Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

Az - 2. fejezet (2019)

It Chapter Two
Filmadatlap
 
26
Szereplők
34
Vélemények
26
Képek
12
Videók
 
elekm90   2021. 01. 06.

legújabb vélemény

0

Én az első résztől sem voltam elájulva, bár egy korrekt és hangulatos horrornak tartottam. A második fejezetből éppen az első film legjobb pontja hiányzik: a gyerekek. Igen, flashbackek erejéig ők is szerepelnek, azonban a felnőtt verziójuk esetében ... több»

 
Puncs   2019. 10. 13.

a nap véleménye

2
Derry vérgőzös meséje folytatást nyert

Derry réme huszonhét év után visszatért, hogy ismét gyilkoljon és félelmet keltsen a nézőben, ami kevésbé sikerült, mint az első résznek. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a felnőtt színészek nem rettegtek annyira Pennywise-tól, mint a gyerekek. Eg... teljes kritika»


 
Orosz István   2019. 09. 07.

4
Nem durrant akkorát mint az első rész!

Nekem ez a film minden volt, csak nem összeszedett. Megvolt a nagy újra találkozás mindenki külön utakon járt. Senki nem emlékezik senkire, és a film nagy része egy hatalmas flashback. Így van, eltellik az egész az emlékek áradatában lerágjuk ugyanazt a csontot mint az első részben. A történet végig egy vezérszálon halad, hiányoznak a csattanók, várom azt hogy történjen valami, de nem igazán akar megkegyelmezni a film. Sajnos a karakterek sem nagyon bontakoztak ki, igen megismertük őket az első részből, de gyerekként, azóta ugye bár sz emberek nagyon sokat változnak. Annyi tetszett végre tudtunk meg valamit pennywise-ról. Kicsit csalódott vagyok.

 
HETEDIK   2019. 09. 07.

1
AZ 2.0

Ebben a filmben minden volt. Melegek, majdnem 3 órás játékidő és még maga Stephen King is egy picike szerepben. Egy valami viszont nem: az újdonság varázsa, ami az elsőben még volt. A Mama rendezője egy olyan első részt pakolt az asztalra, ami nagyo... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 09. 17.

0

Nagy hatásvadász a film. Első ránézésre nem lehet azt mondani hogy rossz, vagy gyenge. A színvonalnak eleget téve teljesített, mégis hiányosságok vannak benne ami miatt egy lyuk tátong az egész közepén. Pennywise tényleg egy bohóc volt ebben a részbe... több»

 
Berto49   2019. 09. 12.

0
A rekord hosszúság nem nyújt csúcsteljesítményt

Eltelt 27 év, Derry városában újra garázdálkodni kezd Pennywise, vagyis Krajcáros, a félelmetes bohóc. A horrorkirály nem panaszkodhat arra, hogy a filmesek hanyagolják a műveit, idén is ez már a második filmes átdolgozás, sőt még cameo szerepet is vállalt benne. Stephen King kultikussá vált szörnyetege ellen újra felveszik a harcot az immár felnőtt Vesztesek Klubja hét tagja. Maradjon titok, hogy milyen eredménnyel. CGI borzalmak között enyhítésül humoros bemondások, jelenetek sorjáznak a végtelen hosszúságú második részben, amely nálunk joggal kapott 18-as karikát. Én nem tartom jónak ezt az adaptációt ha lehetne 2/3-ra értékelném, de végül megkapja a három csillagot. Persze ebben az esetben evidens, hogy egy több mint 1.000 oldalas könyv minden jellemzőjét képtelenség egy akármilyen terjedelmű filmben visszaadni, de legalább megpróbálkoztak vele. A szereplőket jól választották ki, bár az első rész gyerekhősei néhány kivételtől eltekintve más színészeket láttak volna szívesebben saját felnőtt képmásuknak. Krajcáros igazán rémisztő, Bill Skarsgård kitett magáért.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

0

Leporolták,átdolgozták,telepumpálták digitális injekcióval,de igazán semmi több.Nem lépte át a saját árnyékát.Természetesen respekt King előtt,hiszen a regénye zseniális,és ez az adaptáció is életképes,de nem akkora durranás,hogy ez legyen a nagyon n... több»

Galéria (26)

Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Andy Muschietti
Jaeden Lieberher
Jack Grazer
Finn Wolfhard
Jeremy Ray Taylor
Wyatt Oleff
Sophia Lillis
Andy Muschietti
Joan Gregson
James Ransone
Bill Hader
Jessica Chastain
Isaiah Mustafa
Jaeden Lieberher
Finn Wolfhard
Jessica Chastain
Bill Hader
Jaeden Lieberher
Molly Atkinson
Sophia Lillis
Finn Wolfhard
Bill Hader
Jeremy Ray Taylor
Sophia Lillis
Chosen Jacobs
Wyatt Oleff
Jaeden Lieberher
Jack Grazer
Finn Wolfhard
James Ransone
Jessica Chastain
Andy Muschietti
Andy Muschietti
Molly Atkinson
Jessica Chastain

Videók (12)

A film 347 195 808 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 229 304 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 169 perces, ezzel a leghosszabb alkotás lett a horror műfaján belül.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Bill Hader nem tudta, hogy Bill Skarsgård egyszerre tudja mozgatni a szemeit különböző irányokba. Amikor Hader megkérdezte a kollégáját, hogy hogyan érték el ezt a hatást az egyik jelenetben, Skarsgård ott helyben bemutatta neki a "képességét", amivel alaposan ráijesztett Haderre.

(hp)
 

A Pennywise-t alakító Bill Skarsgård elmondta, hogy sokkal jobban élvezte a második rész forgatását, mivel a forgatási szünetekben együtt lehetett a színésztársaival. Az első rész forgatásakor ugyanis távol kellett tartania magát a gyerekszínészektől, hogy a közös jeleneteik felvételekor valódi félelem látszódjon az arcukon.

(hp)
 

Bill Hader egy interjúban elmondta, hogy mivel az Az 2 a karrierjének első horrorja, nehezére esett eljátszani, hogy fél, mivel a való életben, ha tart valamitől, akkor csak idegesen mosolyog.

(hp)
 

Egy interjúban megkérdezték a Vesztesek klubját alakító gyerekszínészeket megkérdezték arról, kit szeretnének látni az adott karakterek felnőtt változatának szerepeiben. Finn Wolfhard (Richie Tozier) Bill Hadert, Sophia Lillis (Beverly Marsh) Jessica Chastaint, Chosen Jacobs (Mike Hanlon) Chadwick Bosemant, Jack Dylan Grazer (Eddie Kaspbrak) Jake Gyllenhaalt, Wyatt Oleff (Stanley Uris) Joseph Gordon-Levittot, Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom) Chris Prattet és Jaeden Martell (Bill Denbrough) Christian Bale-t nevezte meg. Ezek közül végül Wolfhard és Lillis elképzelése vált valóra.

(hp)
 

Az Az első részében Richie Toziert alakító Finn Wolfhard kérése volt, hogy a karakterének felnőtt változatát Bill Hader alakítsa. Bár Hader és Wolfhard sosem találkoztak korábban személyesen, de előbbi elmondta, hogy nagyon meghatónak találta a gesztust.

(hp)
 

Bár az Az 2 főszereplői a Vesztesek klubjának felnőtt tagjai, az első rész gyerekszínészei is feltűnnek a filmben.

(hp)
 

2018 áprilisában lett hivatalos, hogy Bill Hader tárgyalást folytat Richie Tozier szerepe kapcsán. Ugyanezen a héten az eredeti Az minisorozatban a Toziert alakító Harry Anderson elhunyt.

(hp)
 

James McAvoy sérülést szenvedett a forgatáson, amikor azt jelenetet vették fel, melyben összecsap Pennywise-zal. McAvoynak mindkét combszalagja meghúzódott.

(hp)
 

A film női főszerepeit alakító színésznők, Jessica Chastain és Jess Weixler a való életben legjobb barátnők.

(hp)
 
A folytatás mondhatni igazán megalomán lett, 169 perces játékidejével talán új csúcstartó a műfajon belül. Ugyanakkor hiába a hosszú játékidő, a műfaji arányok alaposan felborultak a horror kárára. Mert ugyan brutalitás, vér és ijesztgetés most is van bőven, de sem mennyiségében, sem minőségében nem ér fel elődjéhez. több»
 
Kétségbevonhatatlan tény, hogy a parafaktor továbbra is intenzív, valamint, hogy az Az minden eddiginél szélesebb körben tette népszerűvé a horrort, ebben pedig mind a két epizódnak óriási szerepe van. több»
 
Összességében az Az: Második fejezet egy korrekt folytatás lett, ami sajnos az első részt nem tudta túl szárnyalni, de sikerült utolérnie és felnőni a szellemiségéhez. több»