Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
68

Atomszőke

(Atomic Blonde)
 
Berto49  2017. 07. 29. 19:36

Az ajándékba kapott mozijegy utalványt váltottam be erre a filmre, KÖSZÖNÖM! Charlize Theront nyugodtan női James Bond-ként is lehetne emlegetni, de annál sokkal több, egy remek és nem mellékesen csodaszép színésznő. Ez a képregény ihletésű akcióbomba már a harmadik sikeres ilyen jellegű munkája (Aeon Flux, 2005, Mad Max - A harag útja, 2015). Nincs egyedül a női akcióhősök között, hiszen a férfiak mellett egyre gyakrabban feltűnnek a „gyengébb nem” (pocsék jelző ezekre az amazonokra), elég ha csak Sigourney Weaver (Ellen Ripley az Aliens-ből), Uma Thurman (Kill Bill 1,2), Kate Beckinsale (Underworld, 2003), vagy Noomi Rapace (A tetovált lány és folytatásai) nevét említem. Van a filmben egy tizenöt perces akciójelenet, amelyet bátran be lehetne sorolni a műfaj legjobbjai közé. Kemény, kegyetlen, jó esetben csonttörő, rossz esetben halált okozó verekedések durva szekvenciája, amely egy fantasztikus autós üldözéssel fejeződik be. Theron, szerepnevén Lorraine M16 ügynök közel sem sérthetetlen, a berlini küldetése végén szinte egyetlen ép porcikája sincsen, csak a fürdő, a megszokott vodka és a cigaretta segít életben tartani. Bondnál ezért is sokkal életszerűbb, hiszen James az akciójelenetek után max. egy hajtincset töröl el a homlokáról. Állítólagos segítőjét David Percivalt a legutóbbi Shyamalan-filmben sokszorosan hasadt személyiség szerepében brillirozó James McAvoy játszotta, itt ugyan csak egy személyt alakított, de az igazán kétszínű volt. Túl az említetteken a soundtrack is nagyon jó volt, a történet idejének megfelelő többnyire diszkós számokkal, amelyek egyike-másika nagyon kedves a füleimnek, az elrepült negyvenes éveimet idézték vissza. Számomra Theron maradt a piedesztálon, bár a Rém, a Pszichoszingli, no meg a Sötét helyek Libby-jét nem előzte meg ezzel a filmmel. Egy-egy blockbuster elkészítése belefér a filmográfiájába, de inkább maradjon a komolyabb, nívósabb munkák közelében.

 
Zsuzsy  2017. 08. 14. 15:54

Sablonos, kissé unalmas vígjáték. Nem adott sok élményt. Jóindulattal egyszer nézhető, de felejtős film. Moziban kár volt megnézni. Nem nézném újra. gyenge volt.

 
ovejuna  2017. 07. 30. 14:52

Ami a látványt illeti, az igen vagány lett, csak ezzel a bugyuta sztorival csináltak volna valamit. Összességében jó élmény volt, de ennél több csavar, meglepetés kéne, és sokkal kevesebb sablon a történetben. Remélem a második részre korrigálják, ha...

 
Zsombi  2017. 07. 29. 07:06

Nagyon látszik, hogy a John Wick rendezője készítette, és mivel az a film baromira bejött, így nem bár nem okozott meglepetést, az élményt maximálisan hozta. Ha egy jó akciómozi érdekel, erre érdemes befizetni.

 
Sniper  2017. 07. 28. 11:31

Bár nem egy világbajnok sztoriról van szó, a kivitelezés, az akciójelenetek és Charlize Theron úgy jó, ahogy van. Én a hibái ellenére is baromira élveztem, felőlem jöhet a folytatás!

Charlize Theron
Charlize Theron
Charlize Theron
Charlize Theron
James McAvoy
Charlize Theron
James McAvoy
Charlize Theron
Charlize Theron
John Goodman
John Goodman
Charlize Theron
Charlize Theron
James McAvoy
Charlize Theron
Charlize Theron
Sofia Boutella
James McAvoy
John Goodman
Charlize Theron
Charlize Theron
Sofia Boutella
Sofia Boutella
Charlize Theron
Charlize Theron
Charlize Theron
James McAvoy
James McAvoy
Charlize Theron
Charlize Theron
James McAvoy
Charlize Theron
Movieaddicts: Atomszőke
Akciódús, durva, de nem buta kémfilm, jó színészekkel és alakításokkal. Szórakoztató és izgalmas, ahogy az elvárható. Csalódni nem fogunk benne. A korhatár indokolt, de hát egy akciófilm ne is legyen PG-13! Hibái megbocsáthatóak, a végeredmény megéri a mozijegy árát. 7,5/10
Smoking Barrels: Atomszőke duplakritika
John Wick-rajongóknak szinte kötelező. Leigh tehát nemcsak magasra tette a lécet, bőven meg is ugrotta azt, így a Deadpool 2. része most már biztos, hogy jó kezekbe került, a John Wick 3-nak viszont nem lesz egyszerű dolga.
9/10
VOX.hu - Atomszőke
Charlize Theron színészi karrierje nagyjából húsz éve indult, de még soha egyetlen rendező sem adott neki egy igazi, tőről metszett sztárszerepet. Csak a tehetségének köszönhető, hogy ennek ellenére is sztárrá vált, de ami késik, szerencsére nem múlik: Theront még sosem láthattuk annyira menőnek, mint az Atomszőke főszereplőjeként. 80/100
 

Charlize Theron nyolc edzővel dolgozott párhuzamosan a felkészülés részeként. A színésznő Keanu Reeves-szel is edzett, aki épp akkoriban készült a John Wick: 2. felvonás forgatására.

(hp)
 

Charlize Theron 2012. óta próbálta tető alá hozni a projektet.

(hp)
 

Charlize Theron két fogát is eltörte a forgatáson.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.