Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
50
Képek
8
Videók
 
respect the movies   2018. 01. 09.

Szerintem zseniális film lett! Nagyon sok pozitív véleményt olvastam már a filmről és azt kell hogy írjam hogy nem voltak hiábavalóak a filmmel kapcsolatban a méltató szavak! Pedig kicsit tartottam a filmtől, mert igaz hogy nincsenek bajaim az ázsiai filmekkel, de ezeket az alkotásokat vagy szinkronnal vagy angol nyelv+felirattal szeretem inkább nézni, mert a nyelvezetük az, ami miatt sokszor kerülöm őket! Na ennél a filmnél vettem először észre magamon, hogy az előbb említett dolog mennyire nem is zavart a közel két órája alatt! Filmélmény volt a javából! Komolyan mondom, ha akarnék sem tudnék belekötni a filmbe! Kiváló színészi alakítások, szerethető vagy akár utálható filmbeli karakterek! Szuper látványvilág, amiket eddig csak amerikai szuperprodukciókban láthattunk, bár mivel itt a fegyverek szinte teljes mértékben hiányoztak a filmből, ezért minden jelenet sokkal realisztikusabban hat! Talán csak az igazi fanyalgok említenék a film történetét kisebb hibának, de akik szeretnek élvezni egy filmet, azok ezen a dolgok (akárcsak mint én) könnyen átsiklanak majd! Bárkinek nyugodt szívvel ajánlom a filmet!

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 12.
Ázsiai zombik támadása

Egyre jobban kezdem megkedvelni az ázsiai filmeket, köztük persze a horrort műfaját, ahogyan ők elkészítenek egy adott horror filmet, arra sokszor nincsenek szavak, hiszen kiemelkedő és sokszor kenterbe is verik az Amerikai horrorokat. Így volt ez most is, hiszen ajánlották nekem ezt a filmet és nagy nehezen még egy jó fajta feliratot is szereztem hozzá, ezt követően kíváncsian vártam mi lesz ebből a dél-koreai remekműből. Nem akartam magamnak le spoilerezni, de egy két véleményt és értékelést megnéztem előtte, még is mire számíthatok nagyjából. Miután elkezdődött a film és túl estünk a formalitásokon, mely szerint megismerkedtünk a karakterekkel a szituációkkal, a film történetével, alig vártam, hogy mi alapján fog "robbani" a zomi apokalipszis. Nem akarom lelőni a "poénokat", mert remélem meggyőzlek titeket és megnézitek majd a filmet, mert egyszerűen zseniális alkotás lett és óriási köszönet Sang-ho Yeon rendezőnek, akinek köszönhetjük részben a filmet. Olyan dolgokat tett az akció-horrorba amit amcsi filmbe még nem is láttam még ezelőtt, arról nem beszélve, hogy rettentő izgalmas, látványos, nyomasztó volt végig ez az út. A dél-korai színészek játékára szavak nincsenek, hiszen egytől egyig hozták a kötelezőt, sőt a főszereplő kislány Su-an Kim színésznő előtt le a kalappal. A film végén pedig, óriási csattanót kaptunk, illetve elképesztő amilyen drámát vittek bele. Remek film, csak ajánlhatom.


 
Deku   2017. 09. 13.

Ekkora csalódásban ritkán volt részem, nagyon lehangolt a film. Siralmas és nyögve nyelős lett az egész történet menete. Az unalom pedig végig ott ült mellettem és el se eresztett egy percre sem.

 
Diesel   2018. 02. 14.

Nagyon tetszett, az egyik kedvenc zombis filmem. Nálam a top 10 zombi témában benne van. Az eleje kicsit lassabb, de aztán szépen beindulnak az események. A történet teljesen reális (itt nem a zombikra gondolok, hanem arra hogy nagyon sok olyan család van ahol a szülök csak a munkának élnek, és a gyermek sajnos mellőzve van a karrier rovására - talán ez elé tart tükröt nekünk ez a film). Ami kimondottan tetszett hogy végig feszültségben tartott, nem volt kiszámítható. A rendező valóban végig gondolta a zombi apokalipszist, és nem csak össze dobott valamit. Sok olyan zombis film van amiben a színészek kicsit túljátsszák magukat ami idegesítő tud lenni. Itt teljesen jól alakítják a "hétköznapi" ember szerepét szinte érződik a küzdelmük a túlélésért. Nálam 10/10-es

 
HETEDIK   2018. 02. 25.

Már megint a hype áldozata lettem. Az egekig lett magasztalva, közben egy teljesen átlagos zombifilm, amiben hemzsegnek a klisék és fájdalmasan többnek akar látszani, mint ami. Van egy apukás kislány, csak hogy legyen kit sajnálni, oszt jöhetnek a zombik. Van egy jelenet, mikor lassítva mutatnak mindent: a kislány sírását, a zombik ostromát, a visszatartó emberek szenvedését és mindezt hosszú percekig elnyújtják, a hatásvadászat magasiskolája. Annyira nevetséges volt az egész hogy inkább tovább tekertem. De van itt még borzalmas CGI, szép vonatok, elfogadható színészi alakítások, meg papírlapon elférő történet. No meg a zombik, akik egész pofásra sikeredtek. Ha nem forgatják le, nem borult volna gyászba a filmvilág.

 
Aki egy minőségi és a megszokottól eltérő, horrorelemekkel is fűszerezett akció-thrillerre vágyik, bátran tegyen egy próbát vele!
7,5/10 több»
 
A Train to Busan nem fél kockáztatni. Repkednek a hullák, fröcsög a vér, nem kímél se fiatalt, se időset, csak teszi a dolgát, mint ahogyan egy igazi zombis filmnek tennie kell. 8/10 több»
 
A magyar filmforgalmazás útjai kifürkészhetetlenek: 2016-ban már eljutott egyszer ez a dél-koreai zombiexpressz a miskolci Cinefestre, másfél évvel később pedig most a mozikba is befarol, hogy megmutassa, milyen a koreai zombivirtus. (Spoiler: ütős!) 80/100 több»
 

A legnagyobb költségvetésű dél koreai horror.

(HETEDIK )
 

A rendező első mozifilmje.

(HETEDIK )
 

A közönség és a kritikusok is pozitívan fogadták.

(HETEDIK )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.