Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Vonat Busanba: Zombi expressz (2016)

Busanhaeng
Filmadatlap
 
26
Szereplők
38
Vélemények
50
Képek
4
Videók

Galéria (50)

Videók (4)

 
JRD   2022. 03. 03.

legújabb vélemény

0
A Z világháború jelenthet neki...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elég lett volna egy rövid cím: Vonat Busanba. A Zombi expressz már felesleges. (De talán akkor, ha nem lenne ott, vajon hányan nézték volna meg?) Ettől függetlenül a zombiapokalipszis újabb verziója nagyon jó lett. Egy egyszerű zombifilm, mégis van benne valami plusz, ami miatt nem érezzük azt, hogy egy kliséfilmet nézünk. Ebben a filmben azért tocsog a vér. Marcangolják az élőket az élettelenek. A főhősök könnyei pedig valódiak. (Teljesen beleélték magukat a szerepeikbe, és talán ez a titka az ázsiai filmeknek.) A zombik mozgása több mint jó. (Némelyik karakter olyan csavarodásokon megy keresztül átalakulása során, hogy hasonlít egy horrorisztikus gumiemberre, amitől még félelmetesebbek az ilyen jelenetek. Benne van az ázsiai mozgáskultúra hajlékonysága és rugalmassága.) Természetesen itt is felvetődnek olyan kérdések, melyek akár mindennapjainkat is meghatározhatják: gyávaság, bátorság, félelem, gyorsaság, intenzív érzelmek, önfeláldozás... sok jellemvonás megmutatkozik, ahogyan a vonaton utazók igyekszenek túlélni a zárt tér gyilkos teremtményeit. Miközben néztem, eszembe jutott, hogy ezt a filmet brutális élmény lenne 3D-ben végignézni. Talán egyszer megvalósul! De addig is, filmkalandorok! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
indingo   2020. 03. 24.

a nap véleménye

2
Zombi apokalipszis koreai módra

Sok helyen olvastam, hogy mennyire jó a Vonat Busanba – Zombi expressz, de valahogy sosem tudtam rávenni magam, hogy megnézzem a filmet. Aztán jött az Élősködők, amely levett a lábamról, így adtam esélyt a dél-korai zombis filmnek. Feliratosan néztem... teljes kritika»

1
 
Kóborló   2020. 12. 06.

2
Egy kiváló film a koreai filmvilágból

Közel két évvel ezelőtt már volt szerencsém ehhez a filmhez, és emlékszem, hogy akkor szinte minden elvárásomat felülmúlta. Így arra gondoltam, ha már idén, 2020-ban elkészült a folytatása (Peninsula: Holtak szigete címen), vegyük elő egy újbóli megt... teljes kritika»

 
Deku   2017. 09. 13.

1

Ekkora csalódásban ritkán volt részem, nagyon lehangolt a film. Siralmas és nyögve nyelős lett az egész történet menete. Az unalom pedig végig ott ült mellettem és el se eresztett egy percre sem.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 12.

0
Ázsiai zombik támadása

Egyre jobban kezdem megkedvelni az ázsiai filmeket, köztük persze a horrort műfaját, ahogyan ők elkészítenek egy adott horror filmet, arra sokszor nincsenek szavak, hiszen kiemelkedő és sokszor kenterbe is verik az Amerikai horrorokat. Így volt ez most is, hiszen ajánlották nekem ezt a filmet és nagy nehezen még egy jó fajta feliratot is szereztem hozzá, ezt követően kíváncsian vártam mi lesz ebből a dél-koreai remekműből. Nem akartam magamnak le spoilerezni, de egy két véleményt és értékelést megnéztem előtte, még is mire számíthatok nagyjából. Miután elkezdődött a film és túl estünk a formalitásokon, mely szerint megismerkedtünk a karakterekkel a szituációkkal, a film történetével, alig vártam, hogy mi alapján fog "robbani" a zomi apokalipszis. Nem akarom lelőni a "poénokat", mert remélem meggyőzlek titeket és megnézitek majd a filmet, mert egyszerűen zseniális alkotás lett és óriási köszönet Sang-ho Yeon rendezőnek, akinek köszönhetjük részben a filmet. Olyan dolgokat tett az akció-horrorba amit amcsi filmbe még nem is láttam még ezelőtt, arról nem beszélve, hogy rettentő izgalmas, látványos, nyomasztó volt végig ez az út. A dél-korai színészek játékára szavak nincsenek, hiszen egytől egyig hozták a kötelezőt, sőt a főszereplő kislány Su-an Kim színésznő előtt le a kalappal. A film végén pedig, óriási csattanót kaptunk, illetve elképesztő amilyen drámát vittek bele. Remek film, csak ajánlhatom.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Ez igen!!!Le a kalappal...fantasztikus kis filmet raktak össze. Nagyon jó kamerabeállítások,és látszik az igényesség,és persze a pénz a produkción! Végig lekötött!

 
dailyfilmsan   2020. 02. 04.

0

Meglepetés volt a javából, de azért nem tökéletes. Mégis azt kell hogy mondjam hogy egy elég élvezhető és igényes zombis film amire fordítottak figyelmet és energiát. Érdekes koncepció és nem alaptalan. Egy zombi járvány esetén tényleg azok a legesél... több»

A film összbevétele 81 036 076 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendkívüli pozitív fogadtatása miatt a gyártó stúdió egyből zöld utat adott egy lehetséges folytatásnak, viszont a rendező (Sang-ho Yeon) ebben nem akart részt venni. Végül 2020-ra elkészült a folytatása Peninsula: Holtak szigete címen, ráadásul az első rész rendezője (Sang-ho Yeon) mégis elvállalta ismételten a rendezői teendőket.

(Kóborló )
 

A legnagyobb költségvetésű dél-koreai horror.

(HE7EDIK)
 

A rendező első mozifilmje.

(HE7EDIK)
 

A közönség és a kritikusok is pozitívan fogadták.

(HE7EDIK)
 

Dong-seok (aki az állapotos nő férjét alakítja) a főszereplő Gong Yoo személyi edzője volt.

(hp)
 
Összességében véve nehéz igazságot tenni: horrornak nem elég feszültséggel és vérrel teli, vígjátéknak kevés, drámának meg túlságosan is felszínes. A történet és a szereplők azonban pont elég izgalmasak ahhoz, hogy bizalmat szavazzunk a Vonat Busanba – Zombi expressz című filmnek. No meg maga a tény, hogy azért ázsiai horrort sajnos ritkán látni hazai moziban… több»
 
A magyar filmforgalmazás útjai kifürkészhetetlenek: 2016-ban már eljutott egyszer ez a dél-koreai zombiexpressz a miskolci Cinefestre, másfél évvel később pedig most a mozikba is befarol, hogy megmutassa, milyen a koreai zombivirtus. (Spoiler: ütős!) több»