Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
63

Holtak napja (2008)

Day of the Dead
Filmadatlap
 
26
Szereplők
2
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Holtak napja
Nick Cannon
Mena Suvari
Mena Suvari
Ving Rhames
AnnaLynne McCord
Ving Rhames
Mena Suvari
Mena Suvari
AnnaLynne McCord
Nick Cannon
Nick Cannon
Stark Sands
 
Kóborló   2019. 10. 21.

legújabb vélemény

Egy filmfeldolgozás, aminek szinte semmi köze az eredetihez

George A. Romero (1940–2017) jó pár zombis témájú filmet készített pályafutása során, az egyik ilyen az 1985-ös A holtak napja, amit 2007-ben egy bizonyos Steve Miner rendező újra elkészített, és bár ne tette volna. Véleményemet azzal kezdeném, hogy a Steve Miner által elkészített Holtak napja nem lett rossz horror, hisz bőven megtalálhatók benne azok a bizonyos értékelhető tulajdonságok, amiket egy horrorfilmnél elvárhatunk. Van itt bőven véres jelenet, amik még nem is néznek annyira rosszul ki (bár azért a film költségvetése sem volt annyira alacsony, hisz egy független produkciónál a 18 millió dollárt egészen magasnak is mondhatnám). Bőven alkalmaztak digitális effekteket (mondjuk ez vol... több»

 
moov18   2016. 02. 05.

Szintén egy alkotás a régi filmélményeim közül. Nagyon átlagos. Egyébként sem kedvenceim a zombis filmek, mindegyik ugyanarról szól, ugyanaz a séma, az eljárás. Túlélni, túlélni, túlélni. Előbb utóbb elcsépeltté és vontatottá válik. Mintha csak egy képet tennének elém, hogy nézegessem a nap minden percében. Nem változik benne semmi, nem lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy kitartóan fixírozom. Hiába nézegetem, semmi meglepő nem történik. Itt is ugyanez ez a szisztéma. Nézem és semmi sem változik, ha meg mégis akkor az kiszámítható és érdektelen. Kellőképp régen láttam, de szinte előttem van Mena Suvari savanyú tekintete, nem hajlandó kikopni a fejemből. A zombik is látványosra sikerültek, rájuk néz az ember és szinte érzi a rothadó hús szagát, ez főleg a sminkesek, maszkmesterek érdemi tevékenysége. Az biztos, hogy voltak benne ütős jelenetek, nem feltétlen finomkodik, de számomra már nem tudnak újat mutatni a témában. A The Walking Dead lelkes rajongója, hívője vagyok, rendszerességgel nézem, lehet épp emiatt értékelődik le bennem Steve Miner munkája. Hiszen ott már mindent láttam, meg egyébként sem falatkaparóan izgalmas a téma. Párszor már megrágták-kiköpték. Biztos lesznek még kísérletek ebben a műfajban az ilyen jellegű filmekre, kétszer nem mondom. De ez nem volt szép.

A film összbevétele 301 771 dollár volt (imdb.com).

 

A film dvd kiadásán szerepel egy alternatív befejezés, ami elsősorban a filmbéli Salazar sorsát változtatják meg benne.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.