Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
18
Szereplők
104
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Gravitáció
 
sammy88   2020. 08. 24.

legújabb vélemény

Zseniális

Megosztó film ismerőseim körében. Vagy utálják vagy imádják. Én utóbbi kategóriába tartozom. Először otthon láttam a filmet és egyszerűen annyira magával ragadott az egész, hogy szerencsémre még játszották a mozik és el kellett mennem megnézni ott is. Én annyira beleképzeltem magam az egész szituba, hogy komolyan engem is elkapott a pánik, mint Bullockot.. vagy épp vele nevettem. Nem vagyok sci-fi rajongó, és Alfonsó Cuarónért se rajongok, de ez a film nekem a max pontnál is többet ér.

 
Artemisia   2017. 11. 16.

Nagyszerűen összeállított, izgalmas film, a látványvilág lenyűgöző, amihez nyilván hozzájárult a modern technika és a magas költségvetés is.Korszakalkotó mű, pár évtized múlva kultusz film lesz. Talán az egyetlen "hiba" amit meg tudnék említeni az,... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

Remekül megoldotta Sandra Bullock és George Clooney ezt a nem kis fealadatot. A zöld háttér előtt jó néhány jelenetet maguk elé kellett képzelniük, nagyon jól hozták a szerepet, rendkívül jól megcsinálták filmet, jó rendezés mellett látványosra sikeredett a 4 éves film

 
indingo   2016. 02. 18.

Széles vásznon lehet, hogy jobb volt az összhatás, de nekem annyira nem jött be. Az amikor egy poroltóval kászálódik le a Földre elég érdekes! Annak nem kellet volna felrobbannia a nyomástól?

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 07.

Ez egy olyan film, amelynek a vizuális hatását csak a mozivászon tudja visszaadni. Én otthon, egy kis televízión néztem meg, ahol ezt nem lehet kivitelezni. Ettől függetlenül voltak szép jelenetei a filmnek, de a történet nem adott újat.

 
rbernadett   2015. 04. 18.

Ez a film biztos nagyon látványos lehetett a moziban, nekem sajnos nem sikerült ott megnéznem, így tv-ben csak annyi jött le, hogy ez meg ez a jelenet biztos nagyot szólt. Nem volt ez a rossz a tv-ben sem látványilag, de nem erre tervezték. A történet kicsit sablonos tele klisékkel. Sajnos nem tetszett.

 
dailyfilmsan   2020. 08. 22.

Gyönyörű a film, gyönyörű a látvány, a hangja tényleg szép, de nem jó. Monoton és egy idő után nekem unalmas volt hogy Sandra csak liheg másfél órán keresztül. Nagyon középkategória nekem.

A film összbevétele 723 192 705 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, amelyikben Stone (Sandra Bullock) egy Aningaaq nevű idegennel beszél, a rendező egy élménye inspirálta. Éppen egy másik filmjéhez keresett helyszínt Grönlandon, amikor szánnal utazva egy havas vidéken egy helyi halászemberrel találkozott a semmi közepén. A halász, bár nem is beszéltek egy nyelvet, hallal kínálta a rendezőt és társait. A vele eltöltött idő alatt rájöttek, hogy az illető azzal üti el magányos idejét, hogy egy hordozható AM rádió segítségével idegenekkel próbál beszélni. Az említett jelenethez kisfilmet is forgattak Aningaaq szemszögéből, azon a vidéken, amely az ötletet adta a film ezen részéhez.

(TribeBubu)
 

Az Indiai Mars expedíció kevesebbe került, mint ennek a filmnek a költségvetése.

(Szivárvány1)
 

A film kizárólag Magyarországon került feliratos változatban a mozikban (3D és IMAX 3D formátumban is)!

(Curacao86)
 

A nyitó jelenet egyetlen, összefüggő, nagyjából 12 és fél percig tartó vágókép.

(SódóGA)
 

Aningaaq, az inuit vadász neve, akivel a film végén Ryan a rádión beszél, azt jelenti, telihold.

(SódóGA)
 

A film forgatókönyve éveken át porosodott a Universal Picturesnél, mire a technika eljutott odáig, hogy a rendező meg tudta valósítani vízióit, mivel a fényképezés, a vizuális effektek és a hiteles hangulat megteremtése korábban túl nagy kihívásnak bizonyult volna.

(SódóGA)
 

Bár a film sok dicséretet kapott realisztikussága miatt, a rendező Alfonso Cuarón elmondta, hogy nem mindenhol valósághű az ábrázolás. Egy bizonyos szintű alkotói szabadságra szüksége volt a történet szempontjából.

(SódóGA)
 

A film teljes játékideje 90 perc. A Nemzetközi Űrállomás ennyi idő alatt kerüli meg a Földet.

(SódóGA)