Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
21
Vélemények
50
Képek
4
Videók
 
indingo   2020. 03. 24.

legújabb vélemény a nap véleménye

Zombi apokalipszis koreai módra

Sok helyen olvastam, hogy mennyire jó a Vonat Busanba – Zombi expressz, de valahogy sosem tudtam rávenni magam, hogy megnézzem a filmet. Aztán jött az Élősködők, amely levett a lábamról, így adtam esélyt a dél-korai zombis filmnek. Feliratosan néztem, a koreai nyelvet szokni kell az elején. Az alaptörténetben összemosták az oly népszerű vonatkatasztrófákat egy zombiapokalipszissel, és működött nekik a dolog. Hamar beindult a történet, és végig pörögtek az események, nem volt megállás a 120 perc alatt. Kicsit közhelyes a gyermekét elhanyagoló üzletember apa, aki ki akarja engesztelni gyermekét, ezért vonatra szállnak, hogy megnézzék anyut. Ott azonban gyorsan terjedni kezd egy kór, amelytől ... több»

1
 
Deku   2017. 09. 13.

Ekkora csalódásban ritkán volt részem, nagyon lehangolt a film. Siralmas és nyögve nyelős lett az egész történet menete. Az unalom pedig végig ott ült mellettem és el se eresztett egy percre sem.


 
respect the movies   2018. 01. 09.

Szerintem zseniális film lett! Nagyon sok pozitív véleményt olvastam már a filmről és azt kell hogy írjam hogy nem voltak hiábavalóak a filmmel kapcsolatban a méltató szavak! Pedig kicsit tartottam a filmtől, mert igaz hogy nincsenek bajaim az ázsiai filmekkel, de ezeket az alkotásokat vagy szinkronnal vagy angol nyelv+felirattal szeretem inkább nézni, mert a nyelvezetük az, ami miatt sokszor kerülöm őket! Na ennél a filmnél vettem először észre magamon, hogy az előbb említett dolog mennyire nem is zavart a közel két órája alatt! Filmélmény volt a javából! Komolyan mondom, ha akarnék sem tudnék belekötni a filmbe! Kiváló színészi alakítások, szerethető vagy akár utálható filmbeli karakterek! Szuper látványvilág, amiket eddig csak amerikai szuperprodukciókban láthattunk, bár mivel itt a fegyverek szinte teljes mértékben hiányoztak a filmből, ezért minden jelenet sokkal realisztikusabban hat! Talán csak az igazi fanyalgok említenék a film történetét kisebb hibának, de akik szeretnek élvezni egy filmet, azok ezen a dolgok (akárcsak mint én) könnyen átsiklanak majd! Bárkinek nyugodt szívvel ajánlom a filmet!

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 12.

Ázsiai zombik támadása

Egyre jobban kezdem megkedvelni az ázsiai filmeket, köztük persze a horrort műfaját, ahogyan ők elkészítenek egy adott horror filmet, arra sokszor nincsenek szavak, hiszen kiemelkedő és sokszor kenterbe is verik az Amerikai horrorokat. Így volt ez most is, hiszen ajánlották nekem ezt a filmet és nagy nehezen még egy jó fajta feliratot is szereztem hozzá, ezt követően kíváncsian vártam mi lesz ebből a dél-koreai remekműből. Nem akartam magamnak le spoilerezni, de egy két véleményt és értékelést megnéztem előtte, még is mire számíthatok nagyjából. Miután elkezdődött a film és túl estünk a formalitásokon, mely szerint megismerkedtünk a karakterekkel a szituációkkal, a film történetével, alig vártam, hogy mi alapján fog "robbani" a zomi apokalipszis. Nem akarom lelőni a "poénokat", mert remélem meggyőzlek titeket és megnézitek majd a filmet, mert egyszerűen zseniális alkotás lett és óriási köszönet Sang-ho Yeon rendezőnek, akinek köszönhetjük részben a filmet. Olyan dolgokat tett az akció-horrorba amit amcsi filmbe még nem is láttam még ezelőtt, arról nem beszélve, hogy rettentő izgalmas, látványos, nyomasztó volt végig ez az út. A dél-korai színészek játékára szavak nincsenek, hiszen egytől egyig hozták a kötelezőt, sőt a főszereplő kislány Su-an Kim színésznő előtt le a kalappal. A film végén pedig, óriási csattanót kaptunk, illetve elképesztő amilyen drámát vittek bele. Remek film, csak ajánlhatom.

 
dailyfilmsan   2020. 02. 04.

Meglepetés volt a javából, de azért nem tökéletes. Mégis azt kell hogy mondjam hogy egy elég élvezhető és igényes zombis film amire fordítottak figyelmet és energiát. Érdekes koncepció és nem alaptalan. Egy zombi járvány esetén tényleg azok a legesélyesebb túlélők akik valamilyen elszeparált közlekedési eszközön vannak, viszont ahogy azt a film is mutatja nem garancia semmire. Sok mindent elárul a film a zombijairól, de a vírus keletkezéséről, honlétéről, terjedéséről nemigen, pedig közösségi média és telefonok is központi szerepet kaptak a filmben. Ami számomra zavaró volt még az az apa-lánya viszony, meg úgy maga a kislány. Összegezve, szerintem velős és pörgős, az elmúlt időszak egyik említésre méltó zombis filmje, ami nem mellesleg magyar felirattal a youtube-on is fellelhető teljes egészében.

 
Aki egy minőségi és a megszokottól eltérő, horrorelemekkel is fűszerezett akció-thrillerre vágyik, bátran tegyen egy próbát vele!
7,5/10 több»
 
A Train to Busan nem fél kockáztatni. Repkednek a hullák, fröcsög a vér, nem kímél se fiatalt, se időset, csak teszi a dolgát, mint ahogyan egy igazi zombis filmnek tennie kell. 8/10 több»
 
A magyar filmforgalmazás útjai kifürkészhetetlenek: 2016-ban már eljutott egyszer ez a dél-koreai zombiexpressz a miskolci Cinefestre, másfél évvel később pedig most a mozikba is befarol, hogy megmutassa, milyen a koreai zombivirtus. (Spoiler: ütős!) 80/100 több»

A film összbevétele 81 036 076 dollár volt (imdb.com).

 

A legnagyobb költségvetésű dél koreai horror.

(HETEDIK )
 

A rendező első mozifilmje.

(HETEDIK )
 

A közönség és a kritikusok is pozitívan fogadták.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.