Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
70
Filmadatlap
 
26
Szereplők
29
Vélemények
26
Képek
12
Videók
Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Andy Muschietti
Jaeden Lieberher
Jack Grazer
Finn Wolfhard
Jeremy Ray Taylor
Wyatt Oleff
Sophia Lillis
Andy Muschietti
Joan Gregson
James Ransone
Bill Hader
Jessica Chastain
Isaiah Mustafa
Jaeden Lieberher
Finn Wolfhard
Jessica Chastain
Bill Hader
Jaeden Lieberher
Molly Atkinson
Sophia Lillis
Finn Wolfhard
Bill Hader
Jeremy Ray Taylor
Sophia Lillis
Chosen Jacobs
Wyatt Oleff
Jaeden Lieberher
Jack Grazer
Finn Wolfhard
James Ransone
Jessica Chastain
Andy Muschietti
Andy Muschietti
Molly Atkinson
Jessica Chastain
 
Syracuse   2020. 03. 06.

legújabb vélemény

Még nem tudom megítélni, mennyire adja vissza a regényt, mert csak nem rég kezdtem olvasni, de az első rész horrorfilmként kimagaslóan jó volt, mint King-feldolgozás. Ezt úgy értem, hogy sok hasonló próbálkozás filmként sem állja meg a helyét, mert Kinget nagyon nehéz adaptálni. Ez viszont elmarad az első résztől.

 
Puncs   2019. 10. 13.

a nap véleménye

Derry vérgőzös meséje folytatást nyert

Derry réme huszonhét év után visszatért, hogy ismét gyilkoljon és félelmet keltsen a nézőben, ami kevésbé sikerült, mint az első résznek. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a felnőtt színészek nem rettegtek annyira Pennywise-tól, mint a gyerekek. Egy jó horrorban akkor érezzük a félelemet, ha a szereplők is érzik. A film az erős, hátborzongató jelenetekből is hiányt szenved, habár a tükörszobás és az öreganyós rész elég ütős, nem éreztem azt rettegést, mint amikor Georgie-t magával ragadta Az, vagy amikor Hockstetter a csatornába kóválygott egyedül az első részben. Hiányzott a feszültségkeltés, amikor a néző azt érzi, hogy valami rossz fog történni, mégis reménykedik benne, hogy a szereplő... több»


 
Orosz István   2019. 09. 07.

Nem durrant akkorát mint az első rész!

Nekem ez a film minden volt, csak nem összeszedett. Megvolt a nagy újra találkozás mindenki külön utakon járt. Senki nem emlékezik senkire, és a film nagy része egy hatalmas flashback. Így van, eltellik az egész az emlékek áradatában lerágjuk ugyanazt a csontot mint az első részben. A történet végig egy vezérszálon halad, hiányoznak a csattanók, várom azt hogy történjen valami, de nem igazán akar megkegyelmezni a film. Sajnos a karakterek sem nagyon bontakoztak ki, igen megismertük őket az első részből, de gyerekként, azóta ugye bár sz emberek nagyon sokat változnak. Annyi tetszett végre tudtunk meg valamit pennywise-ról. Kicsit csalódott vagyok.

 
HETEDIK   2019. 09. 07.

AZ 2.0

Ebben a filmben minden volt. Melegek, majdnem 3 órás játékidő és még maga Stephen King is egy picike szerepben. Egy valami viszont nem: az újdonság varázsa, ami az elsőben még volt. A Mama rendezője egy olyan első részt pakolt az asztalra, ami nagyon magasra tette a lécet, plusz ott voltak a parádés gyerekszínészek, ami miatt az egész egy ifjúsági film is volt horror köntösbe csomagolva. Na ezt kellett volna megugrani, ami sajnos nem sikerült. Ugyanis az első részből a szörnyeket, főleg Pennywise-t és az általuk generált nyomasztó jeleneteket itt csak kopírozni sikerült, ez pedig egy idő után inkább már unalmassá válik, mint sem ijesztővé. Túl sok idő megy el a múltidézéssel, miközben Penny... több»

 
dailyfilmsan   2019. 09. 17.

Nagy hatásvadász a film. Első ránézésre nem lehet azt mondani hogy rossz, vagy gyenge. A színvonalnak eleget téve teljesített, mégis hiányosságok vannak benne ami miatt egy lyuk tátong az egész közepén. Pennywise tényleg egy bohóc volt ebben a részben és nem egy démon akitől rettegtünk már csak amiatt hogy a susnyásban egy lufival kiszuggerálja belőlünk az életet. Nem volt olyan nagy hatással a film egészére a bohóc mint az elsőben inkább ijedtem meg a nénitől, vagy a póklábakon futkorászó fejtől mint Az-tól. Majdnem átesett a horror paródia műfajába. A vége pedig kiábrándító reméltem hogy ha már annyira ráhúzták Pennywise-ra a "mumus" jelzőt akkor már nehezebben is fogják tudni elpusztítani. A legrosszabb hogy semmit nem tudunk meg a loserekről. Nagy vonalakban megmutatja a film hogy mi vált belőlük de nekem ez valamiért nem volt elég. Jó lett volna kicsit többet megtudni a kicsit idősebb énjükről is. Végül is parádés én végig nevettem a moziban a filmet. Próbál gyengéd lenni a nézőjéhez de minden horror elemet felsorakoztat hogy azért ne unatkozzunk egy percig sem.

 
A folytatás mondhatni igazán megalomán lett, 169 perces játékidejével talán új csúcstartó a műfajon belül. Ugyanakkor hiába a hosszú játékidő, a műfaji arányok alaposan felborultak a horror kárára. Mert ugyan brutalitás, vér és ijesztgetés most is van bőven, de sem mennyiségében, sem minőségében nem ér fel elődjéhez. Itt a minőség alatt természetesen nem a technikai kivitelezést kell érteni, mert az pazar, hanem a feszültség rövidségét vagy éppen annak totális hiányát. Mi több, a félelemkeltés sokszor önismétlő is: a visszaemlékezésekben egy csomó idő elmegy annak bemutatására, hogy Pennywise, a bohóc hogyan hozza rá a frászt másodszor is a kölykökre. Mindezeknek megvan persze a maguk funkciója, mivel hőseinknek a saját félelmeikkel kell szembenézniük, de nem lett volna egyszerűbb az első részhez nyúlni? több»
 
Kétségbevonhatatlan tény, hogy a parafaktor továbbra is intenzív, valamint, hogy az Az minden eddiginél szélesebb körben tette népszerűvé a horrort, ebben pedig mind a két epizódnak óriási szerepe van. több»
 
Összességében az Az: Második fejezet egy korrekt folytatás lett, ami sajnos az első részt nem tudta túl szárnyalni, de sikerült utolérnie és felnőni a szellemiségéhez. több»

A film 347 195 808 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 229 304 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 169 perces, ezzel a leghosszabb alkotás lett a horror műfaján belül.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Bill Hader nem tudta, hogy Bill Skarsgård egyszerre tudja mozgatni a szemeit különböző irányokba. Amikor Hader megkérdezte a kollégáját, hogy hogyan érték el ezt a hatást az egyik jelenetben, Skarsgård ott helyben bemutatta neki a "képességét", amivel alaposan ráijesztett Haderre.

(hp)
 

A Pennywise-t alakító Bill Skarsgård elmondta, hogy sokkal jobban élvezte a második rész forgatását, mivel a forgatási szünetekben együtt lehetett a színésztársaival. Az első rész forgatásakor ugyanis távol kellett tartania magát a gyerekszínészektől, hogy a közös jeleneteik felvételekor valódi félelem látszódjon az arcukon.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.