Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
24
Vélemények
39
Képek
11
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 12.

Az Éjszakai játék kapcsán rengeteg pozitív kritikát és véleményt olvastunk, s ezek alapján bátorkodtuk megnézni egy kellemes vasárnap este. Talán épp a remek kritikai fogadtatás miatt, talán más miatt, de a végén így összegeztük a látottakat: lehetséges, hogy mi néztünk valami más filmet, de az kizárt, hogy ezt az alkotást a jól sikerült vígjátékok közé soroljuk. Merthogy az Éjszakai játékban semmi sem működött azokból, amelyeket erényként emlegettek különböző írásokban. Adva van egy házaspár, amely imád a barátival különböző (társas) játékokat játszani. Egyszer csak megjelenik a színen a férj testvére, aki kiadja magát az élet császárának, s elhívja a társaságot egy különleges partira. Mint később kiderül, ezúttal egy olyan játékba vágnak bele, ahol valakit elrabolnak, s a cél az, hogy minél előbb megtalálják az eltűnt személyt. Máris megkaptuk a tipikus akcióvígjáték sablont (egyszerű hétköznapi embernek kell akcióhősöket megszégyenítő módon megoldani egy bűntényt), s hát kérem van itt akció, meg van is némi vígjáték, csak valahogy egyik sem működik igazán, mert az előbbi nem elég izgalmas (talán túl hamar lelepleződik, hogy itt nem babra megy a játék), utóbbi pedig kimondottan lapos (igazi sablonos elemekből építkezik, ennek legirritálóbb példája a miért csaltál meg Denzel Washingtonnal vita vagy az asszonyka meglövi a kamunak hitt pisztollyal férj urát). Nem tudom mi lett volna az igaz humorforrás a filmben, de én a nagyjából 100 perces játékidő alatt kétszer, ha tudtam nevetni. Az pedig, hogy idézgetünk kultfilmekből, meg tisztelgünk előttük az már a lerágott csont kategória. Ráadásként pedig megint nem tudok elmenni szó nélkül a gyenge forgatókönyv mellett: kiderül egy emberkéről, hogy nem az, akinek gondoltuk, a karakterek érdemi kibontására nem hagy időt, a legtöbb „probléma” játszi egyszerűséggel oldódik meg… csak hogy párat említsünk. A végére érve keserű szájízzel konstatáltuk, hogy ezért bizony kár volt. Sajnáljuk, mert a főbb szereplők közül Jason Batemant és Rachel McAdamset is bírjuk, de jelen filmjük a csalódást keltők táborát erősíti. A kutya legalább cuki volt (igen, az egyik vicces jelenet őhozzá kapcsolódik), illetve a gazdáját alakító Jesse Plemons is tudott egy két értékelhető pillanatot hozzáadni az összképhez, de ezek még kevésnek bizonyultak az üdvösséghez. Talán ennél a filmnél éreztük igazán, hogy vigyázni kell a hype-pal, mert nagyon könnyen félre tudja vezetni az embert, s néha sokkal jobbat tesz a filmnek, ha nem számítasz tőle nagy durranásokra, de hozza, amit hoznia kell, mintha túl sokat vársz tőle, s csalódnod kell benne.

 
Diesel   2018. 06. 05.

Egész jó lett. Végig jól szórakoztam, és kellően csavaros volt a story. Volt amit már én is soknak éreztem azért, de ettől függetlenül összességében egy jó kis humoros film lett. A szereplők játéka jó volt a két főszereplő páros szerintem nagyon össze passzolt. Tipikus amerikai film jó sok humorral, és egy néha fárasztó ám de poénos történettel. A "Denzel Washington" jelenetek iszonyatosan poénosak lettek, meg a közös kép is... :D


 
Szilonka   2018. 04. 06.

Jó volt ez. Egy őrült játék, egy nem normális baráti társaság és szomszéd, mindez egy éjszaka alatt. Nem lehetett tudni ki-kivel van. A Denzel Washingtonos részt imádtam.

 
indingo   2018. 03. 03.

Ritkán nézek vígjátékot moziban, mert ritkán készült olyan ami megérné a pénzt. Erről sok jót hallottam, úgyhogy adtam neki egy esélyt. Nem volt rossz az ötlet, de a végére már egy kicsit sok lett az agyatlan beszólás. Az egész vígjáték műfaj kifigurázása.

 
Berto49   2018. 03. 15.

Őszintén sajnálom, de nekem nem jött be. Annyi dicsérő kritika és hozzászólás miatt rávettem magam ennek az amcsi akció/krimi/komédiának a megnézésére, kár volt. Nehezen indult be, aztán egy kicsit fölpörgették a cselekményt, meg sorjáztak az egyesek szerinti nagyszerű poénok, nálam azonban hatástalanok maradtak. Talán a műfaji keveredés volt a hiba, meg az, hogy már megcsömörlöttem a rengeteg szövegeléstől, a szereplők szája egy másodperce sem maradt néma, ontották magukból a süket rizsát. Mindegy, nem kerültem a filmítészek és az adott filmet kedvelők uszályába. Túl fogom élni.

Jason Bateman
Rachel McAdams
Jason Bateman
Rachel McAdams
Jason Bateman
Rachel McAdams
Jason Bateman
Rachel McAdams
Rachel McAdams
Jason Bateman
Sharon Horgan
Billy Magnussen
Billy Magnussen
Jason Bateman
Jason Bateman
Rachel McAdams
Kyle Chandler
Rachel McAdams
Jason Bateman
Jesse Plemons
Billy Magnussen
Jesse Plemons
Rachel McAdams
Jason Bateman
Kylie Bunbury
Lamorne Morris
Billy Magnussen
Jason Bateman
Rachel McAdams
Billy Magnussen
Sharon Horgan
Jason Bateman
Kylie Bunbury
Sharon Horgan
Billy Magnussen
Lamorne Morris
Rachel McAdams
Jason Bateman
Lamorne Morris
Billy Magnussen
Sharon Horgan
Billy Magnussen
Billy Magnussen
Sharon Horgan
Billy Magnussen
Jason Bateman
Kyle Chandler
Billy Magnussen
Kyle Chandler
 
Az Éjszakai játék nem valószínű, hogy valaha is klasszikussá válik majd, de másfél órányi kikapcsolódásra tökéletesen megfelel. 85/100 több»
 
Ha mindebből nem jött volna le, az Éjszakai játék képes megnevettetni az embert, ami a legfontosabb feladata egy vígjátéknak. A humora érett, de se nem (túl) tapló, se nem gyermeteg. Mondhatni olyan, amilyennek 2018-ban lennie kell. 8/10 több»
 
Ritka az olyan vígjáték, amiben nincsenek rossz, vagy lapos viccek is a sikerültebbek mellett, de az Éjszakai játékban nem emlékszünk egyetlen ilyenre sem. Ha pedig sorban érkeznek a (ráadásul hibátlan ütemérzékkel elővezett) poénok, akkor biztos a siker, nem igaz? Mint egy nyerő játékban. 80/100 több»
 

Gary Kingsbury rendőr karakterének nevét a rendező John Francis Daley felesége, Corinne Kingsbury után kapta.

(Diesel )
 

John Francis Daley rendező Carter néven szerepelt a filmben. Ez azért érdekes mert A Förtelmes főnökök (2011) című filmben is Carter nevű szereplőt is ő játszotta.

(Diesel )
 

A filmben Ryan (Billy Magnussen) egy földalatti harci klubról mesél. Az egyik "kitalálós" játék során Annie-nek, és barátainak kellene megfejtenie a feladványt ami nem más, mint Edward Norton színész. Ez nem más mint egy utalás Edward Norton a Harcosok klubja (1999) című filmre.

(Diesel )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.