4 Stallone-film, amit Jackie Chan visszautasított (és az érvei)

Jackie Chan karrierje során négy különböző Sylvester Stallone-filmet utasított vissza. A kung-fu ikon és a Rocky-színész kétségkívül a filmtörténelem két legnagyobb akciósztárja. Közös filmet azonban még nem készítettek.

Az évtizedek során a stúdiók Chan-t a filmipar különböző A-listás neveivel hozták össze. Chan például 2008-ban együtt dolgozott a kung-fu legendával, Jet Livel, amikor A tiltott királyságot forgatta. Az amerikai produkciókban, amelyekben részt vett, olyan színészek szerepeltek, mint Owen Wilson, Chris Tucker és mások. Az utóbbi években Pierce Brosnan mellett dolgozott Az idegen című filmben és Arnold Schwarzeneggerrel a A sárkánypecsét rejtélye című filmben. Bár hosszú pályafutása során számos lehetőséget kapott arra, hogy más akciósztárokkal készítsen filmet, mégis jó néhányan vannak, akikkel még nem osztozott a nagyvásznon, például Dolph Lundgren, Chuck Norris és Stallone.

Bár igaz, hogy Chan és Stallone még nem játszottak együtt, de minden bizonnyal volt rá esély, hogy ez megtörténjen. De Chan négy különböző alkalommal is visszautasította Stallonét, hogy szerepeljen a filmjeiben.

Lesz valaha közös Jackie Chan és Sylvester Stallone film???

Bár Chan eddig kerülte, hogy Sylvester Stallone filmjeiben szerepet vállaljon, világossá tette, hogy valóban érdekli a közös munka. Sőt, egy majdnem meg is történt a Snafu formájában. Úgy volt, hogy Chan és Stallone együtt dolgoztak volna rajta, de a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos problémák miatt John Cena kapta meg Stallone szerepét, és a film még most sem került a mozikba. Egyelőre nincsenek hivatalos tervek arra vonatkozóan, hogy Chan és Stallone együtt forgatna filmet, de ha mégis megtörténne, akkor valószínűleg duóban játszanának, főleg, hogy egyikük sem arról ismert, hogy gazembereket alakítanak.

Úgy tűnik, hogy egy csapatfilm lenne az, amit Chan mindig is szeretett volna egy Sylvester Stallone-kollaborációtól. Amikor az Expendables 4-ben való szereplés lehetőségéről beszélt, Chan azt állította, hogy egy olyan filmet szeretne csinálni, ahol csak kettejükön van a hangsúly, nem pedig egy akcióhősökkel teli stábon. Ha a jövőben valaha is adódik egy ilyen történet, lehetséges, hogy Jackie Chan és Sylvester Stallone végül egymás mellett harcolhatnak majd egy mozifilmben.

#4

akció | kaland | thriller

A Feláldozhatók csapata visszatér még egy puskapor szagú bevetés erejéig. Barney Ross (Sylvester Stallone), a profi főnök már számtalan bevetésen vett részt, sok barátja, de... több»

Évekkel később Stallone az Expendables - A feláldozhatók 3. című filmjéhez akarta megszerezni Chant. Azonban az aggodalom, hogy csak egy kis szerepet kap majd, megakadályozta Jackie Chant, hogy aláírjon a harmadik részhez.
#3

akció | kaland | thriller

TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

A feláldozhatók egy újabb személyes ügy miatt ismét összeálltak. Barney és zsoldosai a könnyű pénz reményében belevágnak egy küldetésben, de amikor egyiküket brutálisan... több»

Évekkel később Stallone az Expendables - A feláldozhatók 2. című filmhez akarta szerződtetni Chant. Ekkor időbeosztási konfliktusok kerültek a közös munka útjába.
#2

83 John Rambo  (2008)

(14) (7)

akció | háborús | thriller

A veterán John Rambo Thaiföldön telepedett le, magányosan él, halászik és kígyóméreggel üzletel. Sarah, egy humanitárius szervezet egy tagja azzal keresi fel a férfit, hogy... több»

A második ajánlat a negyedik Rambo-filmre vonatkozott, a szóban forgó szerep egy drogdíler volt. A Never Grow Up című könyvben Chan azt mondta, úgy érezte, hogy ez nem neki való, feltehetően ugyanazon problémák miatt, amik okán A pusztító gonosztevőjét sem akarta eljátszani.
#1

82 A pusztító  (1993)

(22) (12)

akció | sci-fi | szatíra | thriller

A világon 2032-ben béke és nyugalom uralkodik, senki nem bánt senkit, még a rendőröknek sem kell soha erőszakos megoldásokhoz folyamodniuk. Ezért is kelt éktelen zűrzavart, mikor... több»

Chan önéletrajzi könyve, a Never Grow Up szerint az első a Demolition Man/A pusztító volt. Mielőtt Wesley Snipes-re osztották volna a főgonosz szerepét, Stallone megpróbálta rávenni Chant, hogy vállalja el a szerepet, de a hongkongi színész ellenezte, hogy gonosztevőt játsszon, mivel ez ellenkezne az imidzsével.