Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
64

Atomszőke (2017)

Atomic Blonde
Filmadatlap
 
28
Szereplők
15
Vélemények
23
Képek
13
Videók
 
indingo   2018. 04. 10.

Számomra a jó kis retro zenéken kívül sok értékelhető nem volt a filmben. Az akciójelenetek erőltetettek voltak, a leszbikus szálról nem is beszélve.

 
Deku   2018. 02. 15.

Rémesen gyenge szinte már kritikán aluli, hogy ilyen szintű filmet kiadtak. Valahogy ezzel a filmmel én nem tudtam mit kezdeni. A karakterek megformálása még tetszett is valamilyen szinten de a történet elég laposkára sikerült.


 
Berto49   2017. 07. 29.

Az ajándékba kapott mozijegy utalványt váltottam be erre a filmre, KÖSZÖNÖM! Charlize Theront nyugodtan női James Bond-ként is lehetne emlegetni, de annál sokkal több, egy remek és nem mellékesen csodaszép színésznő. Ez a képregény ihletésű akcióbomba már a harmadik sikeres ilyen jellegű munkája (Aeon Flux, 2005, Mad Max - A harag útja, 2015). Nincs egyedül a női akcióhősök között, hiszen a férfiak mellett egyre gyakrabban feltűnnek a „gyengébb nem” (pocsék jelző ezekre az amazonokra), elég ha csak Sigourney Weaver (Ellen Ripley az Aliens-ből), Uma Thurman (Kill Bill 1,2), Kate Beckinsale (Underworld, 2003), vagy Noomi Rapace (A tetovált lány és folytatásai) nevét említem. Van a filmben egy tizenöt perces akciójelenet, amelyet bátran be lehetne sorolni a műfaj legjobbjai közé. Kemény, kegyetlen, jó esetben csonttörő, rossz esetben halált okozó verekedések durva szekvenciája, amely egy fantasztikus autós üldözéssel fejeződik be. Theron, szerepnevén Lorraine M16 ügynök közel sem sérthetetlen, a berlini küldetése végén szinte egyetlen ép porcikája sincsen, csak a fürdő, a megszokott vodka és a cigaretta segít életben tartani. Bondnál ezért is sokkal életszerűbb, hiszen James az akciójelenetek után max. egy hajtincset töröl el a homlokáról. Állítólagos segítőjét David Percivalt a legutóbbi Shyamalan-filmben sokszorosan hasadt személyiség szerepében brillirozó James McAvoy játszotta, itt ugyan csak egy személyt alakított, de az igazán kétszínű volt. Túl az említetteken a soundtrack is nagyon jó volt, a történet idejének megfelelő többnyire diszkós számokkal, amelyek egyike-másika nagyon kedves a füleimnek, az elrepült negyvenes éveimet idézték vissza. Számomra Theron maradt a piedesztálon, bár a Rém, a Pszichoszingli, no meg a Sötét helyek Libby-jét nem előzte meg ezzel a filmmel. Egy-egy blockbuster elkészítése belefér a filmográfiájába, de inkább maradjon a komolyabb, nívósabb munkák közelében.

 
Artemisia   2017. 11. 30.

A legjobb pörgős akciófilm, amit mostanában láttam. Nagyon eltalálták a hangulatot és a sztorit, Charlize Theronnak nagyon jól állnak az ilyen kemény szerepek.

 
Milanman   2017. 10. 25.

Tipikus esete a "suszter maradjon a kaptafánál" magyar mondásnak. A film rendezője korábbi pályafutása jelentős részét kaszkadőrként élte le. Ez tökéletesen meg is látszik az Atomszőkén. Az akciójelenetei stílusosak, kellően odaba**nak, de minden más sajnos egész egyszerűen pocsék. Történet, színészvezetés, dramaturgia... ugyan kérem, minek az? Kár érte, mert amúgy Theronban van potenciál bőven, akár egy női akcióikon karakterre is. Talán majd legközelebb.

Charlize Theron
Charlize Theron
Charlize Theron
Charlize Theron
James McAvoy
Charlize Theron
James McAvoy
Charlize Theron
Charlize Theron
John Goodman
John Goodman
Charlize Theron
Charlize Theron
James McAvoy
Charlize Theron
Charlize Theron
Sofia Boutella
James McAvoy
John Goodman
Charlize Theron
Charlize Theron
Sofia Boutella
Sofia Boutella
Charlize Theron
Charlize Theron
Charlize Theron
James McAvoy
James McAvoy
Charlize Theron
Charlize Theron
James McAvoy
Charlize Theron
 
Akciódús, durva, de nem buta kémfilm, jó színészekkel és alakításokkal. Szórakoztató és izgalmas, ahogy az elvárható. Csalódni nem fogunk benne. A korhatár indokolt, de hát egy akciófilm ne is legyen PG-13! Hibái megbocsáthatóak, a végeredmény megéri a mozijegy árát. 7,5/10 több»
 
John Wick-rajongóknak szinte kötelező. Leigh tehát nemcsak magasra tette a lécet, bőven meg is ugrotta azt, így a Deadpool 2. része most már biztos, hogy jó kezekbe került, a John Wick 3-nak viszont nem lesz egyszerű dolga.
9/10 több»
 
Charlize Theron színészi karrierje nagyjából húsz éve indult, de még soha egyetlen rendező sem adott neki egy igazi, tőről metszett sztárszerepet. Csak a tehetségének köszönhető, hogy ennek ellenére is sztárrá vált, de ami késik, szerencsére nem múlik: Theront még sosem láthattuk annyira menőnek, mint az Atomszőke főszereplőjeként. 80/100 több»
 

A film társproducere Kemény Ildikó volt.

(indingo )
 

A film költségvetése 30 millió dollár volt és jelenleg 95,8 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob )
 

James McAvoy törött kézzel vett részt a forgatáson. Még a Széttörve munkálatai közben törte el a kezét, ami nem jött rendbe az Atomszőke idejére sem.

(Artemisia )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.