Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

John Carpenter - Vámpírok (1998)

Vampires
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
Kóborló   2022. 11. 10.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
A zseniális horrorfilmes rendező és az ő vámpírjai

John Carpenter a szememben egy zseniális filmrendező, így hát az elmúlt napokban úgy gondoltam hogy érdemes lenne újranézni azon filmjeit, amik vagy megbuktak a mozipénztáraknál, vagy a kritikusok szedték darabokra a negatív kritikájukkal, vagy a Car... teljes kritika»

 
JRD   2022. 05. 09.

3

Carpenter nagy kedvenc. A vámípros filmeket meg alapban bírjuk. Ha úgy döntesz, hogy megnézed ezt, a már klasszikusnak is nevezhető darabot, ne várj nagy látványt, sem pedig milliós trükköket. A mai elvárásoktól messze elmarad, mégis egy nagyon jó k... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 18.

1

Egy újabb Carpenteres gyöngyszem,ami rám nagy hatást gyakorolt.Nagyon szeretem a klasszikus vámpíros filmeket.Misztikus,életidegen lények,akik legyőzéséhez önfegyelem,bölcsesség,óvatosság,és erő kell.James Woods jó választás a filmre,simán hihető kar... több»

 
jencike1985   2016. 10. 28.

0

Tipikus vámpír vadász film. Voltak benne izgalmas részek olykor véres jelenetek, de nincs benne semmi plusz amitől újra megnézném. Egyszer nézhetős vadászós film. Meneküljetek vámpírok.

A film összbevétele 20 241 395 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatások 1997. június 2-án kezdődtek meg és 1997. augusztus 4-én fejezték be.

(Kóborló )
 

A fővámpír Valek szerepére esélyes volt Dolph Lundgren is, de végül a producerek nem őt választották.

(Kóborló )
 

A filmbéli Montoya szerepére leszerződtették Alec Baldwint, de a színész végül kihátrált a szerepből, de beajánlotta a testvérét, Daniel Baldwint a szerepre.

(Kóborló )
 

Mielőtt John Carpenter elvállalta volna a film rendezését, szó volt róla, hogy Russell Mulcahy fogja rendezni a filmet.

(Kóborló )
 

Miután John Carpenter nem tudta a filmhez leszerződtetni Kurt Russellt Jack Crow karakterére, a következő kiszemeltje R. Lee Ermey (1944-2018) lett volna, de ezt a stúdió nem támogatta, mert úgy érezte a hogy a színész túl öreg a karakterhez.

(Kóborló )