Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Az - 2. fejezet (2019)

It Chapter Two
Filmadatlap
 
26
Szereplők
38
Vélemények
26
Képek
12
Videók

Galéria (26)

Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Andy Muschietti
Jaeden Martell
Jack Grazer
Finn Wolfhard
Jeremy Ray Taylor
Wyatt Oleff
Sophia Lillis
Andy Muschietti
Joan Gregson
James Ransone
Bill Hader
Jessica Chastain
Isaiah Mustafa
Jaeden Martell
Finn Wolfhard
Jessica Chastain
Bill Hader
Jaeden Martell
Molly Atkinson
Sophia Lillis
Finn Wolfhard
Bill Hader
Jeremy Ray Taylor
Sophia Lillis
Chosen Jacobs
Wyatt Oleff
Jaeden Martell
Jack Grazer
Finn Wolfhard
James Ransone
Jessica Chastain
Andy Muschietti
Andy Muschietti
Molly Atkinson
Jessica Chastain

Videók (12)

 
CruzRamos   2023. 03. 05.

legújabb vélemény

0

Egyértelműen nem ér fel az első szintjéhez, de méltó hozzá. Félelmetes és izgalmas. Vizuálisan nagyon erős, ahogy atmoszférában is próbál helytállni, és ez többé-kevésbé ez sikerül is neki. Félő volt, hogy a gyerekszál hiánya majd erősen érződik ezen... több»

 
Artemisia   2021. 06. 28.

a nap véleménye

8
27 év múlva...

Stephen Kinget nem hiába hívják a horror királyának. Művei mesterien ragadják meg az emberek félelmeit, és a legsötétebb rémálmok kivetüléseiként adják őket vissza. Azonban a regényei nem csupán olcsó rémisztésre és brutalitásra épülnek. Aki kicsit i... teljes kritika»

 
Orosz István   2019. 09. 07.

4
Nem durrant akkorát mint az első rész!

Nekem ez a film minden volt, csak nem összeszedett. Megvolt a nagy újra találkozás mindenki külön utakon járt. Senki nem emlékezik senkire, és a film nagy része egy hatalmas flashback. Így van, eltellik az egész az emlékek áradatában lerágjuk ugyanazt a csontot mint az első részben. A történet végig egy vezérszálon halad, hiányoznak a csattanók, várom azt hogy történjen valami, de nem igazán akar megkegyelmezni a film. Sajnos a karakterek sem nagyon bontakoztak ki, igen megismertük őket az első részből, de gyerekként, azóta ugye bár sz emberek nagyon sokat változnak. Annyi tetszett végre tudtunk meg valamit pennywise-ról. Kicsit csalódott vagyok.

 
Lubi   2019. 09. 04.

a nap véleménye

3
A horror bohóca visszatér

Két évvel ezelőtt az Az hatalmas közönség- és kritikai siker volt. Most a vesztesek klubja 27 évvel később felnőttként is felveszi a harcot Azzal, és lezárul Stephen King világsikerű könyvének második fejezete. De vajon ismét mind lebegni fogunk? A t... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 10. 13.

a nap véleménye

2
Derry vérgőzös meséje folytatást nyert

Derry réme huszonhét év után visszatért, hogy ismét gyilkoljon és félelmet keltsen a nézőben, ami kevésbé sikerült, mint az első résznek. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a felnőtt színészek nem rettegtek annyira Pennywise-tól, mint a gyerekek. Eg... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

0

Leporolták, átdolgozták, telepumpálták digitális injekcióval, de igazán semmi több. Nem lépte át a saját árnyékát. Természetesen respekt King előtt, hiszen a regénye zseniális, és ez az adaptáció is életképes, de nem akkora durranás, hogy ez legyen a... több»

 
HE7EDIK   2019. 09. 07.

1
AZ 2.0

Ebben a filmben minden volt. Melegek, majdnem 3 órás játékidő és még maga Stephen King is egy picike szerepben. Egy valami viszont nem: az újdonság varázsa, ami az elsőben még volt. A Mama rendezője egy olyan első részt pakolt az asztalra, ami nagyo... teljes kritika»

A film 347 195 808 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 229 304 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 169 perces, ezzel a leghosszabb alkotás lett a horror műfaján belül.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Bill Hader nem tudta, hogy Bill Skarsgård egyszerre tudja mozgatni a szemeit különböző irányokba. Amikor Hader megkérdezte a kollégáját, hogy hogyan érték el ezt a hatást az egyik jelenetben, Skarsgård ott helyben bemutatta neki a "képességét", amivel alaposan ráijesztett Haderre.

(hp)
 

A Pennywise-t alakító Bill Skarsgård elmondta, hogy sokkal jobban élvezte a második rész forgatását, mivel a forgatási szünetekben együtt lehetett a színésztársaival. Az első rész forgatásakor ugyanis távol kellett tartania magát a gyerekszínészektől, hogy a közös jeleneteik felvételekor valódi félelem látszódjon az arcukon.

(hp)
 

Bill Hader egy interjúban elmondta, hogy mivel az Az 2 a karrierjének első horrorja, nehezére esett eljátszani, hogy fél, mivel a való életben, ha tart valamitől, akkor csak idegesen mosolyog.

(hp)
 

Egy interjúban megkérdezték a Vesztesek klubját alakító gyerekszínészeket megkérdezték arról, kit szeretnének látni az adott karakterek felnőtt változatának szerepeiben. Finn Wolfhard (Richie Tozier) Bill Hadert, Sophia Lillis (Beverly Marsh) Jessica Chastaint, Chosen Jacobs (Mike Hanlon) Chadwick Bosemant, Jack Dylan Grazer (Eddie Kaspbrak) Jake Gyllenhaalt, Wyatt Oleff (Stanley Uris) Joseph Gordon-Levittot, Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom) Chris Prattet és Jaeden Martell (Bill Denbrough) Christian Bale-t nevezte meg. Ezek közül végül Wolfhard és Lillis elképzelése vált valóra.

(hp)
 
A vizuális világ, ha most nem is eredményez felejthetetlen képeket, így is gazdag, sokszínű és néha egészen eredeti; Muschietti továbbra is az egyik legügyesebb tanítványa a Guillermo del Toro-féle horroriskolának. Csak épp a klasszikusoktól marad most is bő kilométeres távolságba több»
 
Az Az – Második fejezet közel sem nézhetetlen, a horror műfajon belül pedig párját ritkítóan látványos, mégis érződik rajta, hogy elfogyott az a tűz, ami az első rész során nagyon is jelen volt. A legnagyobb probléma az, hogy nem mert tovább mélyedni a saját karaktereiben, és tartalom hiányában még inkább kiütközik az értelmetlenül túlnyújtott játékidő. több»
 
A folytatás mondhatni igazán megalomán lett, 169 perces játékidejével talán új csúcstartó a műfajon belül. Ugyanakkor hiába a hosszú játékidő, a műfaji arányok alaposan felborultak a horror kárára. Mert ugyan brutalitás, vér és ijesztgetés most is van bőven, de sem mennyiségében, sem minőségében nem ér fel elődjéhez. több»