Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

A pusztító (1993)

Demolition Man
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
95
Képek
1
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

0
Régimódi akció

Annak idején minden hónapban megvettem a Vox magazint (előtte meg egy másik mozis újságot, aminek a címére már nem emlékszem), és jóval a moziba érkezésünk előtt már mindent tudtam a filmekről. Emlékszem, Sly fagyasztós jeleneteiből vett félmeztelen képeivel volt tele az újság, mire az osztálytársam, Melinda megjegyezte: "milyen bika teste van". Nos igen, Stallone fénykorát idézi a film, de nemcsak erre emlékszem, hanem arra is, hogy Penge-Snipes legalább akkora arc volt benne, mint a mi jó öreg Rambónk. Sandra Bullock pedig már akkor is gyönyörű volt. Klasszikus zúzás, a mai napig megállja a helyét, ha könnyű kikapcsolódást keresünk.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 14.

1

Az egyik kedvenc Stallone-filmem. Nagyon érződik rajta a '90-es évek, de ettől lesz nagyszerű még a napjainkban is. Egy ódivatú bűnözőhöz egy ódivatú rendőr kell, és ez hol nem ironikus, mint a jövő Amerikájában? Stallone sok akciófilmet csinált, de ... több»


 
Deku   2017. 07. 24.

0

Nem volt rémes de Stallone jobb filmeket is vállalt már el ennél. Ez az film nem túlzottan nyerte el a tetszésemet mivel túlzottan a látványra akar rámenni és eközben elfelejti a történetet ami a húzó erő kéne legyen.

 
dailyfilmsan   2017. 12. 15.

0

Nem volt könnyű végignéznem ezt a filmet. Érdekes jövőképet tár elénk a nyelv változásától kezdve a társadalom berendezkedése és a társas kapcsolatokig minden elgondolkodtató. Viszont az egész egy nagy színjáték közepette ju el a néző felé Sandra Bul... több»

 
7ETEDIK   2018. 07. 17.

0

Snipes legjobb alakítása. Sziporkál Simon Phoenix szerepében, Stallone elhalványul mellette, bár azért odaszúr Scwarzinak és Bullock-al az a virtuális szexjelenet parádés. Egy vérbeli akciófilm a kilencvenes évekből, sajnos azóta Snipes eltűnt a süllyesztőben, pedig ekkoriban nagyszerű alakításokkal rukkolt elő. Kár érte.

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

1

Az álj vagy lő a mamám után jött ez a film mekkora válozás :) kellett sandra B. és Wesley S. is hozzá de ez azért jó lett szeretem és jót alakítanak benne :)

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

0

Egy csavaros otleten alapulo futurisztikus akcio, ami ha mas nem is, de legalabb eredeti. Egy pillanatig sem veszi komolyan magat se a film, se a szereplok, se a karakterek es talan eppen ettol annyira jo, hogy meg ma is meg tudja allni a helyet. Bullock kisasszony szokas szerint bungyenge, Snipes viszont brillirozik.

Galéria (95)

Sylvester Stallone

Videók (1)

A film összbevétele 58 055 768 dollár volt (imdb.com).

 

A Sandra Bullock által játszott karakter neve, Lenina Huxley, utalás Aldous Huxley Szép Új Világ című művére. A könyv egyik szereplőjét is Leninának hívják.

(tjunior)
 

Snipes és Stallone első közös filmje.

(7ETEDIK )
 

Wesley Snipes a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A pusztító története Nemere István 80-as években írt „Holtak harca” könyve alapján készült. A történetet egy hivatalos kiküldetésben lévő magyar állampolgár adta el USA-ban és egy szerzői jogvédő iroda megállapította, hogy a két mű esetén 75% egyezés van. Azonban az író lemondott a pereskedésről, mert az amerikai fél jóhiszeműen vásárolta meg az ötletet, nem utolsósorban pedig azért, mert az USA-ban történő pereskedés tetemes összegeket emésztett volna fel.

(vilar)
 

A film jövőbeli cselekménye 2032-ben játszódik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nigel Hawthorne nem igazán kedvelte sem Sylvester Stallone-t, sem Wesley Snipest.

(kázsé)
 

Wesley Snipes ütései és rúgásai néha furcsának hatnak a filmben. Ez azért van, mert Snipes fekete öves, és olyan gyorsan mozgott, hogy a mozdulatai elmosódtak a felvételen.

(kázsé)
 

Sylvester Stallone azt szerette volna, ha Phoenix szerepét Jackie Chan játssza, de ő visszautasította, mivel az ázsiai közönség nem kedveli, ha egy szokásosan hősöket játszó színész egyszerre gonosz lesz.

(kázsé)
 

Jack Black is megjelenik a filmben mint az egyik föld alatti lázadó.

(kázsé)
 

Sandra Bullock néhány napnyi forgatás után váltotta le Lori Pettyt.

(kázsé)
 
"A "Demolition Man" az a fajta akciófilm, amelyik ezer sebből vérzik. Elvileg egy utópiáról mesél, amelyben nincs helye a bűnözésnek és erőszaknak, ugyanakkor a forgatókönyv igen könnyedén átsiklik olyasmik felett, amik létrejötte nem valósulhatna meg ennyire közel az események kezdéséhez." több»
 
Azért jók ezek a filmek, mert baromi szórakoztatóak, pörögnek a dialógusok, menők a karakterek, akik körül kő kövön nem marad. több»