2018.03.12   szerző: hp   hozzászólások: 0

Bár volt kihívója, ezen a hétvégén is mindenkit kenterbe vert a Fekete Párduc, mely újabb mérföldkőhöz érkezett.

Már 1 milliárd felett a Fekete Párduc, Charlize Theron csúnyán beégett

Négy hete zsinórban hozza a bevételi lista első helyét a Fekete Párduc, erre legutóbb a Star Wars - Az ébredő Erő volt képes. A Marvel adaptációja 41,1 millióval könnyedén végzett a lista élén, míg az összbevételek tekintetében már a 1 milliárd dolláros álomhatárt is átlépte. A produkció csak ezen a hétvégén mutatkozott be Kínában, ahol három nap alatt összesen 66,5 millió dollár értékben váltottak rá jegyet.

A dobogó második fokát a Disney vegyes fogadtatású fantasyje, a hamarosan a hazai mozikba is megérkező Időcsavar szerezte meg. A film 33,3 millióval kezdte meg mozis szereplését, ami megfelel az előzetes becsléseknek, bár a sztárparádé és a tetemes büdzsé fényében mégsem lehet hatalmas okuk az örömre az alkotóknak. A fantasyért a kritikusok sem rajongtak, legalábbis erről árulkodik a RottenTomatoes 42 százalékos összesített értékelése.

A harmadik helyet egy horror, a Hívatlanok 2: Éjjeli préda szerezte meg 10,4 millióval, melyet a Disney filmjéhez hasonlóan mind a kritikusok, mind a nézők vegyesen fogadtak. Ez a szám mindenesetre egyáltalán nem rossz ilyen mezőnyben egy alacsony költségvetésű korhatáros filmtől. A Hívatlanok 2 már a hazai mozikban is megtekinthető.

Nem sokon múlt, de lecsúszott a dobogóról Jennifer Lawrence kémthrillerje, a Vörös veréb, mely ugyanakkor éppen csak meg tudta előzni az idei év eddig legnagyobb vígjátéksikerét, az Éjszakai játékot.

Minden lehetséges fronton leszerepelt azonban a hamarosan nálunk is látható Hurrikán meló, mely a nyolcadik helyet szerezte meg, és Charlize Theron valamint Amanda Seyfried fekete humorú vígjátéka, a Gringo, mely a legjobb tízbe sem tudta beverekedni magát.

A top10-es listát és a pontos bevételi összegeket idelent találjátok.

#10

akció | családi | fantasy

Az 1995-ben leforgatott Jumanji remake-je. A Sony Pictures Enterainment gyártásában a Csodálatos pókember producere Matt Tolmach együtt dolgozik az eredeti produkció készítőivel,... több»

$2,755,000    
#9

66 Expedíció  (2018)

dráma | fantasy | horror

Egy biológus egy veszélyes és titkos expedícióra jelentkezik, ahol a természet törvényei semmisnek bizonyulnak. több»

$3,150,000    
#8

akció | thriller

Egy csapatnyi tolvaj nagyszabású akciót tervez az Egyesült Államok egyik pénzverdéje ellen, mivel éppen egy ötös szintű hurrikán söpör végig a környéken. több»

$3,150,000    
#7

akció | dráma | krimi

Miután családját szétszakítják, egy apa gyilkológéppé változik, hogy igazságot szolgáltasson. több»

$6,600,000    
#6

animáció | családi | fantasy

Beatrix Potter klasszikus meséjének játékfilmes feldolgozása, melyben egy lázadó nyúl próbál beszökni a farmer veteményeskertjébe. A falánk és kíváncsi nyuszit Péternek... több»

$6,800,000    
#5

misztikus | vígjáték

A film története szerint egy csapatnyi jó barát, akik együtt szoktak játszani, hirtelen azon kapják magukat, hogy egy rejtélyes gyilkossági ügyben nyomoznak... több»

$7,905,000    
#4

thriller

A kémek nem válogatnak az eszközökben. Egy titkos ügynök nemcsak pisztolyokkal, késekkel, mérgekkel és poloskákkal bánik tökéletesen. Ha kell, a teste lesz a fegyvere. Dominika... több»

$8,150,000    
#3

horror

Egy pénzügyi gondokkal küzdő család kénytelen elhagyni otthonát és egy lakókocsiparkba költözni. Megpróbáltatásaik azonban itt nem érnek véget, ugyanis fegyveresek támadnak... több»

$10,480,000    
#2

38 Időcsavar  (2018)

családi | fantasy | kaland

Miután tudós édesapjuk nyomtalanul eltűnik, három különös lény jelenik meg a testvérpárnál és egy barátjukkal együtt az űrbe küldik a fiatalokat, hogy rátaláljanak az... több»

$33,316,000    
#1

akció | kaland | sci-fi

Wakanda új királyának T'Challa-nak meg kell védenie az országát a külső és a belső ellenségektől egyaránt.

$41,136,000