Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
63%

A sötétség 30 napja (2007)

30 Days of Night
Filmadatlap
 
30
Szereplők
12
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 13.

legújabb vélemény

0

Brutális,vérbő,de egyben zseniális film.Jól kitalált a helyszín,jók a szereplők,és a sztori is ül.A maszkmesternek külön dicséret,hihetetlen jók a vámpírok.Nagyon tetszett az invázió kivitelezése a filmvásznon.Iszonyatosan ütött a mozi.

 
Kóborló   2019. 12. 17.

0
30 napnyi mészárlás

Kimondottan kedvelem a vámpíros témájú filmeket, de úgy gondolom, hogy a filmes szakma már szinte teljes egészében kiaknázta az ebben a műfajban rejlő lehetőségeket. Ezért mindig örülök, ha egy kicsit máshogy próbálják meg bemutatni eme zsánert, főle... teljes kritika»


 
MidoD7   2018. 09. 14.

0
Alaposan fontold meg, hogy megnézed-e

Az alap ötlet nem lett volna rossz. Érdekesen hangzott és gondoltam megnézem. Röviden leírva, ez a film egy vizuális büntetés. Kezdem a színészekkel. Rémesen gyenge karaktereket kapott a film, se füle se farka nem volt egyik szereplőnek sem. A főbb k... teljes kritika»

 
D. Wolfe   2016. 05. 03.

0

Megnyerő, hogy ennyire bátor és brutális volt. Tényleg nem köntörfalazott, fröcsögött vér és szakadtak a végtagok. Néhol kicsit leült a történet, de összegészében nagyszerű volt, a színészek is fantasztikusak és a helyszín is sokat dob az összképen.

 
jencike1985   2016. 10. 28.

0

Sokszor eléggé unalmasra sikeredett. Attól hogy egy horror film véres, nem mindig jelenti azt is hogy a film jó. Vannak benne egészen rosszul ábrázolt jelenetek.Egyszer nézhető mindenképpen.

 
Timo93   2018. 09. 07.

0

Érdekes és kellően brutális, véres. Maga a történet hagy kivetni valót de ennek a filmnek nem is ez a lényege. Számomra egy percig nem volt unalmas, érdekelt a cselekmény. Aki egy nagy mondanivaló filmre vágyik az ne ezt nézze, viszont aki szereti a vérengzést annak tetszeni fog.

 
varkonyiildi   2018. 08. 06.

0

A sokatmondó cím mögött üres a tartalom. Túlságosan vérengző, nyers, sztori nélküli üres film. Nagyon sablonos és gagyi hatású, nem érdemes rá se időt, se pénzt pocsékolni.

Galéria (19)

Videók (1)

A film összbevétele 80 276 156 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek 2010-ben készült egy folytatása is, 30 nap éjszaka: Sötét napok címmel, amit elsősorban dvd-re és blu-ray-re szántak.

(Kóborló )
 

A film rendezője, David Slade szerint a stúdió eredetileg azt szerette volna, hogy Sam Raimi készítse el a filmet, de ő inkább vállalta a produceri feladatokat, mint a rendezést.

(Kóborló )
 

67 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Minden vámpír szereplőnek van neve, csak ez a stáblistáig nem derül ki.

(SódóGA)
 

A legtöbb éjjeli jelenetet is nappal vették fel, és a vágóasztalon effektezték meg a képeket.

(SódóGA)
 

Steve Niles, aki az eredeti képregény írójának fotója látható a padláson levő rejtekhelyen.

(SódóGA)
 

A filmet Új-Zélandon forgatták, és 70 nap alatt vették fel.

(SódóGA)
 

Josh Hartnett szerepéhez nem alkalmaztak dublőrt, Melissa George pedig legtöbbször saját maga vezetett.

(SódóGA)
 

A vámpíroknak egy teljesen új nyelvet találtak ki, melyben egy új-zélandi nyelvész professzor segédkezett.

(SódóGA)