Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Az - 2. fejezet (2019)

It Chapter Two
Filmadatlap
 
26
Szereplők
36
Vélemények
26
Képek
12
Videók

Galéria (26)

Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Andy Muschietti
Jaeden Lieberher
Jack Grazer
Finn Wolfhard
Jeremy Ray Taylor
Wyatt Oleff
Sophia Lillis
Andy Muschietti
Joan Gregson
James Ransone
Bill Hader
Jessica Chastain
Isaiah Mustafa
Jaeden Lieberher
Finn Wolfhard
Jessica Chastain
Bill Hader
Jaeden Lieberher
Molly Atkinson
Sophia Lillis
Finn Wolfhard
Bill Hader
Jeremy Ray Taylor
Sophia Lillis
Chosen Jacobs
Wyatt Oleff
Jaeden Lieberher
Jack Grazer
Finn Wolfhard
James Ransone
Jessica Chastain
Andy Muschietti
Andy Muschietti
Molly Atkinson
Jessica Chastain

Videók (12)

 
Török389133   2021. 08. 28.

legújabb vélemény

0

Egyáltalán nem félelmetes, és még csak nem is ijesztő, de jól össze van rakva, és élvezetes film. De aki horrort vár, az inkább el se kezdje!

 
Artemisia   2021. 06. 28.

a nap véleménye

8
27 év múlva...

Stephen Kinget nem hiába hívják a horror királyának. Művei mesterien ragadják meg az emberek félelmeit, és a legsötétebb rémálmok kivetüléseiként adják őket vissza. Azonban a regényei nem csupán olcsó rémisztésre és brutalitásra épülnek. Aki kicsit i... teljes kritika»

 
Orosz István   2019. 09. 07.

4
Nem durrant akkorát mint az első rész!

Nekem ez a film minden volt, csak nem összeszedett. Megvolt a nagy újra találkozás mindenki külön utakon járt. Senki nem emlékezik senkire, és a film nagy része egy hatalmas flashback. Így van, eltellik az egész az emlékek áradatában lerágjuk ugyanazt a csontot mint az első részben. A történet végig egy vezérszálon halad, hiányoznak a csattanók, várom azt hogy történjen valami, de nem igazán akar megkegyelmezni a film. Sajnos a karakterek sem nagyon bontakoztak ki, igen megismertük őket az első részből, de gyerekként, azóta ugye bár sz emberek nagyon sokat változnak. Annyi tetszett végre tudtunk meg valamit pennywise-ról. Kicsit csalódott vagyok.

 
Puncs   2019. 10. 13.

a nap véleménye

2
Derry vérgőzös meséje folytatást nyert

Derry réme huszonhét év után visszatért, hogy ismét gyilkoljon és félelmet keltsen a nézőben, ami kevésbé sikerült, mint az első résznek. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a felnőtt színészek nem rettegtek annyira Pennywise-tól, mint a gyerekek. Eg... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

0

Leporolták, átdolgozták, telepumpálták digitális injekcióval, de igazán semmi több. Nem lépte át a saját árnyékát. Természetesen respekt King előtt, hiszen a regénye zseniális, és ez az adaptáció is életképes, de nem akkora durranás, hogy ez legyen a... több»

 
7ETEDIK   2019. 09. 07.

1
AZ 2.0

Ebben a filmben minden volt. Melegek, majdnem 3 órás játékidő és még maga Stephen King is egy picike szerepben. Egy valami viszont nem: az újdonság varázsa, ami az elsőben még volt. A Mama rendezője egy olyan első részt pakolt az asztalra, ami nagyo... teljes kritika»

 
Berto49   2019. 09. 12.

0
A rekord hosszúság nem nyújt csúcsteljesítményt

Eltelt 27 év, Derry városában újra garázdálkodni kezd Pennywise, vagyis Krajcáros, a félelmetes bohóc. A horrorkirály nem panaszkodhat arra, hogy a filmesek hanyagolják a műveit, idén is ez már a második filmes átdolgozás, sőt még cameo szerepet is vállalt benne. Stephen King kultikussá vált szörnyetege ellen újra felveszik a harcot az immár felnőtt Vesztesek Klubja hét tagja. Maradjon titok, hogy milyen eredménnyel! CGI borzalmak között enyhítésül humoros bemondások, jelenetek sorjáznak a végtelen hosszúságú második részben, amely nálunk joggal kapott 18-as karikát. Én nem tartom jónak ezt az adaptációt, ha lehetne, 2/3-ra értékelném, de végül megkapja a három csillagot. Persze ebben az esetben evidens, hogy egy több mint 1 000 oldalas könyv minden jellemzőjét képtelenség egy akármilyen terjedelmű filmben visszaadni, de legalább megpróbálkoztak vele. A szereplőket jól választották ki, bár az első rész gyerekhősei néhány kivételtől eltekintve más színészeket láttak volna szívesebben saját felnőtt képmásuknak. Krajcáros igazán rémisztő, Bill Skarsgård kitett magáért.

A film 347 195 808 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 229 304 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 169 perces, ezzel a leghosszabb alkotás lett a horror műfaján belül.

(Laca//Ho/rr/oR// )
 

Bill Hader nem tudta, hogy Bill Skarsgård egyszerre tudja mozgatni a szemeit különböző irányokba. Amikor Hader megkérdezte a kollégáját, hogy hogyan érték el ezt a hatást az egyik jelenetben, Skarsgård ott helyben bemutatta neki a "képességét", amivel alaposan ráijesztett Haderre.

(hp)
 

A Pennywise-t alakító Bill Skarsgård elmondta, hogy sokkal jobban élvezte a második rész forgatását, mivel a forgatási szünetekben együtt lehetett a színésztársaival. Az első rész forgatásakor ugyanis távol kellett tartania magát a gyerekszínészektől, hogy a közös jeleneteik felvételekor valódi félelem látszódjon az arcukon.

(hp)
 

Bill Hader egy interjúban elmondta, hogy mivel az Az 2 a karrierjének első horrorja, nehezére esett eljátszani, hogy fél, mivel a való életben, ha tart valamitől, akkor csak idegesen mosolyog.

(hp)
 

Egy interjúban megkérdezték a Vesztesek klubját alakító gyerekszínészeket megkérdezték arról, kit szeretnének látni az adott karakterek felnőtt változatának szerepeiben. Finn Wolfhard (Richie Tozier) Bill Hadert, Sophia Lillis (Beverly Marsh) Jessica Chastaint, Chosen Jacobs (Mike Hanlon) Chadwick Bosemant, Jack Dylan Grazer (Eddie Kaspbrak) Jake Gyllenhaalt, Wyatt Oleff (Stanley Uris) Joseph Gordon-Levittot, Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom) Chris Prattet és Jaeden Martell (Bill Denbrough) Christian Bale-t nevezte meg. Ezek közül végül Wolfhard és Lillis elképzelése vált valóra.

(hp)
 
A vizuális világ, ha most nem is eredményez felejthetetlen képeket, így is gazdag, sokszínű és néha egészen eredeti; Muschietti továbbra is az egyik legügyesebb tanítványa a Guillermo del Toro-féle horroriskolának. Csak épp a klasszikusoktól marad most is bő kilométeres távolságba több»
 
Az Az – Második fejezet közel sem nézhetetlen, a horror műfajon belül pedig párját ritkítóan látványos, mégis érződik rajta, hogy elfogyott az a tűz, ami az első rész során nagyon is jelen volt. A legnagyobb probléma az, hogy nem mert tovább mélyedni a saját karaktereiben, és tartalom hiányában még inkább kiütközik az értelmetlenül túlnyújtott játékidő. több»
 
A folytatás mondhatni igazán megalomán lett, 169 perces játékidejével talán új csúcstartó a műfajon belül. Ugyanakkor hiába a hosszú játékidő, a műfaji arányok alaposan felborultak a horror kárára. Mert ugyan brutalitás, vér és ijesztgetés most is van bőven, de sem mennyiségében, sem minőségében nem ér fel elődjéhez. több»