Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
73
Filmadatlap
 
30
Szereplők
27
Vélemények
34
Képek
9
Videók
 
dovetusfurdo   2019. 11. 18.

legújabb vélemény

Színvonalas továbbra is

Hozta az akciót , izgalmat, látványos jeleneteket. Nem volt egy percig se unalmas .

 
Berto49   2018. 08. 16.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Két indokom is volt, hogy megnézzem ezt a folytatást. Egyrészt Denzel Washington az egyik kedvenc színészem, természetes, minden manírtól mentes játékát nagyon kedvelem, másrészt láttam az előzményét is, sőt nemrégiben fel is elevenítettem az első részt, és kíváncsi voltam, hogy tudja-e tartani annak a színvonalát. Sikerült, még talán a friss élménynek köszönhetően jobban is tetszett. Ugyanannak a rendezőnek (Antoine Fuqua) a munkája, összeszokott párosnak tűnnek. A „meghalt” ügynök, Robert McCall ebben a filmben szakmát váltott, a lakberendezési áruház helyett fedőfoglalkozásként taxizik, de a védelmezéssel sem hagyott fel. Több helyszínen bonyolódik a cselekmény (Törökországban egy száguldó vonaton, Boston, Washington, Brüsszel), a viszonylagosan kevés akciójelenet mesterien kivitelezett. Nekem az akciók közül legjobban az a jelenet tetszett, amikor McCall vezetés közben veszi fel a harcot az elszánt gyilkosával. Mondjuk a valósághoz nem túlságosan sok közé van, de az ilyen jellegű filmekben elmegy.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 09.

Washington a fedélzeten

Az 1. rész után nagyon örültem, amikor is megtudtam, hogy folytatást kap a film, mert az első után semmi kételyem nem volt a felől, hogy Denzel papával a fedélzeten olyan szintet fog képviselni ez a mű. Az előbbi sorokat azért emelném ki, mert tudhatjuk, hogy jó pár film kapott folytatást és utánuk jó nagyot koppantunk. A 120 perc játékidő úgy gondolom bőven elég egy akció - kriminek, bár voltak benne olyan részek, amiket nem értettem miért is kellett elnyújtani, bár ez legyen minden filmnek a legnagyobb hibája. Washington játéka szerintem mit sem kopott és öröm nézni, ahogyan színészkedik 63 évesen, illetve a fiatal mellékszereplő, Ashton Sanders játéka jó kis színt vitt bele Denzel mellett a filmbe. Voltak benne tanulságos jelenetek, olyan részek amik nekem átjöttek szerencsére és lehet, hogy ezért is volt bennem az a + a filmben, amiért pozitív gondolatokkal és érzelmekkel írhatom le, hogy ajánlani tudom, mert egy picivel természetesen gyengébb lett, mint az első, de élvezetes kis estés akciófilmet kaptunk Antoine Fuqua rendezőtől.

 
Orosz István   2018. 08. 22.

Jó lett bár nekem az első sokkal akció dúsabb volt, be kel vallanom nem lett annyira jó de ettől független nem lett rossz. A történet teljesen rendben volt. Jó a folytatás.

 
Yosihiro   2019. 01. 13.

Védelmezö

Négy évvel ezelőtt láttam az első részt és akkor is nagyon tetszett. Most egy újabb D.W remekművet láthatunk. Kicsit összetetten indul a film több helyszínen de a szálak egy helyre futnak. Zseniális ahogy D.W a szerepét játssza igazi védelmező! Érezni a filmben a romantika hiányát de mivel egy akciófilmről van szó csak az elhunyt feleségét láthatjuk egy pillanatra. Az akciójelenetek nagyon jók remekül kidolgozottak. A technikai lassítások, gyorsítások tökéletesek. A látvány és a hang is kitűnő. Rosszat nem is lehet erről a filmről írni mivel érezni, hogy minden porcikáját kidolgozták. Az utolsó lövöldözős akciós jelenetekben kicsit abszurdnak éreztem egy, hogy egy mesterlövész küldje ki az embereit a célpont elfogására megsemmisítésére. A végső lezárást a filmnek nem érzetem egy folytatást még megér ez a film szerintem. Összességében egy remek kikapcsolódást és akciófilmet kapunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Az öt csillagot megkapja film mivel talán az év 10 legjobb filmjei között kell, hogy szerepeljen! Üdv Yosi

Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Antoine Fuqua
Antoine Fuqua
Denzel Washington
Denzel Washington
Pedro Pascal
Antoine Fuqua
Pedro Pascal
Antoine Fuqua
Pedro Pascal
Denzel Washington
Antoine Fuqua
Denzel Washington
Denzel Washington
Pedro Pascal
Denzel Washington
Antoine Fuqua
Denzel Washington
Denzel D. Washington
Pedro Pascal
Melissa Leo
Antoine Fuqua
Denzel Washington
Antoine Fuqua
Denzel Washington
Denzel Washington
Pedro Pascal
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Antoine Fuqua
Antoine Fuqua
Antoine Fuqua
Antoine Fuqua
Antoine Fuqua
 
Mindezek ellenére azért színvonalban Másnaposokhoz, ugyanakkor senki ne várjon egy Terminator 2. szintet. A stílus, a kivitelezés, az akciójelenetek elosztása és a finom, fanyar humora megmaradt a műnek, csak éppen meglehetősen bátortalan a lehetőségeihez képest. Egy laza nyári filmnek simán elmegy, mivel a kötelességét azért tisztességesen teljesíti, de azért sokan biztos többet vártak ennél. Harmadik részt azért már kösz, nem kérünk, ha csak nem lesz benne valami radikális variálás a sztorin, mert ez így csak önismétlés. több»
 
Még Robert McCall sem elég kemény ahhoz, hogy megbirkózzon egy gyenge forgatókönyvvel. több»
 
Némely esetben az volt az érzésem, hogy a filmet 3-4 forgatókönyvből dobták össze, csak rossz arányérzékkel válogatták ki azokat az elemeket, melyekben láttak valamit a készítők. több»

A film összbevétele 190 400 157 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 135 608 817 forintot termelt.

 

Antoine Fuqua a Védelmezö 2 rendezöje pályafutását klipprendezöként a Coolio - Gangsta Paradise cimü videoklipp rendezésével kezdte. Elsö rendezése a Gyilkosok gyilkosa volt és késöbb jöttek a sikerfilmek a Nap könnyei, Artur Király, Orvlövész, A védelmezö 1, A hét mesterlövész.

(Yosihiro )
 

Denzel Washington több tucat filmben és sorozatban játszott eddigi pályafutása során, mégis ez az első folytatásfilmje.

(hp)
 

Egyedül Denzel Washington, Bill Pullman és Melissa Leo tért vissza a folytatásra.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.