Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

A sötétség 30 napja (2007)

30 Days of Night
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Videók (1)

 
Greta   2023. 01. 18.

legújabb vélemény

2

Csak most került elém a film, a Netflix jóvoltából, és jobb volt, mint amit vártam tőle. Horror-klisé, de annak tökéletes. A vámpírok érdekesek, félelmetesek, és igazán gyűlölhetőek. Nem nyavalyognak a sorsukon, és nem legyőzhetőek (legalábbis az ado... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 13.

1

Brutális,vérbő,de egyben zseniális film.Jól kitalált a helyszín,jók a szereplők,és a sztori is ül.A maszkmesternek külön dicséret,hihetetlen jók a vámpírok.Nagyon tetszett az invázió kivitelezése a filmvásznon.Iszonyatosan ütött a mozi.

 
elekm90   2021. 09. 09.

1

Nekem leginkább az a környezet tetszett, amelyben a cselekmény kibontakozott, ez a hideg, sötét közeg eléggé egyedi feelinget adott az egésznek. Az akciókkal sem volt gondom, néhány jelenet egészen pofásra sikeredett. Nálam a karaktereken vérzett el ... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 13.

0
Egy estés mészárlásnak megfelel az alaszkai kisváros bemutatója

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Vegyes érzésekkel álltam fel a film után, hiszen egy jó kis elgondolású és érdekes történetet mutattak be, pusztán a karakterek voltak számomra túl egyszerűek. Köztudott, hogy szinte már minden lehetőséget kiaknáztak a vámpíros kategóriát illetően, ennek megfelelően kell már csak leülni hasonló filmeket megnézni, és elvárni tőlük azt, amit lehet. Nekem maga az a jól eldugott kisvárosi elképzelés az "isten háta mögött" inspiráló volt, és kíváncsivá is tett, hogy mégis mit fognak ebből kihozni. Maga az alapötlet, hogy adott egy alaszkai kisváros, melyet minden évben sötétség borít el, és ezzel együtt vámpírcsorda támadja meg a várost, egészen jó. Viszont a karakterek egyszerűsége, és szinte nulla hátterük, vagy érdekes személyek valamelyest lehúzta a filmet, de cserébe kárpótolt a könyörtelen, vérrel teletűzdelt jó sok jelenetsor, melyet David Slade tett a vászonra, és a vámpírcsordája. Voltak izgalmak jócskán, és látványos, brutalitás, ami szerintem megmentette a filmet (már aki szereti az ilyen vérben fürdő horrorokat). A tervezőket, maszkmestereket és a sminkeseket külön kiemelném, hiszen nagyon látványos, ijesztő karakterek "teremtettek" a vámpírok személyében. Látványos helyszínek voltak, helyenként izgalmas jelenetsorokkal, és egyszer meglehet nézni Josh Hartnett és Danny Huston csatáját. A végébe pedig még mondhatni vittek egy kisebb csavart a készítők.

 
Kóborló   2019. 12. 17.

0
30 napnyi mészárlás

Kimondottan kedvelem a vámpíros témájú filmeket, de úgy gondolom, hogy a filmes szakma már szinte teljes egészében kiaknázta az ebben a műfajban rejlő lehetőségeket. Ezért mindig örülök, ha egy kicsit máshogy próbálják meg bemutatni eme zsánert, főle... teljes kritika»

 
MidoD7   2018. 09. 14.

0
Alaposan fontold meg, hogy megnézed-e

Az alap ötlet nem lett volna rossz. Érdekesen hangzott és gondoltam megnézem. Röviden leírva, ez a film egy vizuális büntetés. Kezdem a színészekkel. Rémesen gyenge karaktereket kapott a film, se füle se farka nem volt egyik szereplőnek sem. A főbb k... teljes kritika»

 
jfruzsi97   2022. 03. 07.

0

Egész nagy reményeket fűztem hozzá az előzetes alapján. De olyan se eleje se vége történet volt az egész. Kik voltak, honnan és miért jöttek ilyenekre nem kaptam választ. Csak úgy jöttek öltek mentek.

A film összbevétele 80 276 156 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek 2010-ben készült egy folytatása is, 30 nap éjszaka: Sötét napok címmel, amit elsősorban dvd-re és blu-ray-re szántak.

(Kóborló )
 

A film rendezője, David Slade szerint a stúdió eredetileg azt szerette volna, hogy Sam Raimi készítse el a filmet, de ő inkább vállalta a produceri feladatokat, mint a rendezést.

(Kóborló )
 

67 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Minden vámpír szereplőnek van neve, csak ez a stáblistáig nem derül ki.

(SódóGA)
 

A legtöbb éjjeli jelenetet is nappal vették fel, és a vágóasztalon effektezték meg a képeket.

(SódóGA)