Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

Az idegen (2017)

The Foreigner
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
35
Képek
3
Videók
Az idegen
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
elekm90   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

Egész pofás bosszú sztori Martin Campbell-től Jackie Chan-nel egy tőle nem megszokott, drámai szerepben. Hihetetlen, hogy ebben a korban még mindig mire képes. A film első fele inkább egy dráma/krimi, a második felére átmegy egy pörgős, ám kissé sablonos akciófilmbe. 6,5/10

 
szucszoli   2018. 05. 22.

a nap véleménye

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Átlag Jackie Chan filmekhez képest azt lehet mondani, hogy ez jóra sikeredett. Mondjuk a kliséket nem sprórolták ki ebből a koncepcióból, de ennek ellenére mégsem volt kínos és kellemetlen érzésem. Azt lehet mondani, hogy Jackie Chan kapott egy épkézláb karaktert és ez nem kis szó! Talán a Karatekölyök volt az egyetlen film, ahol hasonlóan pozitív volt az élményem. Előnyére vált a filmnek, hogy nem csak és kizárólag a Jackie Chan karaktere kapott hangsúlyt, hanem az ellenoldal is. Jó volt látni, hogy sikerült ennek a filmnek megalapoznia egy épkézláb társadalmi igényű sztorit, amiben megvilágították egy korrupt politikus hatalmi játszmáit. Jó volt látni, hogy Jackie Chan végre fegyvert ragad. Végre egy rendező, aki be meri vállalni ezt a gesztust, ami egyébként nem jellemző Jackie Chan filmjeire. Amit nagyon bánok, hogy Jackie Chan-t életben hagyták. Kár volt. Megérdemelt volna végre egy filmes halált, mert akkor lett volna egy rendes erkölcsi példázata ennek a sztorinak. Aki ismeri a Trónok Harcát, az jól tudja: ha embert ölsz, -mindegy, hogy jót, vagy rosszat-, elkerülhetetlen, hogy ez ne hasson rád vissza. Na itt ez elmaradt. Mondhatni megspórolták az alkotók a valódi munkát, amit be kellett volna fektetni ahhoz, hogy ne csak egy egyszernézős film legyen belőle.


 
Berto49   2018. 02. 02.

Tudom, hogy az én hibám, hogy csak számomra volt újdonság és meglepő Jackie Chan fantasztikus teljesítménye, mivel ezen kívül egyetlen filmjét sem láttam eddig. A sokoldalú harcművész és más kiváló adottságokkal rendelkező 174 cm-es NAGY ember, akinek minden porcikája sérült, hatalmasat alakított ebben a bosszúállós moziban. Pörgő cselekmény tele robbanásokkal, meglepő fordulatokkal és egy igazán szerethető főhőssel, Quan-nal, aki a meggyilkolt lányáért indított eredményes harcot. Olvasom, hogy Chan sok filmjében humoros karaktert alakított, néhányszor elég gagyi megoldásokkal. Szerencsére ez nem tapasztalható ebben a munkájában, a célját szeme előtt tartó, semmitől sem visszarettenő gyászoló apát játszott. Túl a hatvanadik életévén még sok ilyen sikeres szereplést kívánok neki!

 
HETEDIK   2017. 11. 28.

Nagyon hiányzott már egy Martin Campbell mozi, ő az a fajta rendező aki silány munkát sosem ad ki kezei közül. Anno kétszer is friss vért pumpált a 007-es ereibe, feltámasztotta Zorrot és renoválta Mel Gibson megkopott hírnevét hat éve. Most pedig megkoronázta Jackie Chan karrierjét. A kis kínainak nincs sok komoly filmje, sajnos rengeteg bugyuta szerepet bevállalt eleddig, de ez a film bizonyítja, ha akar, egy Pierce Brosnan-nek méltó színésztársa tud lenni. Ebben a filmben semmi vicces nincs. Egy kőkemény bosszúfilm mai köntösben, csak Isis helyett az Ira robbantgat. Rendkívül feszült, fordulatos és kellően véres. Brosnan régen volt már ilyen jó, Jackie Chan pedig amit még mindig le tud művelni HATVANON FELÜL, az valami egészen elképesztő. Egy igazi jutalomjáték ez neki, megkoronázva amúgy is terjedelmes karrierjét. Hosszú idő után egy elejétől a végéig izgalmas és lebilincselő film, egy valódi fordulatos dráma. Hála Martin Campbellnek és Jackie Channek.

 
Deku   2018. 02. 15.

Elég jó film lett amire nincs panaszom, talán egy picit lehetett volna pörgősebb de ez nem sokat nyom a latba. Nincs semmi probléma filmmel úgy egészébe véve. Apróbb hibák becsúsztak de ez nem ront az élményen.

Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
Pierce Brosnan
Jackie Chan
Michael McElhatton
Pierce Brosnan
Jackie Chan
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Jackie Chan
Pierce Brosnan
Jackie Chan
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Michael McElhatton
Jackie Chan
Jackie Chan
Rory Fleck-Byrne
Michael McElhatton
Pierce Brosnan
Jackie Chan
Katie Leung
Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
Katie Leung
Jackie Chan
Jackie Chan
Pierce Brosnan
Jackie Chan
Pierce Brosnan
Jackie Chan

A film összbevétele 145 374 099 dollár volt (imdb.com).

 

Pierce Brosnan és Jackie Chan első közös alakítása.

(HETEDIK )
 

A filmben szereplő Pierce Brosnan figuráját élő alak, Gerry Adams ihlette.

(Berto49 )
 

Ez Martin Campbell és Pierce Brosnan második filmje az Aranyszem után.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.