Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
18
Szereplők
102
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Gravitáció
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 17.

legújabb vélemény

Az én véleményem,hogy kissebb-nagyobb hibáktól eltekintve egy igen tisztességes filmet rakott le elénk a rendező.Cuarón nagyon megfogta a közeli,szűk helyeken forgatott kockákon Bullock mimikáját,amikor rádöbben,teljesen egyedül van.Az űr magánya mindent,és mindenkit felemészt,hiszen mi csak egy elillanó porszem vagyunk az óriási feketeségben,amit emberi ésszel fel sem tudunk fogni.Eseményekkel,izgalommal teli,brutálisan jó sci-fi.Le a kalappal.Teljesen beleéltem magam.

 
Artemisia   2017. 11. 16.

Nagyszerűen összeállított, izgalmas film, a látványvilág lenyűgöző, amihez nyilván hozzájárult a modern technika és a magas költségvetés is.Korszakalkotó mű, pár évtized múlva kultusz film lesz. Talán az egyetlen "hiba" amit meg tudnék említeni az, hogy túlságosan feszes a cselekmény, folyamatos a feszültség,egyik életveszélyes helyzet jön a másik után, alig jutunk lélegzethez a film alatt. A színészi alakítások hitelesek , teljesen azonosulni tudunk a színészekkel, mintha csak mi is ott himbálóznak több ezek km-re a Föld felett. Sandra Bullock egy modern kori Ripley, ezzel a szereppel felülmúlta önmagát!


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

Remekül megoldotta Sandra Bullock és George Clooney ezt a nem kis fealadatot. A zöld háttér előtt jó néhány jelenetet maguk elé kellett képzelniük, nagyon jól hozták a szerepet, rendkívül jól megcsinálták filmet, jó rendezés mellett látványosra sikeredett a 4 éves film

 
indingo   2016. 02. 18.

Széles vásznon lehet, hogy jobb volt az összhatás, de nekem annyira nem jött be. Az amikor egy poroltóval kászálódik le a Földre elég érdekes! Annak nem kellet volna felrobbannia a nyomástól?

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 07.

Ez egy olyan film, amelynek a vizuális hatását csak a mozivászon tudja visszaadni. Én otthon, egy kis televízión néztem meg, ahol ezt nem lehet kivitelezni. Ettől függetlenül voltak szép jelenetei a filmnek, de a történet nem adott újat.

 
rbernadett   2015. 04. 18.

Ez a film biztos nagyon látványos lehetett a moziban, nekem sajnos nem sikerült ott megnéznem, így tv-ben csak annyi jött le, hogy ez meg ez a jelenet biztos nagyot szólt. Nem volt ez a rossz a tv-ben sem látványilag, de nem erre tervezték. A történet kicsit sablonos tele klisékkel. Sajnos nem tetszett.

 
Berto49   2016. 12. 12.

A történet ezer sebből vérzik – még sci-fi volta ellenére is – de a látványvilága megéri az egyszeri megtekintést. S. Bullock és G. Clooney szerepel benne, szerintem nem különösebben jók, de ezzel együtt egyszer meg lehetett nézni.

A film összbevétele 723 192 705 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, amelyikben Stone (Sandra Bullock) egy Aningaaq nevű idegennel beszél, a rendező egy élménye inspirálta. Éppen egy másik filmjéhez keresett helyszínt Grönlandon, amikor szánnal utazva egy havas vidéken egy helyi halászemberrel találkozott a semmi közepén. A halász, bár nem is beszéltek egy nyelvet, hallal kínálta a rendezőt és társait. A vele eltöltött idő alatt rájöttek, hogy az illető azzal üti el magányos idejét, hogy egy hordozható AM rádió segítségével idegenekkel próbál beszélni. Az említett jelenethez kisfilmet is forgattak Aningaaq szemszögéből, azon a vidéken, amely az ötletet adta a film ezen részéhez.

(TribeBubu)
 

Az Indiai Mars expedíció kevesebbe került, mint ennek a filmnek a költségvetése.

(Szivárvány1)
 

A film kizárólag Magyarországon került feliratos változatban a mozikban (3D és IMAX 3D formátumban is)!

(Curacao86)
 

A nyitó jelenet egyetlen, összefüggő, nagyjából 12 és fél percig tartó vágókép.

(SódóGA)
 

Aningaaq, az inuit vadász neve, akivel a film végén Ryan a rádión beszél, azt jelenti, telihold.

(SódóGA)
 

A film forgatókönyve éveken át porosodott a Universal Picturesnél, mire a technika eljutott odáig, hogy a rendező meg tudta valósítani vízióit, mivel a fényképezés, a vizuális effektek és a hiteles hangulat megteremtése korábban túl nagy kihívásnak bizonyult volna.

(SódóGA)
 

Bár a film sok dicséretet kapott realisztikussága miatt, a rendező Alfonso Cuarón elmondta, hogy nem mindenhol valósághű az ábrázolás. Egy bizonyos szintű alkotói szabadságra szüksége volt a történet szempontjából.

(SódóGA)
 

A film teljes játékideje 90 perc. A Nemzetközi Űrállomás ennyi idő alatt kerüli meg a Földet.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.