Sandra Bullock első filmje kolosszális bukás volt

Sandra Bullock Hollywood egyik legtehetségesebb állócsillaga, a közönség és a kritikusok kedvence, aki számtalanszor bizonyította, hogy több zsánerben is megállja a helyét. 

Játszott romkomokban, akciófilmekben, drámákban, de a 2018-as Madarak a dobozban című horror/sci-fi-ben is láthattuk, amint egymaga elviszi a hátán a filmet. Azonban egy olyan hosszú és kiemelkedő karrierben, mint amilyet Sandra Bullock tudhat magáénak, kell, hogy legyen bukás is. Az övé kolosszális volt. 

A kezdetek 

A színésznő eleinte operaénekes édesanyja árnyékában élt. Kérdéses volt, ilyen háttérrel sikerül-e kiemelkedő színészi karriert befutnia. A főiskola után New Yorkba költözött, hogy színpadi munkákat vállaljon, a sors azonban mást tartogatott számára. Hamar megtalálták a televíziós és játékfilmes lehetőségek, többek között A pusztító (1993) és a Hemingway és én ugyanebben az évben. A mainstream sztárok közé az 1994-es Féktelenül című mozijával katapultált először, majd ezt követték az olyan filmjei, mint az Aludj csak, én álmodom vagy az Átkozott boszorkák, melyben Nicole Kidmannel játszik együtt. 

Igazi szupersztár státuszba a 2000-es években lépett, A szív bajnokai, vagy a Ház a tónál című filmjeivel. Utóbbiban újra Keanu Reeves volt a partnere. Kiemelkedő alakítást nyújtott a 2013-as Gravitációban is, ahol George Clooney-val sodródik az űrben. 

Sandra Bullock nettó vagyonát 250 millió dollárra becsülik. A világ legjobban fizetett színésznőjeként a Guinness Rekorderek közt is helyet kapott! 

A film, ami majdnem derékba törte Sandra Bullock karrierjét, mielőtt egyáltalán elkezdődhetett volna 

A színésznő legrosszabb filmje egyben az első film, amiben szerepelt és hatalmasat zakózott vele. A címe: Who Shot Patakango?. Az 1989-es film látványosan megbukott. A coming-of-age mese az 1950-es évek végi brooklyni középiskolai életről szól, ahol hatalmas a feszültség a faji kérdések miatt. A cselekmény e körül a feszültség körül bonyolódik. A szereplők között volt David Edwin Knight, Kevin Otto és a fiatal és feltörekvő Sandra Bullock is. 

Az R-besorolású vígjáték kereskedelmi bukás volt. A kasszáknál világszerte siralmas, 2343$, igen ,mindössze kétezer-háromszáznegyvenhárom dollárt hozott. 

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a Rotten Tomatoes-on mindössze 9 százalékot ért el a film. A kritikák közt olyan megjegyzések szerepelnek, mint: „szörnyű film, amit soha nem kellett volna kiadni" és "nagyszerű film, amit kölcsönadhatunk egy barátunknak...és remélhetjük, hogy SOHA nem adja majd vissza".