Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
60

Hívatlanok 2: Éjjeli préda (2018)

The Strangers: Prey at Night
Filmadatlap
 
18
Szereplők
14
Vélemények
40
Képek
9
Videók
 
mamiéstöti2   2018. 10. 28.

Megmondom őszintén, hogy nem emlékszem már az 1. részre, úgyhogy nem hagyott mély nyomot bennem, de gondoltam miért is ne nézhetném meg a folytatást. Nem húzták-vonták túl a filmet felesleges felvezetéssel, egyből a közepébe csaptak. A gyilkolás indokát nem igazán értettem, de a film 2/3-nál megkaptam a választ. A 2. gyilkos halála előtt megkérdezi a lány, hogy: Miért csinálod ezt? A válasz pedig így szólt: Miért ne. Innentől kezdve nem volt több kérdésem és nem is próbáltam valamilyen a háttérben futó szál után kutatni. Ezzel együtt, azért vannak benne jó jelenetek és az is tetszik benne, hogy megmutatja a film, hogy a támadó is hús-vér ember, akivel, ha szembeszállsz és elég bátor vagy, ugyanúgy meghal, mintha hagyod magad és te vagy az áldozat.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 05.

Személy szerint jóval többet vártam ettől a filmtől, látván az 1. részét. Tipikus átlagos horrorfilmről van szó, amit barátnővel otthon, péntek este egy tál popcornnal. Voltak benne jó kis látványos parázs jelenetek de többnyire kiszámítható volt a film és messze alul múlja az elődjét.


 
HercegPeter   2019. 01. 22.

Ahogy az első rész, ez sem volt egy komoly alkotás. Viszont egyértelmű, hogy egy ilyen filmből folytatás készül. Arra éppen elég. Nekem már az is furcsa, hogy 10 évet vártak vele. A két részben annyi a közös, hogy mindkettő kapott egy nevesebb női főszereplőt, hátha ő elég ahhoz hogy eladják. Annyira tényleg elég volt, de egy jó filmre már nem. Egy átlagos gyilkolászós horror. Egyszer meg lehet nézni, de hamar el fogjuk felejteni. Egy olyan film, amiről nehéz sokat beszélni.

 
HETEDIK   2018. 04. 01.

Az előzetes többet ígért, bár van benne néhány durvább és ötletesebb rész, főleg a medencés jelenet és az alatta futó Bonnie Tyler sláger különösen tetszett. De mindezt leszámítva egy kliséktől hemzsegő egyszer nézős horror szösszenet lett csak belőle. Aki durva és kreatív horrort akar látni a témában, annak ajánlom Alexandre Aja Magasfeszültségét.

 
alexxx   2018. 03. 04.

A folytatás nem igazán tud túllépni az első rész árnyékán. Egy nagyon egyszerű , könnyen fogyasztható horror, ami nem igazán bővelkedik eredeti elemekben, de a zsáner kedvelői valószínűleg megtalálják benne a számításaikat. Az biztos, hogy megvannak a maga erős pillanatai, de sokkal többet nem tud felmutatni.

Christina Hendricks
Bailee Madison
Martin Henderson
Christina Hendricks
Lewis Pullman
Bailee Madison
Lewis Pullman
Bailee Madison
Christina Hendricks
Bailee Madison
Martin Henderson
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Christina Hendricks
Bailee Madison
Christina Hendricks
Bailee Madison
Christina Hendricks
Bailee Madison
Lewis Pullman
Martin Henderson
Lewis Pullman
 
A Johannes Roberts által rendezett Hívatlanok 2.: Éjjeli préda című film nem lesz új horror klasszikus, de az biztos, hogy egyszeri mozis élménynek tökéletesen megfelel. 75/100 több»
 
Az idén tízéves, korrekt home invasion horrorhoz Johannes Roberts (47 méter mélyen) a nyolcvanas évek slasherjei előtt tisztelgő folytatást rendezett. Ötletnek nem volt rossz. 50/100 több»
 
Röviden: a műfaj szerelmeseinek nagyon ajánlott, ám a „potyahorror-nézők” is szerencsét próbálhatnak vele, főleg mert az első rész ismerete nélkül is lazán megtekinthető. 7/10 több»
 

Az első és a második rész elején is láthatjuk a feliratot, hogy "igaz történet alapján". Nem tisztázott azonban, hogy mi inspirálta a filmet valójában. Bryan Bertino úgy nyilatkozott, hogy részben saját gyermekkori történeteiből, részben Charles Manson bandájának gyilkosságaiból gyúrta össze a filmet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film egy-egy jelenetben megidézi Spielberg Párbaj és Carpenter Christine című munkáját.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Eredetileg a film az első rész túlélőjével, Liv Tylerrel nyitott volna, ám Bryan Bertino forgatókönyvét jelentősen átdolgozták (Ben Ketai írót kérték fel a feladatra), így ez a terv nem valósult meg.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.