Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
61

Hívatlanok 2: Éjjeli préda (2018)

The Strangers: Prey at Night
Filmadatlap
 
18
Szereplők
9
Vélemények
40
Képek
9
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 05.

Személy szerint jóval többet vártam ettől a filmtől, látván az 1. részét. Tipikus átlagos horrorfilmről van szó, amit barátnővel otthon, péntek este egy tál popcornnal. Voltak benne jó kis látványos parázs jelenetek de többnyire kiszámítható volt a film és messze alul múlja az elődjét.

 
Hetedik   2018. 04. 01.

Az előzetes többet ígért, bár van benne néhány durvább és ötletesebb rész, főleg a medencés jelenet és az alatta futó Bonnie Tyler sláger különösen tetszett. De mindezt leszámítva egy kliséktől hemzsegő egyszer nézős horror szösszenet lett csak belőle. Aki durva és kreatív horrort akar látni a témában, annak ajánlom Alexandre Aja Magasfeszültségét.


 
ionlywearblack   2018. 06. 04.

Az első rész 2008-as bemutatása után álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha előveszik ezt a filmet. A folytatás bejelentése óta, vegyes érzelmek kavarogtak bennem, nagyon ritkán üti meg a második film az első mércéjét. A történetre és annak kidolgozására nem térnék ki különösképpen. A film magára húzza a klasszikus horrorok zsánerköpenyét. Adott egy család akik a kikapcsolódás reményében elutaznak egy különös hangulatú lakókocsi parkba. A karakterek egydimenziósak, tipikus szülők, akik küzdenek lázadozó gyermekeikkel. Viszont erre a szerepre a két testvér teljesen alkalmas. Kinsey (Bailee Madison) tökéletes az áldozat szerepére, cselekedetei szórakoztatóak, átalakulása jelentős. A film atmoszférája nagyon erős, az elhagyatott lakókocsiparkban szinte mi is menekülünk a maszkos emberek elől. (Rengeteg utalás van az előző részre, ami szintén szórakoztató, jó keresgélést!) Vannak jelenetek, amik vizuálisan iszonyatosan szemet gyönyörködtetőek pl. medencés jelenet, a filmben felcsendülő klasszikus dalok tökéletesen illenek a jelenetekbe. A film erőssége pedig, hogy állandóan zakatol az agyunk mi lehet a támadók indítéka, honnan jöttek, kik lehetnek. Vajon lehull a maszk végre, vagy várhatunk ismét 10 évet, hogy kiderüljön az igazság?

 
Maestro   2018. 08. 05.

Ott van előtted az egyik gyilkos a bandából, akik megölték anyád, apád kezedben pisztoly, de nem lövöd le. inkább elszaladsz mert nem bírod megtenni. Logikátlan klisés idegesítő. Nagyon gyenge.

 
gerda   2018. 03. 08.

Szerintem teljesen korrekt lett, vagyis, nekem abszolút bejött az első rész, annak ellenére, hogy nem volt egy korszakalkotó film, de ez hozza annak a színvonalát. Van benne pár paráztató rész (mondjuk egy kicsivel többet is el tudtam volna viselni ezekből), amik azért nyitva tartják a szemed, szóval unatkozni nem igazán fogsz. A hívatlanok 2 nem lesz az év horrorja, de amíg arra várunk, időtöltésnek abszolút megfelel.

Christina Hendricks
Bailee Madison
Martin Henderson
Christina Hendricks
Lewis Pullman
Bailee Madison
Lewis Pullman
Bailee Madison
Christina Hendricks
Bailee Madison
Martin Henderson
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Bailee Madison
Christina Hendricks
Bailee Madison
Christina Hendricks
Bailee Madison
Christina Hendricks
Bailee Madison
Lewis Pullman
Martin Henderson
Lewis Pullman
 
A Johannes Roberts által rendezett Hívatlanok 2.: Éjjeli préda című film nem lesz új horror klasszikus, de az biztos, hogy egyszeri mozis élménynek tökéletesen megfelel. 75/100 több»
 
Az idén tízéves, korrekt home invasion horrorhoz Johannes Roberts (47 méter mélyen) a nyolcvanas évek slasherjei előtt tisztelgő folytatást rendezett. Ötletnek nem volt rossz. 50/100 több»
 
Röviden: a műfaj szerelmeseinek nagyon ajánlott, ám a „potyahorror-nézők” is szerencsét próbálhatnak vele, főleg mert az első rész ismerete nélkül is lazán megtekinthető. 7/10 több»
 

Az első és a második rész elején is láthatjuk a feliratot, hogy "igaz történet alapján". Nem tisztázott azonban, hogy mi inspirálta a filmet valójában. Bryan Bertino úgy nyilatkozott, hogy részben saját gyermekkori történeteiből, részben Charles Manson bandájának gyilkosságaiból gyúrta össze a filmet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film egy-egy jelenetben megidézi Spielberg Párbaj és Carpenter Christine című munkáját.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Eredetileg a film az első rész túlélőjével, Liv Tylerrel nyitott volna, ám Bryan Bertino forgatókönyvét jelentősen átdolgozták (Ben Ketai írót kérték fel a feladatra), így ez a terv nem valósult meg.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.