez az utóbbi idők legrosszabb filmje, amit láttam a témában. Olyan elcsépelt, unalmas, fantáziátlan és mindennemű odafigyelést és összerakottságot nélkülöző rendezést láthattam, hogy jajjj!

 
VérAlex   2014. 11. 16.

Ez a film a zombiimádóknak biztosan tetszeni fog. Nekem roppant gagyi és gyenge volt úgy a története, mint a színészek játéka. A zombivánszorgást bírtam.

 
Álláspontom szerint hatalmas bravúr lett ez a remake. Tom Savini a borzalmas forgatási körülmények ellenére, a stúdió által gúzsba kötötten is nagyszerű filmet tett le az asztalra. A kiváló zombimaszkok, a finoman adagolt gore, és Romero pazar, egyrészt hagyománytisztelő, másrészt az alapvetéssel trükkösen játszadozó forgatókönyve olyan keveréket eredményezett, ami negyed évszázados kora ellenére tökéletesen nézhető és nem is nagyon akar öregedni. Az eredetitől elvonatkoztatva, csak önmagában tekintve pedig az 1990-es Az élőhalottak éjszakája pusztán egy tipikus lassú zombis, társadalomkritikus, fejlövésekkel tarkított zombifilm, viszont annak majdnem hibátlan. Aki még soha nem látott zombihorrort, annak lehet, hogy inkább ezt ajánlanám a műfajjal való ismerkedésre, nem a '68-as eredetit. 9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.