Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Éjszakai játék (2018)

Game Night
Filmadatlap
 
29
Szereplők
39
Vélemények
39
Képek
10
Videók
 
uniterra   2021. 02. 10.

legújabb vélemény

0

Ez a film egy tévedés, a feléig elkínlódtam, aztán ennyi, borzasztóan untam.

 
ZozArt89   2019. 05. 06.

a nap véleménye

0
Véresen vicces!

A 2018-as év egyik legjobb vígjátéka volt az Éjszakai játék. Manapság elég gyér stílusú vígjátékok jönnek egyre-másra. Aminek általában az a fő motívuma, hogy folyamatosan tolják az arcunkba a "poénokat", amiknél inkább letakarom a szemem, annyira kí... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 12.

a nap véleménye

2
Milyen ízt is érzünk a szánkban?

Az Éjszakai játék kapcsán rengeteg pozitív kritikát és véleményt olvastunk, s ezek alapján bátorkodtunk megnézni egy kellemes vasárnap este. Talán épp a remek kritikai fogadtatás miatt, talán más miatt, de a végén így összegeztük a látottakat: lehets... teljes kritika»

 
Diesel   2018. 06. 05.

2

Egész jó lett. Végig jól szórakoztam, és kellően csavaros volt a story. Volt amit már én is soknak éreztem azért, de ettől függetlenül összességében egy jó kis humoros film lett. A szereplők játéka jó volt a két főszereplő páros szerintem nagyon össz... több»

 
mamiéstöti2   2019. 02. 08.

0

Nagyon izgalmas és fordulatos film, szuperül alakítanak benne a színészek. Végig leköti a figyelmet, hogy most mi is a valós és mi nem az.

 
indingo   2018. 03. 03.

0

Ritkán nézek vígjátékot moziban, mert ritkán készült olyan ami megérné a pénzt. Erről sok jót hallottam, úgyhogy adtam neki egy esélyt. Nem volt rossz az ötlet, de a végére már egy kicsit sok lett az agyatlan beszólás. Az egész vígjáték műfaj kifigurázása.

 
dailyfilmsan   2020. 05. 22.

0

Társasjáték fan vagyok úgyhogy a film témája magával ragadott rögtön. Nagyon tetszett emellett a kohézió ami a színészek között volt. Ötletes, de semmiképpen nem életszerű a film de nem is az a legfőbb szempont ha az amúgy szórakoztató és élvezhető, ez pedig az.

Galéria (39)

Jason Bateman
Rachel McAdams
Jason Bateman
Rachel McAdams
Jason Bateman
Rachel McAdams
Jason Bateman
Rachel McAdams
Rachel McAdams
Jason Bateman
Sharon Horgan
Billy Magnussen
Billy Magnussen
Jason Bateman
Jason Bateman
Rachel McAdams
Kyle Chandler
Rachel McAdams
Jason Bateman
Jesse Plemons
Billy Magnussen
Jesse Plemons
Rachel McAdams
Jason Bateman
Lamorne Morris
Billy Magnussen
Jason Bateman
Rachel McAdams
Billy Magnussen
Sharon Horgan
Jason Bateman
Sharon Horgan
Billy Magnussen
Lamorne Morris
Rachel McAdams
Jason Bateman
Lamorne Morris
Billy Magnussen
Sharon Horgan
Billy Magnussen
Billy Magnussen
Sharon Horgan
Billy Magnussen
Jason Bateman
Kyle Chandler
Billy Magnussen
Kyle Chandler

Videók (10)

A film összbevétele 117 201 013 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 195 157 602 forintot termelt. A hazai mozik összesen 136 138 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Gary Kingsbury rendőr karakterének nevét a rendező John Francis Daley felesége, Corinne Kingsbury után kapta.

(Diesel)
 

John Francis Daley rendező Carter néven szerepelt a filmben. Ez azért érdekes mert A Förtelmes főnökök (2011) című filmben is Carter nevű szereplőt is ő játszotta.

(Diesel)
 

A filmben Ryan (Billy Magnussen) egy földalatti harci klubról mesél. Az egyik "kitalálós" játék során Annie-nek, és barátainak kellene megfejtenie a feladványt ami nem más, mint Edward Norton színész. Ez nem más mint egy utalás Edward Norton a Harcosok klubja (1999) című filmre.

(Diesel)
 

A játék mindenkiből kihozza a szenvedélyt. Rachel McAdams például azt mesélte újságíróknak, hogy ő társasjátékozás közben valóban minden másról meg tud feledkezni, és csak egyre figyel: a győzelemre. Mindez azért került szóba, mert az Éjszakai játék (Game Night, hazai bemutató: február 22.) című vígjáték egy csapat eszeveszett játékosról szól, akik már meg sem tudják különböztetni az igazi bűnt a gyilkosozástól. – Én meg a tesóim minden karácsonykor valami táblás játékot kaptunk a szüleinktől – mondta a színésznő. – Gyerekkoromban meg fiatal felnőttként is nagyon keményen nyomtam velük. De ha új vagyok egy társaságban, akkor elfojtom magamban a győzhetnéket, igyekszem szerénynek mutatkozni… mintha nem érdekelne a siker. A színésznő azt is elmesélte, hogy a filmbeli csapat a közös munkát együtt, egy játékkal töltött estével kezdte: McAdams, Jason Bateman meg a többiek játszott egy hosszú parti Clue-t: a filmben szereplő Billy Magnussen főzte a közös vacsorát. – Billy szerencsére nem szereti annyira a társasjátékokat – emlékezett Rachel McAdams. – Ő a főzésben akar mindenkit lepipálni: szóval, nagyon jól hangulatban kezdődött a forgatás. IC Press.

(hp)
 

Nem először állt a kamerák elé együtt Jason Bateman és Rachel McAdams. Korábbi közös filmjük a 2009-es A dolgok állása volt.

(hp)
 

Rachel McAdams és Michael Cyril Creighton második közös filmje a 2015-ös Sptolight után.

(hp)
 

A film forgatása 2017. áprilisában kezdődött meg Atlantában, Georgia államban.

(hp)
 

Valószínűleg ideje elbúcsúzni attól a közhelytől, hogy a filmrendezés magányos mesterség. Ha Taviani-, a Dardenne vagy a Cohen-testvérek munkássága nem lett volna elég ellenpéldának, itt az új páros, az Éjszakai játék (Game Night, hazai bemutató: február 22.) két rendezője, Jonathan Goldstein és John Francis Daley, akik korábban forgatókönyv-íróként próbálgatták az összmunkát: a Pókember – Hazatérés és a Förtelmes főnökök-filmek történetét meg poénjait is nekik köszönhetjük. Most egy csapat játékmániásról készítettek vígjátékot, akik összekeverik a saját gyilkosos partijukat és a valóságot. Szerintük egyáltalán nem nehéz kettesben dolgozni. – Nem osztjuk fel egymás közt a feladatokat, mindenről közösen döntünk – magyarázta a módszerüket Goldstein. – És sokszor van, hogy nem értünk egyet – tette hozzá Daley. – De ez jó dolog, mert így születnek a legjobb ötleteink… amelyekre később mindkettőnk úgy emlékszik, hogy neki jutott eszébe. A lényeg, hogy egy agyból feleannyi ötlet pattan ki, mint kettőből. És ha nem tudunk megegyezni, leforgatjuk mindkettőnk változatát. A vágószobában azután újra kezdhetjük a vitát: míg a legjobb változat nem győz. (IC Press)

(hp)
 
Az Éjszakai játék nem valószínű, hogy valaha is klasszikussá válik majd, de másfél órányi kikapcsolódásra tökéletesen megfelel. több»
 
Ha mindebből nem jött volna le, az Éjszakai játék képes megnevettetni az embert, ami a legfontosabb feladata egy vígjátéknak. A humora érett, de se nem (túl) tapló, se nem gyermeteg. Mondhatni olyan, amilyennek 2018-ban lennie kell. több»
 
Ritka az olyan vígjáték, amiben nincsenek rossz, vagy lapos viccek is a sikerültebbek mellett, de az Éjszakai játékban nem emlékszünk egyetlen ilyenre sem. Ha pedig sorban érkeznek a (ráadásul hibátlan ütemérzékkel elővezetett) poénok, akkor biztos a siker, nem igaz? Mint egy nyerő játékban. több»