Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Gravitáció (2013)

Gravity
Filmadatlap
 
18
Szereplők
106
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Videók (2)

 
Dinácska   2022. 03. 10.

legújabb vélemény

2

Hát nagyon nem... Kb. 1 órája ment a film, "rálestem" barátomra, láttam rajta, hogy ő is inkább máshol lenne. A szórakoztatási faktora, az semmit nem ér. A párbeszédek, meg a cselekmény szintén nulla. Én nem ilyet vártam, és az űr környezetet leszámítva több tucat ilyen sztorit láttam már. Kár volt rá áldozni az időt.

 
Artemisia   2017. 11. 16.

7

Nagyszerűen összeállított, izgalmas film, a látványvilág lenyűgöző, amihez nyilván hozzájárult a modern technika és a magas költségvetés is.Korszakalkotó mű, pár évtized múlva kultusz film lesz. Talán az egyetlen "hiba" amit meg tudnék említeni az,... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

1

Remekül megoldotta Sandra Bullock és George Clooney ezt a nem kis fealadatot. A zöld háttér előtt jó néhány jelenetet maguk elé kellett képzelniük, nagyon jól hozták a szerepet, rendkívül jól megcsinálták filmet, jó rendezés mellett látványosra sikeredett a 4 éves film

 
indingo   2016. 02. 18.

0

Széles vásznon lehet, hogy jobb volt az összhatás, de nekem annyira nem jött be. Az amikor egy poroltóval kászálódik le a Földre elég érdekes! Annak nem kellet volna felrobbannia a nyomástól?

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 07.

0

Ez egy olyan film, amelynek a vizuális hatását csak a mozivászon tudja visszaadni. Én otthon, egy kis televízión néztem meg, ahol ezt nem lehet kivitelezni. Ettől függetlenül voltak szép jelenetei a filmnek, de a történet nem adott újat.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 17.

0

Az én véleményem, hogy kissebb-nagyobb hibáktól eltekintve egy igen tisztességes filmet rakott le elénk a rendező. Cuarón nagyon megfogta a közeli, szűk helyeken forgatott kockákon Bullock mimikáját, amikor rádöbben, teljesen egyedül van. Az űr magán... több»

 
rbernadett   2015. 04. 18.

0

Ez a film biztos nagyon látványos lehetett a moziban, nekem sajnos nem sikerült ott megnéznem, így tv-ben csak annyi jött le, hogy ez meg ez a jelenet biztos nagyot szólt. Nem volt ez a rossz a tv-ben sem látványilag, de nem erre tervezték. A történet kicsit sablonos tele klisékkel. Sajnos nem tetszett.

A film összbevétele 723 192 705 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, amelyikben Stone (Sandra Bullock) egy Aningaaq nevű idegennel beszél, a rendező egy élménye inspirálta. Éppen egy másik filmjéhez keresett helyszínt Grönlandon, amikor szánnal utazva egy havas vidéken egy helyi halászemberrel találkozott a semmi közepén. A halász, bár nem is beszéltek egy nyelvet, hallal kínálta a rendezőt és társait. A vele eltöltött idő alatt rájöttek, hogy az illető azzal üti el magányos idejét, hogy egy hordozható AM rádió segítségével idegenekkel próbál beszélni. Az említett jelenethez kisfilmet is forgattak Aningaaq szemszögéből, azon a vidéken, amely az ötletet adta a film ezen részéhez.

(TribeBubu)
 

Az indiai Mars expedíció kevesebbe került, mint ennek a filmnek a költségvetése.

(Szivárvány1)
 

A film kizárólag Magyarországon került feliratos változatban a mozikba (3D és IMAX 3D formátumban is).

(Curacao86)
 

A nyitó jelenet egyetlen, összefüggő, nagyjából 12 és fél percig tartó vágókép.

(SódóGA)
 

Aningaaq, az inuit vadász neve, akivel a film végén Ryan a rádión beszél, azt jelenti, telihold.

(SódóGA)